КАСАПЕ,проблема е че са казали 30кв.м.
КАСАПЕ,проблема е че са казали 30кв.м.
Даже е голям, 6 kw ще топлят и повече от 50 кубика. С охлаждането също ще се справи.
Най вероятно ще си дойде таман - при 2*С има около 4,5кВт, а при -10*С сигурно около 3кВт. Ако няма изолация обаче, най вероятно ще бачка доста над номинал.
Къде ги видя тия 6кв? И как му определяш че ще топли 50м3 като производителя го дал за 10-15м2
ВЕЛЕВ,те за това повечето реват,че климата не топли и бързо се скапва
Тези параметри са напълно достатъчни за условията при които е поставена машината...Мога да се обзаложа, че и при -10°С външна температура, тази машина ще работи под номинала.
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.6 ~ 3.4), 8533 BTU (2048 ~ 11604)
Консумирана електроенергия: 405 W (75 ~ 775)
COP: 6.17 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.2 kW (0.6 ~ 6.2), 10922 BTU (2048 ~ 21161)
Консумирана електроенергия: 510 W (75 ~ 1350)
COP: 6.27 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.5 kW, 15359 BTU
Консумирана електроенергия: 1200 W
COP: 6.22 (средна стойност)
машина дето се развърта до 6.2 за 10 квадрата? имайте малко уважение към изхвърлените ,тая машина ще стопли и 30 квадрата ... колегата да я слага смело
Колегата има mitsubishi electric MSZ-SF35VE cop 3.88 отоплителна мощност 4.6 дават му 20-30 квадрата и реално се справя а моя е с 6.2 киловата с 6.27 cop де да знам с ел специалност съм и като гледам разликата е да не казвам 2 пъти :rolleyes:
- - - - - - - - - -
Е да не съм специалист по хладилна и климатична техника но нека да сме реалисти![]()
Сашо извинявай за безпокойството надявам се да не съм нахален, но видях ,че на доста хора си помогнал с част от превода на дистанционните пращам това което имам и се надявам да знаеш останалите обозначил съм с цифри неясните предварително благодаря. Ако някой друг мисли, че може да помогне благодаря и на него.
Да повдигна темата.
Как да разглобя вътрешното тяло, без да го демонтирам, за да му измия турбината?
Какву друго се налага да почистя от прах и как?
Най-добре се обърни към специалист, че големи пакости можеш да натвориш. Модела си има известна специфика и е твърде желателно, този който ще го разглобява и /евентуално/ сглобява, да е съвсем наясно какво точно върши.
По принцип и аз искам специалист да го погледне, но Пловдив е на 250 км в едната посока. Ако на някой му се бие толкова път за едно обслужване да казва.
Ако трябва местните "специалисти" да му правят измиване - не. Аз ще свърша 100 пъти по добра работа от тях.
Сега се сетих, че климатика е за миене, защото няма още и година от монтажа му и разчитах, че поне ще е измит както трябва. За съжаление не се оказах прав.