Първоначално публикувано от
travel_mate1 Здравейте, виждам че темата е за QE-, но гледам доста собственици на NE- пишат, та ако някой му се занимава, би ли ми сподели, на колко градуса държите машинките и намалят ли като ги стигнат? Ако зададете над 23 усещате ли след време струя по прохладен въздух? Значи машината определено топли, консумацията определено е смешна
, но ми е много странен тоя климатик... Зададени 20г постига си ги и мирясва, не се чува, направо не работи... дори и доста студено навън, давам му 26 след 10 мин в стаята вече се потиш... бълва лава. Тука сега ми е странното.. 22-23-24 като му се зададат ги стига, но не намаля, както се държи при зададени 20г и след известно време започва да духа по прохладен въздух... ако му дам 26-28 става баня, не намаля... но и прохладен въздух не духа...
Иначе за дефростите определено не са по време... шумнички са, но не са по време и дори и да не е на ауто клапата, почти напълно спира турбинката и хладен въздух не се усеща... трябва да си завра ръката в клапите, за да се усети лек полъх...Машината 12-ка е сложена в 16.5м2 стая, север, последен етаж, кофти изолация... 3.5-4м тръбен път.
Просто ми е интересно друг има ли подобни наблюдения