Колеги, споделете за този модел.
Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
Благодаря
Колеги, споделете за този модел.
Panasonic CS-E12PKEW/CU-E12PKE ETHEREA 2013
Благодаря
Не се чува, като работи на охлаждане. Малко мудно реагира при промяна на температурата, точно поддържа заданието при охлаждане. Не се знае как и колко топли, нов модел е. Eco-Navi функцията няма да допадне на всеки. Има големи разлики от NKE-3 серията.
На мен не ми харесва новия дизайн на Даикина но пък работи добре.
И аз забелязах тоя модел и се чудя между
1, Mitsubishi SF25
2, Mitsubishi SRK25ZJ-S
3, Daikin FTXS25k
4, Panasonic E9PKE
Кой бихте препоръчали
Този пост е редактиран от pulsedriverbg; 20-08-13 в 12:39.
Panasonic-а е много нежна машинка, много компактно вътрешно тяло и с приятен дизайн, а характеристиките са страхотни.Аз съм се насочил към същия, но 12.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 20-08-13 в 19:36.
Аз пък не мисля така за дизайна на Panasonic-a. Специално вътрешното тяло на Daikin-a е доста по-естетически изпипано.Въпрек и че и аз ще взимам Panasonic
To Панасоника, който евентуално ще взимаш, какво общо има с този, който се обсъжда тук? Според мен нищо, освен името.
Да се запиша за темата и да се похваля, че взехме един на бабата на село, че вече и е трудно да пали печката. Става въпрос за пристройка към къща - 22м2 /спалня, дневна/ + още 12м2 /кухня/ - изцяло оголено помещение /без изолация с гредоред отгоре/, макар и с ПВЦ дограма. Естествено, при това положение камината си остава дежурна, пълна с дръвца, че "у село съм виждал призори и -30" макар и рядко. Близо до Русе е.
На първо четене - добре изглеждат и вътрешното, и външното тяло с малко условност. Вътрешното е доволно голямо, светят лампички да забавляват публиката. ЕКОНАВИ-то и АУТОКОМФОРТА - ще видим дали ще паснат на бабата, че с това променяне на градусите, да не я изстудим без време. Относно външното, ми направи неприятно впечатление факта, че топлообменника НЕ Е извит, и отстрани си е ламарина, както откъм страната на компресора. НО за сметка на това, е ДВУРЕДОВ /чист правоъгълник, без извитата част/. И вентилатора е с 2 перки. Като работа при 10-18 градуса външна, зададена и поддържана 24, беше навъртял 10 квч за 30 часа работа. Уж работи меко, но един път май се изфорсира при тръгването от он-офф работа, незнам дали е било от споменатите по-горе екстри. В характеристиките пише - топъл старт. Хареса ми, че си върти лекичко турбината за проследяване на температурата в помещението /като Хитачито ми, и за разлика от Шарпа 9GHR, който през 10 минути се форсира без нужда и задминава зададената температура - с условието че това е при он-оф работа и е в помещение с малки топлозагуби/. Направи ми впечатление че за тея 30 часа изтекоха поне 15 л конденз. Да влажно беше, ама с тоя топлообменник нещо... Ще излезе, че Хитачи 35PPA, макар и с двуредов наполовина топлообменник, ще е по-добре.
Засега толкова, ще пиша за консумацията и дефрости по нататък.
Този дизайн на топлообменика според мен е значително по-добър от "извития". Площта е една и съща, може би малко по-голяма, а топлообмена е подобрен поради факта, че се обтича по-добре
не е вярно това .. площта е по малка а колкото е по малък толкова по лесно се обледява = по чести дефрости
И мен точно това ме съмнява, че ще се случва, затова го отбелязах! Впоследствие ще пиша пак!
Имам опит и с честене на пух от тополи, който вхърчи края на м.май като цъфтят. И за такива условия също мисля че не е съвсем благоприятно липсата на извитата част от топлообменника!
Площта е съвсем малко по-малка, защото топлообменикът е по-висок. А топлообмена е функция не само на площта, а и на други фактори, например коефициента на топлообмен, който е значително по-голям при по-голяма маса въздух преминаваща през задната част, отколкото през страничната)
Вземайки малко по-малък топлообменик и малко по-висок коефициент следва, че топлообменът е един и същ...
Към другите фактори влиза и влагосъдържанието на въздуха. По-малка площ, с по-голяма маса преминаващ въздух и по-добър топлообмен, водят до по-голям конденз. Което означава, че положителният ефект от красивия и обтекаем топлообменник приключва при температури около +3 градуса. От там надолу иде ред на радиатора.