Отговор: Мнения за Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
Jack Krauser, чел съм и друг път твои коментари и знам, че четеш сервизни и не проумявам как се набута с тоя панасоник? Що още тогава не взе LG? А и в крайна сметка не са милиони.. Можеш да го смениш винаги - не е непоправимо :). И малко си противоречиш - хем струята на 25 зададени била плътна и гореща, пък била 36 градуса.. То кожата всичко под 37 го усеща за студено.
Принципно доста са ми симпатични коментарите ти, но по някога пресоляваш манджата с тях :):Drinks:
не знам дали забелязваш че това е по номинал ,имаш 4кВ при +7 .. запазва 50% при -15 което е добър показател
Не съм се набутал. Когато го купувах бях наясно с по-слабото топлене на панасониците. Климатика не се използва за основно отопление, а предимно за охлаждане лятото, че жегите са наистина убийствени. На охлаждане се справя отлично без да се напъва.
Изчакайте още малко зимата да дойде при вас в Пловдив и температурите да паднат под нулата. Тогава ще видите колко топлят панасониците. Като почнат безкрайните дефрости на всеки час...:lol:
Сега е все още твърде топло при вас, затова мненията ви не могат да бъдат критерий.
И при мен като беше 5-7 градуса топлеше, даже не заскрежаваше.:BigGrin
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Според мен в средния клас всички останали марки отвяват Етереата относно топлене и работа през зимата. Специално 12-ките са много орязани и слаби...
Новата серия QKE за 2014, са същите орязани пръчки. Показателите им са абсолютно еднакви. Който не вярва може да им разгледа сервизните. Даже старата серия вдигат малко по-високо налягане.
Я пак да те върна към тези данни:
Panasonic CU-E12QKE / CS-E12QKEW
- мощност при +7*С (kW) - 4,00
- COP при +7*С - 4,76
- мощност при -10*С (kW) - 3,20
- COP при -10*С - 2,58
- мощност при -15*С (kW) - 2,76
- COP при -15*С - 2,33
Ако може да напишеш кой климатик от средния клас има подобни, че и по-добри?
Джак, още миналата зима си играх с тестове. Няма проблем с топленето, температурата на кондензатора и налягането на компресора. Писах в другата тема за LG, откъде идва разминаването между таблиците от сервизното и реалността. Както и къде следва да се мери температурата, за да се определи налягането на компресора аналитично.
Цитат:
dodo_pv
Джак, още миналата зима си играх с тестове. Няма проблем с топленето...
Миналата година въобще нямаше зима.:BigGrin
Проблема с тези панасоници е, че имат малоумна система за дефрост. По мои наблюдения от последните дни, при температури около нулата и висока влажност правят дефрост на всеки час, продължителността е по-време 6 минути, а не до стопяване на леда. По тая причина за мен изобщо не стават за отопление при отрицателни температури.
Според мен при минусови температури собствениците на тези панасоници ги очакват непрекъснати дефрости:thumbdn:. Сега като стане по-студено ще ги видим как работят.
Специално QKE до момента е дефроствал само веднъж. Дефростът не е по време. Това беше и едно от условията ми при покупката. Сега не ми минавай с номера за пловдивския климат и ала бала. Когато дефростна времето навън беше около нулата и беше мъгливо. Същият ден дефрост направи и Hitachi-то от подписа.. В темата на LG спомена, че си го сложил в 25кв. , което при нормален таван от 2.6м прави 60W (61.5) на кубик. Лично за мен това е малко - по скоро минимумът, но всеки сам си е направил сметката. Аз като си смятах залагах 80. Естествено тук голямо значение има и изолацията, за която ти каза ,че е добра.
Имам приличен цифров термометър с точност на 0,1°C кажете какви тестове да направя за да се придобие най-ясна представа от работата на машината. Имам е9пке 2013.
Да наистина миналата година нямаше изобщо зима. Истина е и че има оплаквания по чужди форуми от хладна струя, но не само по чужди форуми има и в нашия.Не са често, но има, включително и от 15-ка в офис имаше писано.
Все пак чувството за топлина е донякъде и субективно.Ако си спортна натура и тренираш всеки ден 20-21 градуса са ти достатъчни.Ако обаче обичаш 23 и нагоре градуса не са достатъчни ...
Аз също има такова субективно усещане, но с дайкин.21-22 градуса ми е леко "ладно" добре е от 24.5 градуса и нагоре.
С фуджицу 23 са ми напълно достатъчни да се отпусна и без да искам да задрема и това не само на мен -един ден колега след 15-на минути в офиса ми каза че си тръгва защото "От топлината задремвал" :)) ...
От 2месеца съм собственик на Panasonic CS-E12QKEW/CU-E12QKE - 2014 и засега се справя много добре. При външна -2 и зададени на 24, термометъра показва 24 си седим по къси ръкави.
В 13,3кв.м спалня на север калкан през ноща го държим на 17°С през деня на 18°С облечени с дълъг ръкав(без жилетки или грейки). На ауто стои на най-ниската скорост от време на време я вдига. Ако беше хол предполагам, че ще ни е леко хладно поне 20°С комфортна температура.
Абе, почакайте да стане поне -10, -15 и да паднат пак мъгли като преди 2-3 години, тогава се броят пилците.Давайте отзиви, като поработят два-три дена при тези условия.Сега всичко топли.Дори ХИТАЧИ-то ми само помирисва електричество в момента, пък топли 20 и малко квадрата северна стая.
Абе как стоите на 20 градуса направо не знам.....ако ще стоя на тези градуси хич няма да го пусна тоя климатик:-D
Под 30°С стайна викаш много бавно си избива парите.
Предполагам дори не можеш и да допуснеш, че вечерта ще ритам футбол навън. :BigGrin
Цитат:
Zygot
Имам приличен цифров термометър с точност на 0,1°C кажете какви тестове да направя за да се придобие най-ясна представа от работата на машината. Имам е9пке 2013.
Грешката на цифровите термометри се дава в проценти. Тестовете на модела са направени още миналата зима, при температури до -8 градуса. Дефростът не е по време и при сух студ се разрежда. Максималната им честота е на около 45 минути, при 11 градуса в помещението, 30 градуса зададени, макс турбина и лигаво време, с температура около нулата. Дърпа 1200 W половин ден, качи 25 градуса в 60 кубика изолиран таван.