не съм съгласен .. проблеми имат само марки ,които ползват мотора на Панасоник .. ако мотора е какъвто и да е друг дори и на Мидея ,изкарва поне 10 години ,ще изкара повече и от компресора на по кучите марки .. той реално не е натоварен ,върти се на много по ниски обороти от колкото са предвидени лагерите но Панасоник някак си са съумяли да го направят некачествен ... отделно марката определено не е от най тихите дори и с изправен мотор на турбината ..
Точно така е, затова Toshiba, се усетиха и смениха моторите на Panasonic с техни мотори и при 5-та и 6-та серия няма проблеми.
запитвал ли си се що не изтропа моторчето на Саньото ти ,а на Тошибата за 2500 лв изкарва 2 години ..
Alexi това към мен ли е въпрос?
да запитвал съм се защо ? и защо на Панасоник моторите си работят като са монтирани на Панасоник?
това последното не е вярно .. нали имах панасоник ,от високия им клас .. чудесна машина е ,като изключим мотора .. първо го смених с нов на 2.5г щото зверски се разшумя .. на новия му сменях 2 пъти лагери щото и той изкара пак по толкова .. и сега вероятно и на новия собственик ще предстои да смени някой ден лагерите щото са на 1 сезон .. просто мотора яде лагери по незнайни причини ,слагам СКФ от по 5 лв броя и изкарват примерно 2 зими .. а оригиналните лагери са китайски между другото .. а Саньото - то е предвидено за друг пазар ,доста по претенциозен .. както и останалите на 100 волта ..
Абе незнам какъв е тоо ваш късмет с тия лагери ама лично сам гледал Панасоник на 10г и на 13г първия му виия лагерите но на втория даже е още и е на R22 от тогава до сега незнам дали има разлика в моторите им но Панасоник сам ги признал и не че аз имам такива клими но и от наблюдениятами които имам и сам обслужвал че са сериозна марка и не отстъпват по нищо на конкуренцията.
тия по старите май нямат проблеми с лагерите на моторчето .. всичко върви към поевтиняване ..
И аз от 3 години съм с ICF, никакви грижи, нищо общо с оригиналния в машината.
точно черния е от проблемните .. и моя е такъв ,и като поръчах нов дойде същия .. и е много разпространен не само в панасоници ..