Отговор: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE
Цитат:
Първоначално публикувано от
splendor
Трето: смяна с климатик, който е оразмерен за това помещение.
Защо продължавате да му препоръчвате климатик за помещение с нищожни загуби не мога да го разбера. Икономия няма да има, че да си заслужава това духане. В спалнята духането трябва да идва от друг източник не от климатика. Това ми е последното мнение в темата пък той да си степенува нещата на важност.
Добре де, защо моя климатик Z50 TKE си слиза до минимума от 340 вата, а неговия не може да стигне 180 вата? Някои казват, че по-малко от 340 вата не може да слезе и това е! В този ред на мисли моят климатик би работил все на 680 вата. Относно оразмеряването мога да кажа, че и моят климатик също не е оразмерен правилно/Така си мисля, исках да имам малко запас, защото съм в къща без комшии и исках по-бързо да стопля като се върнем от работа/ - 25-26 кв. метра стая на 2.60 м. височина
Измерване от сутринта: Външна температура + 6 гр. , в стаята вечер го намалям на 21 гр. от ДУ и като станах, уредчето показа 340-342 вата. Температурата на изхода е 33-34 гр. Вентилаторът е винаги на 1 -ва степен, защото е много мощен и е малко неприятно. След 15 мин. влезе в режим OFF. След още 15 минути се включи и отчете 580 вата. След минута падна на 440 вата и след още 5 мин. слезе до 348 вата
1 Прикачен файл(ове)
Факт е, че климатикът е по-мощен, отколкото би било достатъчно за такава площ и обем. Но също и факт е, че когато намали мощността си, поддържа без никакъв проблем зададената температура 22.5 , без да изключва. Снощи към 22:30 успя да излезе от цикленето Он-Оф, като понижи мощността си до 230-240 вата. Така си работи дълго време, към 3 часа, поддържайки струя 29 градуса, на затворено помещение. Нощно време дори свалям външните щори, за още по-добра изолация. И все пак - не е изключвал изобщо, защото веднага щях да забележа промяната в струята и консумацията, както и в шума от турбината. Проверявах го горе долу през 10 минути, работеше си стабилно, на моменти слизаше и към 220 вата. Външна температура +2 градуса. Това са показанията от новия уред. Стария показва със 7 % повече. В момента са свързани и двата последователно. На новия отчита 440 вата и 5.25 киловатчаса за 17 часа, на стария отича 470 вата и 5.62 киловатчаса
През нощта какво е станало - не знам, но в момента външната температура е същата: +2 градуса, температурата на струята е с 1 градус нагоре от снощи - до 30 градуса, мощността обаче е 440 и така си работи вече 1 час откакто го наблюдавам. Освен лед да е натрупал и да не е правил дефрости? Предишните пъти пак така го забелязах, че прави - след по-дълго време работа - вдига консумацията без да има промяна в зададената температура и температурата на струята.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=30279&stc=1
Така че ето, поне за себе си имам доказателство, че може да си работи на ниска мощност и да си поддържа зададените дори и в добре изолирано помещение, което е малко на площ и обем. Това искам да постигна за постоянно, а не с 300 зора за няколко часа. Този алгоритъм не е добър - като отчита разлика над 2 градуса между входяща и зададена температура - направо да изключва. Редно би било да намали мощността, защото сега изключва от над 300 вата. Какво му пречи първо да намали мощността на минимум и едва след това да изключва?
Цитат:
bobivg
Защо продължавате да му препоръчвате климатик за помещение с нищожни загуби не мога да го разбера. Икономия няма да има, че да си заслужава това духане. В спалнята духането трябва да идва от друг източник не от климатика. Това ми е последното мнение в темата пък той да си степенува нещата на важност.
Защото форума е за климатици. Ако беше казал препоръчайте ми конвектор или духалка, щяхме да му препоръчаме. Климатици за това помещение има, но са с чертички. Климатика има още една функция, която е охлаждане, или ти ще му препоръчаш да си купи вентилатор?
ogi28b, без да се засягате, сложете още няколко монитора, да стане като кула.....:029:
Цитат:
Aleksandars
ogi28b, без да се засягате, сложете още няколко монитора, да стане като кула.....:029:
Нямам :) Ако не му бях слагал изобщо тия джаджи, щях да водя много по-спокоен живот в последните 2 седмици.
