Случва се след не добре почистена турбина или частично почистена вибрацията да е по голяма. Турбината трябва да се почисти перфектно с много топла водя силна струя и препарат + четка с корав косъм.
Случва се след не добре почистена турбина или частично почистена вибрацията да е по голяма. Турбината трябва да се почисти перфектно с много топла водя силна струя и препарат + четка с корав косъм.
Здравейте, имам такъв климатик от година и половина. От около седмица като му задам температура 19-20 градуса работи известно време (5-10мин), спира, започва да се чува някакъв странен шум все едно изпуска фреона като преминава в режим размразяване, но доста по-силен и продължителен и блокира, започва да свети лампата на TIMER. В диагностиката ми дава грешка H16 (Outdoor current transformer(CT) abnormality / Current transformer faulty or compressor faulty / Outdoor PCB faulty or compressor faulty). При изключване от захранването тръгва и пак същото. Но това е само когато е зададена стойност 19-20, при 21 и нагоре проблема изчезва и климатика работи както трябва. А от скоро станах татко на Даниел и педиатъра каза бебето да стои при точно тази температура 19-20. Ще съм много благодарен ако някои може да помогне.
Обърнете се към търговеца продал климатика докато имате гаранция, след това ще трябва да се бръкнете в джоба.
Изключвате ли го този климатик???
Не, климатика е постоянно включен. Преди да започне да прави този проблем на 19-20, а след това като по случайност открих че при по-високи градуси не го прави на 21.
Веднага потърсете фирмата,от която е купен климатика.Да не те плаша ама тази грешка от четенето тук във форума означава,че има проблем с компресора.
Благодаря Ви за бързите отговори. Утре ще се обадя във фирмата. Весели празници!
Проблема с грешката е че е доста ниска температурата и климатика работи много малко време и компресора изстива и при студения старт вдига голям ток и от там грешката. Какво пречи да е на 21 настроен климатика освен че некъв педи казва че трябва да е студено на бебето. 19 градуса да подържал ами ако беше лято и нямаше климатици кво става ?
Колега Велев нали знаеш че серите LKE 3 MKE 3 NKE 3 са с нагревател на компресора и няма как да истине при отрицателна външна и покои се пуща нагревателя.И грешката H16 е пропуск на хладилен агент намаляло количество на хладилния агент Също и отворена верига на токовия трансформатор прекъсната намотка .Наи дорбре е човека да извика сервиза които му го е поставил
Грешка H16 може да означава доста повече неща, включително и компресор. Не бива да се четат грешките буквално. Едно е сигурно с хвърляне на боб няма да се оправи проблема. Да не забравяме, че проблемната серия на Panasonic едно време гърмеше най-вече с тази грешка.
Този пост е редактиран от Mega; 17-12-12 в 00:11.
Благодаря за мненията. А някаквия си педи е най-добрия педи в Русе, така че съм склонен да се вслушвам в препоръките му. А и все пак, поне аз, си мисля че машината трябва да работи при всяка зададена температура, иначе за какво струва една камара пари?
Да бе някъв педи раздава правосъдие и ти му вярваш? Сигурно ти си гледан точно при 19.5гр. или баща ти или дядо ти?
Ами като се роди дете юни (като сина ми) или юли на колко ли градуса го държат в родилното? - Ще ти кажа - на 32+гр. при което като го взехме беше целия червен, и добре че имам климатик у дома, ами ако нямах (какво са правили през 197*година)?
... Тук идеята беше за климатика, явно има проблем. Какъв е проблема е редно да разберат, тези, които са го монтирали.
Принципно педиатъра няма значение. А това, че климатика не работи както трябва. Защо се хвърляте на педиатъра, а не на проблема с климатика???? Ти ако си дал хиляда и косур лева за климатик няма ли да искаш да работи както трябва и да знаеш какво да направиш ако не работи както трябва????
Благодаря много на всички които ми дадоха съвет за климатика и Весели Коледни и Новогодишни празници.
Грешката казва че трафа (СТ) е отчел ток под 0,65А в продължение на 20 секунди - много малко му се видят.
CU-NE9NKE
H16 (Outdoor Current Transformer Open Circuit)
Malfunction Decision Conditions
• A current transformer (CT) is detected by checking the compressor running frequency (≥ rated frequency) and
CT detected input current (less than 0.65A) for continuously 20 seconds.
Malfunction Caused
• CT defective
• Outdoor PCB defective
• Compressor defective (low compression)
Ако тези са нормални последното е теч на фреон .
Тоя педи ще простуди бебето, то аз облечен на 20 ми е хладно а бебето сигурно трябва да облекат с елек и два чифта ританки.