Re:Проблеми с климатици Samsung
Някой притежава ли този модел, който сега ще е на промоция в Метро?
Бях се насочил да си взема такъв, но след като се разрових из форума се разубедих. От 30-40 поста незнам дали се събраха 2-3 положителни за тази марка.
Нека някой който има такъв или е монтирал, поправял да даде мнение.
Цитат:
Първоначално публикувано от dgenov
Какъв извод трябваше да си направим не ти се разбра? Самсунга или Фужитсуто има по-добър дефрост?
Извода беше за предния пост, че 15 минути за дефрост са твърде много. Иначе Самсунга ми е на източен балкон и по на завет, а Фуджицуто е на северен ъглов балкон и може да го духа по силен студен вятър. Иначе и двата климатика размразяват нормално, Фуджицуто просто по-често.
Снощи сменях компресор на 5-6 годишен конвенционален Самсунг и се видях в чудо ! За сефте виждам външно тяло на климатик,на което страничните ламарини са заварени с точкови заварки към дъното-чудо на техниката.За да сменя компресора се наложи да сваля отзад целия топлообменник,после всички тръболяци около него барабар с 4пътника.После се оказа,че ресивера на новия не е като на стария и падна преправяне и рязане на ламарини.Цялата операция -сваляне на тялото,смяна на компресора,вакуумиране,зареждане и повторен монтаж ми отне скромните 4 часа.
Случката само затвърди мнението ми за "водещата" позиция на Самсунг при климатиците.Дано на колегите не се случва подобно нещо.
Толкова ли си го харесват, че са дали пари за нов компресор + смяната му на извънгаранционен Самсунг :yikes
Ами като им описах проблемите със новите серии Самсунг,веднага решиха ,че е по-здравословно да сменят компресора,вместо да се купува ново дърво.Поне от този до момента са били доволни.
Сподели какво се беше случило със стария компресор и какъв сложи ти.
Колеги ,моля да споделите (ако сте монтирали)как се държат Самсунзите от Метро,по принцип знам че са голям боклук и за това спряхме да работим с тях но мой познат си е купил четири и никой не иска да му ги монтира.От фирма с която потдържаме отношения споделиха че и шесте монтирани от тях климатика са замръзнали.Моля да споделите и вашия опит защото момчето ми е близко и ми е трудно да му откажа.
Предварително го предупреди за какво става дума, да е подготвен. Монтираш ги и при евентуален дефект му свършваш работата. Да не те занимава с неща като "Ма той много шумен" .. "Ма той много харчи" ... "Замръзна, ела да го оправиш"
Отговора си го написал в собствения си подпис... ;)
Проблем с AQV-09NSB
Мой комшия си взе тази машина,преди 5-6 месеца до скоро е работила нормално,но от няколко дена климатика спира и започват да мигат двата индикатора и така докато не го рестартира,направи ми впечатления,че тръбния път е около 1,20м-1,30м ,може ли да "забива" заради по-топлото време и по-късият тръбен път.
Не може да е заради късия тр.път. Ако има прецакани датчици на високото налягане,може заради топлото време.
А има още една камара възможни причини при тази "марка"
Това никога не е било и никога няма да бъде марка за климатици не го ли научихте още се чуда как може да има хора които да копуват нещо без грам да се интересуват влиза в магазина вижда вечната промоция и взима за щастие само и единствено на продавача който е на %.
Цитат:
Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Това никога не е било и никога няма да бъде марка за климатици не го ли научихте още се чуда как може да има хора които да копуват нещо без грам да се интересуват влиза в магазина вижда вечната промоция и взима за щастие само и единствено на продавача който е на %.
Съгласен съм с теб,но в случая човека е на 73 години и си го е избрал сам в Техномаркета,та злото е сторено,интересното е ,че в упътването този "дефект"го дават като нещо нормално,даже си пише да се изключи и пак да се включи,май си е роден с този недъг :-memnon
Те са си родени с много недъзи.
A.L.F., Изтегли си сервизното за този модел от тук. Като начало пробвайте да въведете наново кода за модела (така нареченото програмиране), това не е нещо сложно, а и не струва пари. В документацията е показано и обяснено как се прави.
Светлинните индикатори на вътрешното тяло са три. Вътре ги има изписваните грешки. Ако имаш последващи въпроси питай.
Благодаря ти valen1,тази вечер ще пробвам,човека е звънял на фирмата монтирала климатика и там са го "отсвирили".