Много странно работи тази машина. Сега докато си го наблюдавам, изведнъж без никаква видима причина слезе на много ниска мощност, даже под минимума по таблица. Вътрешната пита изстина рязко, с нея - и струята, до 1-2 градуса под стайната температура. Лампата за дефрост не мигаше, но машината се държеше сякаш размразява. Така остана около 2-3 минути. После лекичко започна да покачва, все едно е приключил дефроста. Прилагам бърз тайм-лапс, забързан 4 пъти, извинете, че се е получило във вертикален вид.
https://youtu.be/vFkYbu45izA
Цитат:
ogi28b
Ако не му бях слагал изобщо тия джаджи, щях да водя много по-спокоен живот в последните 2 седмици]
Ето тук е отговора...Масово "изкукуригване", вместо човек да обръща внимание на важните за него неща в живота....
Цитат:
ogi28b
Наистина странно поведение , панасоник спира ли компресора преди дефрост или направо обръща цикъла ... като Национал ? Нали са роднини ... нещата които описваш приличат на поведението на един национал който имах и изтрах само 2 седмици.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
- - - - - - - - - -
Цитат:
Aleksandars
Ето тук е отговора...Масово "изкукуригване", вместо човек да обръща внимание на важните за него неща в живота....
Ако му пречи на съня в спалнята (шум) , това е едно от важните неща в живота.
Re: мнение за PANASONIC CS-Z35TKEW/CU-Z35TKE
Хитачито ми с намалял фреон правеше същото слизаше на минимум под обявения,и духаше с почти стайна температура, скоро може и някой грешка да избие ако е от фреона, което е най вероятно.
Цитат:
Mig82
това е едно от важните неща в живота.
Сериозно ли?
Много е сериозно ! Ти работиш с "железа" , но представи си че има други професии ...
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Цитат:
ogi28b
Нямам :) Ако не му бях слагал изобщо тия джаджи, щях да водя много по-спокоен живот в последните 2 седмици.
Много странно работи тази машина. Сега докато си го наблюдавам, изведнъж без никаква видима причина слезе на много ниска мощност, даже под минимума по таблица. Вътрешната пита изстина рязко, с нея - и струята, до 1-2 градуса под стайната температура. Лампата за дефрост не мигаше, но машината се държеше сякаш размразява. Така остана около 2-3 минути. После лекичко започна да покачва, все едно е приключил дефроста. Прилагам бърз тайм-лапс, забързан 4 пъти, извинете, че се е получило във вертикален вид.
https://youtu.be/vFkYbu45izA
160 вата минимум на отоплениие - ами добре е. Значи и твоя слиза под обявения минимум, както и моя. 160 вата си е добро постижение, по-надолу трудно ще падне, защото за разлика от други марки, панасониците имат мощни вентилатори - 2 х 40, вътре и отвън, които смучат ток. Моят съм го виждал да слиза до 90 вата минимум на охлаждане, когато не върти външния вентилатор.
Оги, според мен твоят проблем е, че въздушният дачик е много близо до питата и бързо се нагрява, Откачи го от щипката и го отдалечи от топлообменника за да има по-добро обдухване и климатика ти по-често ще работи на минимум.
Jack Krauser, още не бързам, но някои ден ще ми помогнеш ли с модването на панасоника/за дефростите/?
Цитат:
ogi28b
...Ако не му бях слагал изобщо тия джаджи, щях да водя много по-спокоен живот в последните 2 седмици...
... и щеше да надебелееш! Друго си е стреса от съмнителна придобивка :)
Цитат:
Jack Krauser
160 вата минимум на отоплениие - ами добре е. Значи и твоя слиза под обявения минимум, както и моя. 160 вата си е добро постижение, по-надолу трудно ще падне, защото за разлика от други марки, панасониците имат мощни вентилатори - 2 х 40, вътре и отвън, които смучат ток. Моят съм го виждал да слиза до 90 вата минимум на охлаждане, когато не върти външния вентилатор.
Оги, според мен твоят проблем е, че въздушният дачик е много близо до питата и бързо се нагрява, Откачи го от щипката и го отдалечи от топлообменника за да има по-добро обдухване и климатика ти по-често ще работи на минимум.
Няма незабавно потребление при 160 вата при Z25. Ако имате 160-ватов образ в акцията Z25. В това видео 160 вата не са фиксирани. Момент от 3-5 секунди.