А-а-а-а Не си прав! Подовия дайкин НЕКСУРА и Уруру -сарара са 5000+лева ...
Е, Баровец ли си? :rolleyes:...
Говорим за 9-ка...5 бона! И то не за Японският пазар, т.е. не блести с невиждани параметри.
Напротив, колега пилот, такива параметри за климатик за Европа не е имало никога. Ако са верни брошурите, де. Ама май са си верни щото така пише по всички сайтове. А и цената си му е такава, ето: Panasonic VE12NKE heatcharge - Luftmilj
26000 шв. крони!!!!
Nako-bako, aз не съм казал, че цената в България е надута спрямо другите държави, а че цената е висока. Също така, не твърдя че климатикът е лош, напротив. Но казвам, че има аналогични модели за Европа, които вярно не предлагат топъл дефрост и такава максимална мощност, но предлагат същият комфорт и икономичност за двойно по-малко пари. А също така, аз лично тези аналогични модели, както и въпросният Панасоник бих ги сложил в еднo и същo помещениe, нищо че Панасоникът се развърта малко повече от тях. Също така се предлагат нови климатици за японския пазар с по-добри параметри на двойно по-ниски цени.
Този пост е редактиран от pilot; 28-10-12 в 20:11.
Така е, прав си за всичко. Аз просто исках да отбележа, че чисто технически моделът е скок напред за 220 В клими, и особено за Панасоник. Досега, поне според мен, марката нямаше нищо, което да впечатлява на пазара. Обсъжданата серия е чудесна и бих си я взел, ако пък не се бяха изхвърлили толкова с цената.
Моята сфера е по далеч от климатиците ( може да не разбирам колкото някои във форума ) но 5000 лв за този панасоник ми се струва доста при положение , че не виждам да е съществено по добър от Mitsubishi Electric, MUZ-FD25VABH Zubadan , RAS-10SAVP2-E , RAC-25SX8 и още други модели дето са за по 2-3000 лв .
Климатика е много хубав и няма според мен по добър за европейския пазар, но тази цена е леко ненормална. За почти на половината се взима японския му брат който е с по хубави параметри и с още повече екстри. Да се надяваме цената да му падне след първите няколко месеца за да почне да се продава.
Panasonic имат традиция да пуснат нещо на непродаваема цена. След време като залежи да го пуснат на половин цена на промоция. Това е доста странна политика, но това е тяхно решение.
Той и на половин цена, ще си е голяма цифра.
След издънката с DKE,и на половин цена ще е зор,макар че това е конкорда за европейския пазар,на 220v.
Акциите на Panasonic се сринаха с 20% :: Investor.bg
Вчера Panasonic отчете огромната загуба от 765 млрд. йени (7,37 млрд. евро) за годината. Заедно със загубата от 772 млрд. йени (7,44 млрд. евро) от миналата година Panasonic загуби само в рамките на 24 месеца 14,81 млрд. евро. Годишната загуба е значително по-висока от очакванията на пазара.
По-голямата част от загубата се дължи на разходи за преструктуриране и отписвания, които са се повишили до 440 млрд. йени от очакваните едва 41 млрд. йени. За първи път от 50-те години компанията няма да разпределя дивиденти, защото „концернът спешно трябва да подобри финансовото си положение“. Още през изминалите няколко тримесечия Panasonic закри почти 40 000 работни места. През миналото тримесечие продажбите на компанията се свиват с 12% до 1,82 трлн. йени (17,6 млрд. евро).
За последните 2 години цената на акциите на компанията са се обезценили с над 60%, а за последните 12 години обезценката е 84%. А пък някой призовават инвестирайте в акции, била изгодна инвестиция.
Този пост е редактиран от valen1; 04-11-12 в 17:03.
При тези цени на продуктите им какво друго да се очаква.:rolleyes:
има го климата в украйна и румъния на околу 2500 лева с вата, писах още в предния пост. ровнете малко де
може това смъкване наполовина вече да се е случило.
Ако не четеш както дявола евангелието, щеше да видиш във финансовите резултати, че има отписване. А ако си проследил че няма отписване по времето в което Панасоник придоби Саньо, ще разбереш защо резултатите сега са слаби. Освен това силно ме вълнува защо финансови резултати на компании се дискутират в професионални форуми? Свеждаш опасенията си че скоро Панасоник ще фалира? Не се плаши. Няма да е скоро.
Още повече съм изненадан защо всички плюят по цената на новият флагман? Нали до скоро в тоя форум тема беше че Панасоник нищо ново не внася, само средна ръка климатици? Е, от миналата година на пазара има два модела Нордик и един изключителен климатик, без аналог на пазара. На каква цена според вас трябва да се продава VRF технология?
Аз се радвам че Панасоник инвестира в наличности за Българския пазар, а всеки според джоба си да пазарува. 10 модела са само битовите климатици. Ако и на това не се казва избор, не знам какво може още да се направи.