Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 58
Like Tree1Одобрявам

Проблем с Panasonic E 12 MKE-3 ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Проблем с Panasonic E 12 MKE-3 ?

Цитат Първоначално публикувано от KTT Виж публикацията
    Причини - много. Бих посъветвал да го включите на отопление, на максимални градуси и на най-висока степен на вентилатора. След десетина или повече минути измерете разликата на температурата между входящия и изх. въздух. Ако е под 20-на вероятно е за фреон. Ако е над 20 причината ще е друга. Например повредена термосонда или навряна прекалено близо до топлообменика.
    Успех.
    Като се замисля сега си спомних че при първия монтаж и пробата климатика не заработи и маи стана въпрос за температурния датчик (това ли е термосондата ? ) нещо не бил на мястото си (става въпрос за вътрешното тяло ) . А и сегашните ми по задълбочени наблюдения ми навяват мисълта за проблем там,защото например сега климатика се е кротнал на минимум при настроика 22 градуса и ауто а термометъра показва 20.8 (колкото и на грешно място да е поставен ,винаги е бил там ) а в други случаи щеше да се скъса да духа за да направи около 22 та градуса !?!

2.  

3. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

А горе на правилното място колко показва термометъра? Защото при мен горе при климатика показва 23, колкото е зададено а на пода показва 21?

4. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    pavlos , първо гледай за заредят машината по табелка, преди това да тества за пропуск. После пиши и ще говорим. Сега все едно нямаш малсо в колата, но се чудим, дали върви добре...
    Говорил съм с фирмата и очаквам в най скоро време да дойдат за годишната профилактика и тогава ще се зареди фреона както трябва ,но за изтеклото компресорно масло може ли и трябва ли да се направи нещо ?

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Може, трудно и едва ли някой ще го направи. Смятай, че няма да го направят. Разчитай на това, че имаш малко тръбен път (вероятно) и не много загуби на масло (вероятно).

6. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    А горе на правилното място колко показва термометъра? Защото при мен горе при климатика показва 23, колкото е зададено а на пода показва 21?
    23.5 при зададени 22 (измервам с метео станция НАМА ,която бях поставил легнала отгоре на климатика).И сега си мърка тихо и спокоино като на първа степен на вентилатора ,а снощи при идентични условия защо климатика не спираше да духа (пак настроен на ауто , но със сила на внтилатора 3-4 )

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ами какво повече да искаш?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Не знам ..... отдалечихме се от същината на проблема ми и съмненията ми че климатика ми понякога се държи неадекватно.С риск да ви отегча ще повторя нещата :.След като от настроика 23 градуса и ауто го настроих на първа степен (защото духаше доста силно и беше доста шумно ) започна едно странно деиствие :задуха силно за 5-10 секунди и намалява до минимум ,затишие за 10-15 секунди и отново и това се повтаря многократно дори и след промяна на вентилатора на втора ,трета ,четвърта степен. При това когато задухва силата на вентилатора и шума са по високи от това което би трябвало да са за 1 ва степен на вентилатора
    И още ,че например снощи при настроика 22 градуса и ауто не спря да работи като на номинал , а тази вечер при същата настроика се успал и си работи тихичко и на минимум като другите условиясса едни и същи даже тази нощ е по студено
    Този пост е редактиран от pavlos; 12-12-12 в 01:10.

10. Novice
    Тук е от
    Sep 2012

Re: Проблем с Panasonic E 12 MKE-3 ?

Имам го и аз това животно в къщи и разбрах че не трябва да е на ауто вентилатора и хоризонталната клапа иначе прави точно това странно поведение което описваш. Дори да е на първа степен вентилатора при зададено ауто на клапата прави периодично силно обдухване ако климата си е вдигнала клапата най горе. Моите настройки са фан на едно и клапа най долу, градуси между 22 и 24 и работи нормално поддържайки зададените градуси. В момента когато реша да експериментирам с настройки на ауто и почва вент. да си духа силно независимо от това че температурата е достигната.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Цитат Първоначално публикувано от pavlos Виж публикацията

И още ,че например снощи при настроика 22 градуса и ауто не спря да работи като на номинал , а тази вечер при същата настроика се успал и си работи тихичко и на минимум като другите условиясса едни и същи даже тази нощ е по студено
    А обърнал ли си внимание какво беше времето. При мен онази вечер беше около -1С, валеше сняг и духаше непрекъснато вятър - големия Дайкин непрекъснато работеше на високи обороти на вента. Тази вечер е по студено, но тихо и не вали и машината се е кротнала, почти е я усещам.

