Резултати от 1 до 3 от общо 3

Samsung SH-12BWH- изгорял чип на външното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2012

Samsung SH-12BWH- изгорял чип на външното тяло

Въпроса ми е към тези колеги-техници,които разбират от електрониката на Самсунг.
    Модела е SH-12BWH. Изгорял еIGBTчипа на външното тяло FSAM15SM60A и понеже точно този номер го няма,предлагат ми FSAM15SH60A,който е същия по параметри и разположение на изводите, но е за---- highspeedlow-powerinverterdrivenapplication----за разлика от оригиналния FSAM15SM60A , на който в данните му пише,че е ----- mediumspeedlow-powerinverterdriven applicationlikeairconditioners.
    Другата разлика която забелязах е,че оригиналния чип е за--- Typicalswitchingfrequencyof 5kHz--- а другият е за 15kHz.Моля колеги,ако някой е правил подобна замяна да сподели опит.:rolleyes:

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Samsung SH-12BWH- изгорял чип на външното тяло

Не съм техник на климатици, но по разликите, които даваш (ако са само тези) заместителя е по-добър (по-бърз).
    Заместителя може да работи при по-високи честоти, ако има кой да му ги подаде.

4. Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Samsung SH-12BWH- изгорял чип на външното тяло

Цитат Първоначално публикувано от zxc0 Виж публикацията
    Не съм техник на климатици, но по разликите, които даваш (ако са само тези) заместителя е по-добър (по-бърз).
    Заместителя може да работи при по-високи честоти, ако има кой да му ги подаде.

Самсуняка вече работи. Смених IGBT чипа с FSAM15SH60A.Оказа се също,че китаеца е спестил две винтчета 4 мм,с които този чип се стяга за радиатора. Освен това изолационната подложка на двойният диод D101 по схемата е била поставена неправилно,т.е. повдигала е леко чипа в единия му край и това още повече е влошило охлаждането му.
    Сега след намазването му с топлопроводяща паста и стягане с нужното усилие не се усеща топлина на пипане след 5-6 часа работа в режим отопление.Все пак благодаря за отговора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. 09 LDC - шум от външното тяло
    От lightman във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 11-12-13, 01:58
  2. Външното тяло на FTXS 25 .
    От dimon във форум Климатици Daikin
    Отговори: 0
    Последно: 02-09-13, 18:03
  3. конденз от външното тяло
    От branko във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 05-09-11, 18:18
  4. Нео 24-ка - външното тяло замръзва ?
    От velkov във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-11, 21:38
  5. Samsung AQV09MSA - външното тяло не спира да работи
    От vafko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 02-01-08, 01:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе