Отговор: Panasonic CS-E12QKEW ETHEREA 2014-Отзиви от потребителите
Продължаваш да не разбираш работата на термопомпата и да пишеш небивалици. "Топленето" на една машина зависи само от количеството топлина, която може да погълне изпарения фреон в изпарителя! Няма общо с компресора. Ако фреонът не може да се изпари, компресорът спира. Щото, ако не спре...
Здравейте,на колкото места до сега съм питал,всички ми казват,че тази етереа (12ка) е по-добра от Фуджитсу Лука (12ка),по характеристики и по данни да,ама сега,след като изчетох тази тема оставам с впечатлението,че според 99% от пишещите или трябва да си с климатик за 3000+лв, или да си с кюмбе... Сега съм силно раздвоен и се чудя дали да вземам този панасоник,като даже и от уникредит ме одобриха. Стаята е 5х4 с 2 квадрата кухня,сменена дограма с К стъкла и изолация,изцяло южна ориентация,под мен,над мен и отстрани живеят хора и се отоплява. Гледах си разсадите до сега в тоя апартамент и зимата държеше 12-15 градуса само от слънцето със старата дограма.Единствено ме притеснява зимата да не стане така,че давам едни пари в повече за уж по-хубав,а е пълен скротум. Бебе ще има в апартамента,като в стаята му ще помагам с конвектор.
В 20кв няма да имаш проблеми с него. Предполагам не очакваш температура от сорта на +25° зимно време, може би в такъв случай ще зачестяват дефростите и е редно да се ориентираш към Фуджитсуто.
Изобщо не обичам топло,за щастие и жена ми,но цялостния въпрос,който не е извън темата, кой е по-добър-фуджитсу-то или Панасоника?
В Казанлък зимата е мека и през повечето време температурите са около 0-та, а и както си го описал изглежда нямаш големи топлинни загуби. Панасоника ще се справи и ще имаш ниски сметки за ток с него. Но ако решиш да го юркаш на по-високи градуси или ако външната температура се задържи под -5 ~ -7 гр. и надолу, може да зацикли с излишни дефрости на 40 минути и да се разочароваш от некомфортната работа.
feikot, в Казанлък има ли често мъгла?
Абе има мъгла честно да си кажа,отделно в Казанлък са характерни и т.нар. температурни инверсии-колкото се качва надморската височина,толкова по-топло става,иначе казано в града е по-студено примерно от Шипка или селата с по 200-300 м. по-високо. Но пък се стопля времето бързо и да има и студени дни минус 18-минус 20 са по два три дена зимата,най-много два три пъти,като по-често студените дни са около минус 10.
Имай пред вид, че независимо от зададените градуси при -7 и надолу Етереите правят дефрости на всеки 40 минути, освен ако климатикът не работи он-офф. А след всеки дефрост има и лек форсаж на компресора. При по-високи външни температури размразяват на 2 часа.
Прочетох цялата тема,за това и се появи това съмнение в мен...Фуджака как си прави дефростите?
Всичко ,което си изчел в темата е истина ,като ползвател на панасоника ти препоръчвам луката . На охлаждане е по-адекватен от фуджика,но на отопление никакъв го няма.
Аз съм с две ръце за Fujitsu.
Няма какво да се колебаеш.Купувай!
Просто не купувай панасоника.Това е.
Аз съм служил в Казанлък в 22160, 18990-2.
Зная какви са температурите там.Повечето пъти е суха и студена зима.За сметка на това има вятър и чат пат мъгЪли.
Климатиците не ги бърка сухия студ, а само влагата с ниски температури.Фуджицуто обаче ще се справи.Шарпа+топшибите също.
Като ти легнал на сърце фуджицуто грабвай го.В 20 квадрата ще пее.
К'во толкова го мислите не зная.Доста потребители си казаха мнението, оттам нататък следва само вземане на решение.
Някой знае ли дали Е9/12QKE има опция да прибира клапите нагоре при on/off? Струва ми се, че остават в положението, в което са били преди да изключи.
Мисля ,че само при дефрост ги вдига ако са на auto от дистанционно ,ако са настроени на дадена позиция не ги пипа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
niordanov
Някой знае ли дали Е9/12QKE има опция да прибира клапите нагоре при on/off? Струва ми се, че остават в положението, в което са били преди да изключи.
Сложи ги на auto и тогава ще ги вдига нагоре.
Изпратено от моят GT-I9301I с помощта на Tapatalk