Аз си мислех, че съм сгрешил, като съм предпочел Шарп GHR, пред Панасоник MKE-3, но явно и те не са цвете за мирисане.
Аз си мислех, че съм сгрешил, като съм предпочел Шарп GHR, пред Панасоник MKE-3, но явно и те не са цвете за мирисане.
Това че даден климатик на дадена марка не е монтиран както трябва не значи че тря да се оплюва макрката и модела.
А това, че се е ошашавил друг, да не би да говори много хубаво за тях?!? Не дай си боже това да е само началото на ошашкването, че да не стряскаме колегата
Да не забравяме, че тук пишат недоволните. Доволните седят вкъщи на топло и им дреме.
Е никой няма такъв инвертор ,като моя -последно поколение .Ситуацията днес :от 22 грауса увеличавам на 24 за да къпем бебчо ,започна да духа много топло ,след известно време като достигна температурата ,даже и я задминава но не спира ,а само задухва по хладно .Но това не е всичко, като намалих на 22 градуса пак не спря а просто задуха още по студено .... (вентилатора е на ауто )Като изключим всички мои предишни писания ,ако това ми беше първия пост какво ще е вашето предположение за проблема ?
Ами от това което си писал няма проблем с работата му.Инвертора винаги духа като си променя мощноста според зададената температура.
Режима на топли ли ти е или на ауто? Трябва да е на топло и още нешо измери колко градуас излиза от климатика когато ти диха стодено според теб.
режима е топло ,а как точно се измерва изходящата температура ?
- - - Обновено - - -
Добре това за инвертора ясно ,но нали трябва да поспре като достигне зададената температура или да мине на минимум ,и още как първо вади яка топлина и след като достигне градусите вместо да спре просто започва да духа хладновато (но не е спрял и само да върти въздуха защото тогава вдига жалузите нагоре )
Май всеки си чете и пише със себе си в тази тема.
Имам няколко панасоника . По-стари модели са от твоя. Имам и други марки. При Панасоника , след достигане на температурата - топлото не спира изведнъж както да речем при Дайкин или Фуджи...Продължава да си духа дълго време хладен въздух . Такива са . Дори понякога забравя да си свали степента на вентилатора (остава на висока) и създава илюзия за още по-хладно. Понякога нарочно слагам на 1-ва степен и пак я забравя и се вдига нагоре . Нужно е да сложиш на автомтатична и веднага да зададеш 1-ва. Такива са. Това им е слабо място, но като цяло съм много доволен от марката. Топлят!!!
Съветът ми е да задаваш на клапите такъв ъгъл , че да не духат към бебето и всичко ще е наред !:rolleyes:
Поздрави !
Да наистина е така, понякога се омотават и наистина забрават да свалят скороста на вентилатора .Но аз пък забелязах ,че този навик им се появява като в помещението не се е подаржало няква пприлична темерарура-например ако го остависш да истине много докато навакса после се появява този проблем сас високите обороти на вентилатора . Иначе топлят Доста добре ще видим сметката накрая на месеца
E-12 nke -3 & E-09 mke -3 са моите машини
Този пост е редактиран от paparak_ivi; 08-01-13 в 11:09.