панасоника на север съм го срещал по-евтин. особено топ модела.
панасоника на север съм го срещал по-евтин. особено топ модела.
Аз го имам и съм писъл вече в темата и на първите страници има подробна извадка на консумация и работен режим... с 2 думи машината е перфектна... единствения недостатък ако се смята за такъв е че минимума му е 300W и неможе да падне под това и от време навреме в по-топлите дни работише като конвекционален он/офф
И на север и на юг всичко е по-евтино освен Дайкин, понеже в целия свят като кажеш климатик, първата асоциация е Дайкин.
новият флагман е сменен от НОВ флагман. Р09MN и Р12MН или Athena extreme inverter V
като обещават работа до -25.
презентацийка за NpxxMN : http://webshop.bauer-energi.no/pdf/B...G_Prestige.pdf
стария MW който хванал на промоция - хванал. сега ме е яд много че не си го взех.
очаквана цена за 9-ката - 2700 лева навън в бг поне 3000 лева без монтаж.
под новия флагман има нов модел само до -15 H09/12AK
по цени на вън за 9ката 2100 тук с 200 400 лева отгоре.
името на новия ще е супер ако пуснат 14-ка : АК-44 или АК-47 за 50-ка предполагам могат софтуерно да се направят да докарват киловатите точно за да си заслужат името машините - и определено ще се продават в ***** което ще доведе до нова рекламна кампания - лг ак-44: никога не засича! или лг ак-44: можете да му се доверите! или лг ак-44
и за да приключа малко се разочаровах че научавам за нова машина от магазина - къде са им главите на тия маркетингови мениджъри?!? според мен трябва да са на сребърна тепсия.
от преведена от китаец диплянка, която на български няма никакъв смисъл, ай поне са пуснали проверка на правописа но който го е писал не го е чел.
Кой нормален човек ще си купи климатик по диплянка от магазина - може и да е ставало преди 10-15 години ама сега??? и пак поне да си я бяха прочели веднъж... аз къде поне от няколко години чета за клими не можах да се оправя каква им е разликата между двата топ модела - камо ли някой човечец от село който ще даде 2 бона за топ клима...
най-интересното пък въобще не са го написали - има блутут сервизна връзка с климатика и ти рисува графики - за мен това е невероятна екстра http://www.danskvarmeservice.dk/dyn/...202013_RAC.pdf
Този пост е редактиран от estqwerty; 22-05-13 в 17:28.
Този змей го продават в Норвегия още от миналата година, ама и при нас явно е стигнал вече.Да видим каква пара ще струва.
съдейки по досегашното ценообразуване много .. трябва да си луд фен на LG че да вземеш точно тоя модел
H09AK e 2150 лв в България.. вчера съм се обаждал.. Ще го внесат след седмица.. И някой може ли да каже каква е разликата между H09AK и P09MN
Този пост е редактиран от TSH; 22-05-13 в 20:23.
ей пак е с 50 лева отгоре - алчни.
цените къде съм гледал ддс-то им е 24% и пак нашата цена е отфоре нето не ща да смятам.
бахти кофти политиката.
по-скъпия топли до -25 гарантирано - но добре че в бг нямаме такива зими.
често.
И май по-скъпия е с истински плазма филтър, докато AK е уж с плазмен.. ама и някви 3M филтри.
Е тази брошура някой, ако може да е намери на английски..
http://www.szegedklima.hu/klima/lg/k..._katalogus.pdf
А в Унгария от където ги взимат ДДС-то e 27% :D
В момента LG H09MW работи в едната стая 15 квадрата при зададена температура 24 и достигната в момента харчи 136 вата, при пускане тръгва много плавно и достига до 500-550 вата. Досега, макар че не е имало много топли дни и задаваната температура никога не е била под 23 градуса не е влизал в он/офф режим.
Не ги разбирам, тези климатици.. Днес на 20 градуса он/офф цял ден.. Изобощо не ми пречи, не ми е дискомфортно, но май е тъпо за машината.. Привечер го сложих, 21 и консумация падна на 300 w и заспа.. Иначе цял ден под 500 w не е падал и само он/офф. Аз пък не обичам да ми е много топло..
Отвори вратата към коридора и ще се оправи
Сега, когато температурите вечер, или рано сутрин са по ниски климатика си слиза на 300 вата и не спира. По-ниско от това не съм го засичал. При 20 зададени, поддържа 21. Стайния ми термометър има отклонение от 1 десета от градуса. Проверяван е в лаборатория По питата даже няма скреж, не съм го чувал и виждал да дефроства, но явно се е случило за пръв път вчера, защото имаше няколко капчици вода сутринта като станах.
За последните 7 дена е изхарчил 35 Kw/h, но това включва и реотана на тавата, който харчи не по малко от 1.2 Кw/h на ден, а може и повече последните дни. Температурата през деня е 21 градуса през ноща 19-20.
Този пост е редактиран от TSH; 19-12-13 в 22:30.
добре де тоя модел трябва да слиза на 300 вата топлоотдаване а той на такава консумация зор слиза .. това е доста сериозно разминаване с техническите данни ..