Здравейте! Имам проблем със съответния климатик. Прочетох из форума значението на грешката F11 - повреда в четирипътен вентил или бобината му. Всички съветват да се пробва с бобината, тъй-като тя е най-честия виновник. Та, демонтирах я аз и се оказа, че е по-различна от често срещаните, а именно не е с кабелни обувки и на променлив ток AC220V, а с букса и на прав ток DC 15,4V. Говорих с някакъв техник и премерих съпротивлението и с мултицет, което беше 0,01кОМ, а останах с впечатление от неговите думи, че трябва да е повече, но той заключи, че проблема не е в нея, щом има някакво съпротивление, а проблема е другаде, вероятно в платката. но при check проверката не излизат други грешки освен тази. Твърдението му беше, че в режим на охлаждане, бобината не играе никаква роля. Можете ли да ми дадете някакви насоки. Освен това се затруднявам да намеря такава, ако все пак в нея е проблема.
Климатика работеше до вчера без никакви признаци за проблем, а сега се изключва сам, след изключване от мрежата и повторно включване след време - работи 20-30мин и спира.
Благодаря предварително!