Отговор: Panasonic Etherea 2016г.
Може би стаята му идва твърде малка, затова работи така. Според мен тая 9-ка без особени затруднения ще се справи с охлаждането на цялото жилище.
Относно пуфтенето и боботенето, вероятно идват от новия фреон, който е на по-високо налягане и сигурно се чува повече. И при старите го има това "пуфтене", когато вентила отвори, но при мен е слабо забележимо и не ме дразни.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rafailiev
Настроен е на 25 градуса и е нормално да работи ОНН ОФФ ,само това пуфтене не мога да разбера.
Някакви идеи
Нормално е да работи он/офф, ако е конвенционален. Моите климатици защо не изключват, като са настроени на 26 градуса? Мисля, че пуфтенето е от изпускането на налягането при спиране, за да не тръгва после компресора под товар.
Цитат:
SPSt
Нормално е да работи он/офф, ако е конвенционален. Моите климатици защо не изключват, като са настроени на 26 градуса? Мисля, че пуфтенето е от изпускането на налягането при спиране, за да не тръгва после компресора под товар.
Преди малко се въртях в стаята и го чух това пуфтене доста силно е .
След 5-10 Мин от спирането и пуфтенето почна да се чува боботенето и след 1-2 Мин боботене тръгна пак.
Явно след ОФФ нагнетява външното и тогава тръгва......нещо не е на добре работата.
Никакво он/оф, особено при тези жеги и 25° задание! Само да вметна, Мирайчето влиза в он/оф при зададени 27° (:
Колко метра ти е тръбния път?
Re: Panasonic Etherea 2016г.
Моя Панасоник ye12qke външното му е като на e09qke и външното му тяло е много тихо само перката му се чува а като намали консумацията под 280 вата и тя си намаля скоростта и става съвсем тих, единствено като работи към 400 500 вата му подрънква някой ламарина,но вътре нищо Несе чува. При тръгване се чува леко и това е после е тих 3 метра тръби и монтиран на тампони
Около 4.5 -5 метра ?
някакви предположения ?
сега ще кача клипчета с звуците
- - - - - - - - - -
Това е видео на звука
https://youtu.be/ml-anAq6D3c
https://youtu.be/ylXwKEPrFBY
Малка му идва стаята,пробвай да го държиш на първа степен с включен сайлънт режим.
Цитат:
JOKVN
Малка му идва стаята,пробвай да го държиш на първа степен с включен сайлънт режим.
Само на тих режим работи за да не духа
Изключи му всички еко-та,ако някое работи,завърти хоризонталните клапи да духат към стаята,не към стената.
Цитат:
JOKVN
Изключи му всички еко-та,ако някое работи,завърти хоризонталните клапи да духат към стаята,не към стената.
Не става да духа на другата страна, там е бебока!
Най- големия проблем е това боботене и пуфтене ....всичкоче изключено освен Нано е
Проблемът ти е он/офф работата, другото е следствие. Не можеш ли да отвориш врата към друго помещение?
Консумация около 290 w, при мен едва се чува външното тяло. Вътрешното хептен.
DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Цитат:
Rafailiev
Моя е същия като твоя ,9 ка.
може ли малко впечатления от работата на климатика.
При мен от външното има едно боботене ,а сега се появи и едно пуфтене от вътрешното когато изкл .
Оприличавам го на спиране за дефрост.
Климатика е при бебока и жената днес ми се размрънка ,че пуфкал .
До сега го е направил 3-4 пъти.
Настроен е на 25 градуса и е нормално да работи ОНН ОФФ ,само това пуфтене не мога да разбера.
Някакви идеи
Аз съм доволен от климатика. Външното тяло е много тихо не се чува въобще. Това което казваш за боботене при мен няма такова. Също няма пуфтене и при вътрешното тяло.
За тази 1 година която го ползвам не съм имал никакви проблеми нито през зимата нито през лятото. Климатика е монтиран в кухнята на 9 етаж северно изложение на панел и няма блок на среща който да спира вятъра. Имам предвид вятъра го бие директно насреща :-). Имам климатик ETHEREA от 2011г. в детската стая (детето е вътре в саята от както се е родило в момента е на 3,5 години и да чукна на дърво не се е разболявало :-)) южно изложение сравнен с него е по-тих и се размразява доста по рядко макар да е на северната страна на блока. Както казах по-горе сега търся модела от 2017 за спалнята. :-) Нямам никаква идея защо при тебе е така.
P.S. Сега видях клипчетата на мен старият ми климатик не се чува така. Мисля, че не е нормално.
Да дам малко инфо.
Благодарение на necata се реагира и беше сменено външното.
Сложи се някакъв заглушител и първоначално като че ли нямаше голяма разлика.....само май външното беше по -тихо.
Сега в момента външното не се чува !
Явно му трябваше да се по разработи хаиванчето
Пуфтенето то вътрешното също намаля ,но пак се чува .Хубавото е че не буди жената .
Та нещата се оправиха!
Кломатика наистина е супер тих!
Ще го видим зимата как ще е .Има ли проблеми го махам и готово.
Няма да му се чудя.Трябва жената да е доволна
Отново благодарности към necata !
:offtopic:Ако речеш да го сменяш гледай на ДУ да няма йероглифи /така се казват/. Щото тия с йероглифите не пуфтят, не хълцат, не дрънкат, топлят за малко пари, не изключват при -15, не размразяват по часовник, но пък не мож ги разбра тия "къщички" нарисувани по множеството бутони. Е, тези ДУ не са за всеки!