LG
Да, за това си прав, качен е номинала.Но ако правилно се определи ценовата политика, машината може да се наложи на пазара.Първоначално публикувано от Jackas
ОК според вас каде е ценовия диапазон на тази машина, както го чуствате, например според мен вярната цена трябва да е някаде м/у 1500-2000 лв.
Ще се радвам да споделите мнение.
Предвид характеристиките /ако са верни/ ~1800лв. Все пак машината трябва да се докаже.
cooler няма ли да изплюеш камъчето
Не повече от 1600лв. Пазарът има известни предразсъдъци към тази марка /за което не можем да го обвиняваме де/.
Нормално е в началото цената да е малко по-висока и да падне след 3-4 м. Поне такава е обичайната практика.
+1.Първоначално публикувано от Jackas
Максимума е 1800.
Минимума ~1500лв.На "промоция", тоест при кампания по представяне на модела може и 1450лв.
За повече пари= нещо което е с изградено име и е презимувало топлейки потребителите.
Както казва Касапа "пазара определя цената", но все пак едва ли може да я продават на себестойност дълго време...
Трудно ще навлезнат и "придобият" дял във високия сегмент на върховите модели/цени на европейския пазар.Има определни потребителски навици и предубеждения на фирмите продаващи климатици, които ще трябва да бъдат преодоляни и едва тогава ще може спокойно да се определя цена.Във всички случаи обаче това едва ли ще стане за 1-2 години...
Ей това е най-гадната правописна грешкаПървоначално публикувано от Jackas
Цени в руските онлайн магазини: 45 000 рубли (над 1100 евро) за 9-ка; 47 000 рубли за 12-ка.
Като гледам цените на другите модели в ***** са като в БГ.
В България е непродаваем на тази цена. Не гледай ***** - там пазара е друг.Първоначално публикувано от zhelko
Аз го виждам на цена около ЛЕКН, но под ЛТ и ДАЙСЕЙКАЙ 6.
За да зарибите хората и минете пред конкуренцията трябва по- ниска цена от тази на Хитачи,Панасоник и най-вече под Фуджи....абе цена Убиец!А ако е насочен към по- богати потребители там трябва да преборите Тошиби,Мицубишита,Дайкини.Твябва да решите от оборот ли да печелите или от цена.Също подходяща ТВ-Рекламка.
Бе то аз в България реклама на климатици дайкин, тошиба, фуджицу, фуджи илектрик и осака не виждам, ама при битовите климатици те са най-продаваните и досега...
По мое убеждение с цена до 1700 лева имат малки шансове за пробив на пазара, а на цена 1600 до 1650 лева за 12-ка шансовете за пробив са големи.При по-високи цени ще сънуват продажби каквито вносителите на LT серията сънуват сега...
При горните цени имат голям шанс да заемат пазарното място и потенциалните клиенти на LD серията на фуджицу, които в момента нямат заместител в тази ценова ниша.
Не очаквам климатик с COP 5.6 да е на цена около 1500 лв.
Голямата чат от потребителите не са детайлно запознати с климатиците, аз пък залагам че доста потребители биха го купили и на висока цена заради големия COP.
BTW колко струва най-евтиния климатик (за европейския пазар) с подобен COP?
(че не съм се заглеждал по скъпите модели)