Здравейте,
проблемът почти напълно е обяснен в самото заглавие на темата. Машината я имам от 1месец, но още не живея в жилището, в което е монтирана и я пускам само докато работя вътре /сглабям мебели/ по 5-6 часа на ден вече няколко дни.
Преди смятах, че причината за честото обледяване / външното тяло започва да замръзва по средата, почти веднага след пускането/ е гъстата и влажна мъгла, която беше налегнала София, но сега температурите са положителни /около 2-3-4 градуса/, мъгла няма или е лека, но въпреки това машината продължава работейки да се обледява супер често. Имам много други климатици, които са от по-нисък клас, но те не правят така.
Освен това, сравнено с тяхната работа, този сякаш не топли толкова добре.
Предстои ми да ходя във фирмата, от която го взех, и да разкажа същото. От тях купих в средата на октомври друго Sanyo, което също е хиперинвертор, което беше с 200лв по-евтино и с една идея по-слаби показатели,
но то работи перфектно и почти не спира за размразяване - много съм доволен от него (SAP-CS25N)
Моля за някакъв съвет, дали наистина правилно смятам, че нещо не е както трябва.
Чел съм, че честото обледяване и влошената работа на машината се получават, когато фреона не е достатъчно.