Зддравейте !, щях да се объркам да кажа колеги , но аз съм само ползвател на въпросната термопомпа.
случая е следния: До вчера си работише без проблеми , и днес сутринта като станах беше видимо хладно мислех ,че още не се е включил усилих на максимум градуси и след такива процедури разбрах ,че вътрешното тяло не се включва . Пипнах тръбите и разбрах ,че фреона си е отишъл.
Дойде майстор и локализира повредата ,а именно:
Върху самия компресор има една тапа в която влизат проводниците за електродвигателя на компресора . Тя незнам точно как е запресувана , но от задния и край където е периферията на запресувана капачката изпуска много малко .Значи надухме го на 20 атносфери и за 20 минути видимо не мръдна стрелката .След намазване със съпунена вода се вижда мехурче което се надува да кажем за една секунда . тоест има много малък пробив (ако така мога да се изразя) .Майстора не иска да се занимава да го прави , каза , че може да го завари ,но от темп. смолата отгоре щяла да се повреди и от там щяло да изпуска .
Предложи ми вариант да го зачистя и после с метал пластик да го залея . След което да го надуем и да видим .
вие какво бихте ми предложили .
идеята за нов климатик и нов компресор отпада от три месеца съм без работа и това беше просто капакът.
Интересува ме съвет , както и компетентен човек който може да се наеме да го ремонтира този компресор .В смисал тои е здрав само трябва да се запуши. Имена на сервизи които знаят какво правят и така .
Прочетох тука за някакъв сервиз , където рециклирали компресори за 75 лв и пълнене към 60 беше някъде ... ако ми се даде някаква гаранция ,че няма да си напълня фреон за няколко дена съм съгласен и на този вариант в смисал аз не искам гаранция за компресора , а за плътността му да не изпусне отново фреона .
Всичко останало по климатика работи перфектно . Климатика го имам от 7 години , купен е нов и е работил само в зимните месеци - декември, януари , февруари, март... лятото го пусках към края за около 20 минути колкото да се качи някакво масло из частите и зимния студен старт да не е толкова "стресиращ" за елементите на компресора.
От Варна съм .