1639 лв без монтаж ..... то по-добре Мицубиши или Фуджицу. Новите Шарпове се славят като доста капризни.Първоначално публикувано от tyo_bg
1639 лв без монтаж ..... то по-добре Мицубиши или Фуджицу. Новите Шарпове се славят като доста капризни.Първоначално публикувано от tyo_bg
Какви са тези клими IVT, продават ли се тук и на какви цени ? Този Sharp AY-XP12FR ми е скъпичък, а виж за Mitsubishi - SRK 25 ZG-S се замислям, какво ще кажете за него ?
rumborak, в къщи сме в спалнята с тази машина - Mitsubishi - SRK 25 ZG-S , само че предишния модел, този има повече екстри. Аз лично съм страшно доволна - много е икономичен, държи се добре в най-студените и най-горещите дни и най-важното за помещение, в което ще се спи, беше нивото на шума - еми не се чува, за разлика от Fujitsu - ASY A9LCC, което е в хола и понякога много ме изнервя... Няма да сбъркаш с тази машина !
Stra4iatela от колко време ги ползвате тези клими, и колко ти е голяма спалнята, има ли изолация и дограма? Само не знам дали ще намеря този модел в В. Търново
rumborak, 23-25 кв.м., без изолация, с дограма, от която яко си духа ( на квартира сме и няма друг начин ), ползваме ги вече почти 2 години.
Ето ти хората, които се занимават с Мицубиши при вас - Велико Търново: (062) 604 488
Да аз ги намерих вече търновците, дори мой приятел работи в кондекс-софия, но още се чудя дали трябва да дам толкова пари и не мога ли да измисля нещо по ефтино
Аз лично не бих рискувала с нещо по-евтино ( по-некачествено ), говори и с твоя приятел от кондекс...
С нещо по-евтино има по-голяма вероятност да ти се наложи пак да си купуваш климатик след 2-3 години(зависи от гаранцията) .А пък ако имаш късмет може да караш много дълго дори с по-евтина клима (на баща ми едната Осака бачка вече 7.5 години,другата я правиха 3-4 пъти в гаранционен срок и още 2 пъти извън).Първоначално публикувано от rumborak
да ама старите осаки са с Mitsubishi компресори - имам две в Бургас и много се чудих лятото след ремонта на офиса там дали да не ги махна ама сърце не ми даде, верно on/off-ки са ма бачкат от лятото на 2000година уви вече Осаката е пълен боклук ... а към rumborak пич имам Mitsubishi SRK 35 ZG-S Inverter /цена около 1900лв с монтажа/ и Fujitsu asu12L /цена около 1750лв с монтажа/ за 150лв разлика Mitsubishi-то не се чува дали работи, докато Fujitsu-то не че трака ами просто въздуха като излиза от вътрешното тяло и свисти просто гадно, отделно няма странично разпределение на въздушния поток .... гарантирам ти че зимата няма да те изоставят и горат по около 40лв ток/месец/климатик
BR
А какво ще кажете за General ASHA 9 LC, сравнен с Mitsubishi - SRK 25 ZG-S ?? Кое е по добро решение ?
General/Fujitsu/Fuji Electric е по-мощен и по-шумен.
За себе си съм избрал Мицубишито.
Какво бихте ме посъветвали да избера между хубава марка конвенционален или по ефтина марка но инверторен ? Този въпрос ме тормози вече доста време?
rumborak: Евтините инверторни климатици не са хубави, защото са само имитация на инвертор (орязана версия). Не може да очакваш че за малко пари могат да ти направят хубав инверторен климатик, като марковите, които са с двойни цени.
Цените им са двойни не заради марката или защото производителят или вносителят са мошенници и искат бързо да забогатеят а защото има вложено повече в тях (качествена и скъпа електроника, много-добре написана програма за работа, съставена от добре платени хладилни инженери и много други неща), за всичко се мисли и не се допускат компромиси.
Аз лично предпочитам конвенционални климатици на марката General-Fujitsu, Fujitsu и Fuji electric.
Е такава некомпетентнос не били баш инвертори ами имаитация не се изказвай по добре като незнаеш какво представялва инвертора. Цената се определя основно от надписа тоест марката.