Здравейте, реших да купя климатик за една от стаите на къщата ни в Плевен. Понеже ходим десетина пъти в годината в Плевен, реших че няма смисъл да хвърлям една пачка пари за скъп инвертор. Стая 14 кв. 38 куб. м.,север, ПВЦ дограма. Купувам основно за охлаждане и отопление в преходни сезони (без Декември, Януари и Февруари) Реших да търся евтин "китаец". И се вкарах в едни измислени филми.... Ми те производителите си пишат каквото си искат в техническите характеристики на китайците. Харесах си Gree. Климатик клас А по характеристика. Всъщност се оказа клас D. Даже клиенти се оплаквали в КЗП, но без особен резултат. От Vimax категорично ми отказаха да ми поставят този климатик. След 2 дни ровене и сравняване на технически данни се отказах да рискувам с най-евтините китайци. И някак си стигнах до това: http://www.**********************/klim...gke-1094.html#
За съжаление не открих много отзиви за него. Може ли някой да помогне със съвет. Струва ли си парите? Все пак Панасоник не биха си позволили да послъгват толкова в техническите характеристики на продуктите си, както правят Gree, Midea, Techniker още плеяда други китайци. Благодаря предварително.