А ако има и констативен протокол от посещенията им ще му е още по-лесно, но ме съмнява да са попълвали подобни "хартийки".Първоначално публикувано от babati
А ако има и констативен протокол от посещенията им ще му е още по-лесно, но ме съмнява да са попълвали подобни "хартийки".Първоначално публикувано от babati
За всяко идване им представи картата да я попълнят и след 3/третото/ попълване пиши пак. Ако трябва има пиши писмена заявка с копие и изискай попълване на картата при посещение/задължително/Първоначално публикувано от galilei
ferdi, при мен не е чак толкова успешен дефростът:P
Наистина 3-4 минутки само размразява, но не изчисти питата добре. Остана "ледено коланче" Иначе доста вода се изтече!
Според вас да викам ли фирмата или това се случва понякога? Може да няма фреон достатъчно?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323347820[/time]_________________________________________________
Иначе в тавата лед грам не остана.
Странното е, че виждам някаква "чернилка" в тавата. Да не би да е понеже е нов климатикът и тялото е още омаслено?
Странното е също, че никакви индикации на размразяване нямаше Просто не въртеше турбината, после изсъска веднъж и тва' беше Не мигаше operation, а си светеше постоянно.
Сутринта 6:42h. имах дефрост и трябва да ти кажа,че при -5 тук в София,си беше чист целия.
Мога да ти кажа само това за сега.
Променят ли ти се индикациите като ти прави дефост?
Това при мен може да е бил някъв' "полу-дефост" само:P Странното беше, че с нищо не ми показа, че се размразява машинката. Ще изкачам до следващия път, може пък тогава да се изчисти целият. Засега няма да викам фирмата...
Важното е долу да не се събира де... да не ходи към вентилатора ледът.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323348900[/time]_________________________________________________
И аз съм в Сф. Странното е, че нощес на минусови температури май не е правил дефрост. А сега на +3 прави Май чак сега му е станало студенко
Станно е на Бабати фърчилото! Нищо странно няма! Впрочем, форума става и за четене, освен за писане... ПробвайПървоначално публикувано от babati
В manual-а пише:
When frost forms on the outdoor unit during heating operation, the unit operate automatic defrosting for about 5 to 10 minutes to remove the frost. During defrosting, the inside and outside fans stop operating.
Начи' defrost си е било, ама защо не се изчисти докрай... Може да е "преценил" грешно и да е задал няква' по кратка програма:P Знае ли човек
strupi, ти имаш опит с тези шарпове. Да викам ли фирмата?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1323350340[/time]_________________________________________________
Kasap, да не са твои сървърите, пространство ли пестиш
А и всеки климатик си е различен Не мися, че си прав. Има и такива дето на +7 дефростват:P Като един от моите от подписа ми.
+ тва' темата е за Sharp LSR и ако някой има такъв климатик направо влиза тука в темата и чете всичко, а не изчита целия форум! По-синтезирана е информацията, не мислиш ли?
Водех се от погрешното схващане, че живеем на една и съща планета.Първоначално публикувано от babati
Смяташ, че на собствениците на Шарп се полага да са по-мързеливички от тези на Тошиба? И да им сдъвчем целия форум в темичката, поради което...?
Извинявай, Kasap, моя е грешката Не исках да те натоварвам с това бреме Ти си прав!
Не бързай да се притесняваш за ''леденото коланче'' от първия случай. Има такива случаи,като причините не винаги са в машината.Ако например климата ти е бачкала доста часове на ниска мощност (при висока влажност навън и t около 0*) е възможно да натрупа доста скреж преди ''да се е усетила'',и да не успее да го изчисти напълно от раз.Вече ако системно прави така...тогава търси причините !Първоначално публикувано от babati
d_imige, много ти благодаря за изчерпателния отговор! Между другото точно така го ползвам климатика - или на 19 или на 20 градуса на дистанционното, почти не се форсира и много рядко си включва med степента на турбината, работи он/оф засега.
- на 19 ми поддържа 20 градуса в стаята
- на 20 ги подминава - малко над 21 е
Надявам се това, което казваш, да е случаят при мен! Ще следя и ще пиша.