12. Тук е от
    Dec 2011

Отговор: Re: Проблем с Panasonic E 12 MKE-3 ?

благодаря ,само че аз при отопление клапата винаги я държа на степен наи -долу да духа в пода , никога на ауто .Когато го настроиш на 21-22-23 градуса духа ли достатъчно топло и има ли голяма разлика ако е например на 25 защото при мен има доста голяма разлика в изходящата температура в двата случая ?

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

След като входящият въздух е 23.5 при зададени 22 климатика си е пушка. Трябва да се отчитат и топлозагубите и факта, че температурата в различни части на помещението е различна. Просто си вдигни температурата до толкова, колкото ви е комфортно и евентуално включете еконавито да духа натам където има хора.
    Според мен сложете режима на отопление а не на ауто. Всичко останало като скорости, положения на жалузите - на ауто.
    При мен като прецени, че си е достигнал необходимата температура си вдига жалузите в най-горно положение и си духа на най-бавната скорост. Изобщо не го чувам, че работи. А спя в тази стая. Повечето време стои в това състояние и много рядко си увеличава оборотите и духа надолу.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2011

Уф оплетохме се като пиле в калчище :D. Аз не съм казал че не топли ,а че когато вентилатора е на ауто (режима е отопление) и зададена температура 21-22-23 градуса не духа така топло както ако е на 25 градуса и според мен поради това ,че духа не толкова топло, не достига до момента в които да е надминал зададената температура и да изключи ами си бачка така непрекъснато .А това не ми харесва защото е доста шумен в този режим на работа и не минава на минимума.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Трябвало е да си вземеш конвенционален, той работи точно така както ти искаш!

17. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Действително се объркахме вече. Режим ауто, отопление. Вентилатор ауто, първа степен. Хем достигнал зададените температури, хем било студено.
    До колкото разбрах ви притеснява това, че при достигане на зададената температура започва да духа студено. Всички климатици работят така. Това не е хладен въздух а въздух с температурата на помещението и той е необходим за правилното отчитане на вх. температура. Нали това е идеята - точно мерене на температура и плавното и регулиране. Иначе ще работи само на он-оф.
    След достигане на зададената температура /и помещение без огромни токлозагуби/ би следвало оборотите да паднат до минимум /ако са оставени на ауто/ а жалузите да се вдигнат нагоре. Оставете го на една температура - примерно 20, на отопление, всичко останало на ауто. Изчакайте 4-6 часа и ако след това духа силно а температурата на вх. въздух е по-висока от зададената, то е възможно да има някакъв проблем.
    И не забравяйте, че при инверторните климатици много плавно се достига зададената температура. Груб пример - включваме го при 14 градуса - задали сме 20. Ще вдигне от 14 до 19 за половин час. От 19 до 19.5 може да ги достигне примерно за час. От 19.5 до 20 примерно още 2 часа.

18. Тук е от
    Dec 2011

KIT това което предлагаш вече съм го изпитал и на ауто прави точно така ,при зададени 22 достигаше от 21 до 22 (измерено в срещуположния край на 60 см от пода ,входящата не съм я мерил но със сигурност ще е над 2,5 градуса по висока от зададената) и климата не спира т.е оборотите на падат на минимум и само да върти въздуха .Днес например при зададени вентилатор на 1 и 22 градуса на 60 см от пода показваше 22.5 а входящата 24 и пак не спира да духа топло вместо само да върти въздуха (и вадеше такава топлина както никои друг път при зададени 21-22-23 ) Вечерта увеличавам за да къпем бебчо от 1-ва степен и 22 на 4-та и 25 за десетина минути направи долу 25.5 а входяща 28.2 и пак не спира да работи !!! Не би ли трябвало при по малка амплитуда да работи ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с обектива - PANASONIC DMC-FS5
    От Frost във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 5
    Последно: 05-02-13, 00:54
  2. Проблем с Panasonic 50VT20
    От LeBron във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 14-08-12, 00:03
  3. Проблем с Panasonic DMC-TZ2
    От DigiPro във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 3
    Последно: 28-12-10, 15:47
  4. Проблем с Panasonic FZ7
    От vino4erpec във форум Фото и видеокамери
    Последно: 19-10-09, 13:45
  5. Проблем с software за Panasonic VS6
    От Freestyle във форум Смартфони, телефони
    Последно: 15-09-06, 21:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе