Този модел е с компресор на Daikin. "Гаден" звезден център...
Sent from my C3 using Tapatalk
Този модел е с компресор на Daikin. "Гаден" звезден център...
Sent from my C3 using Tapatalk
Да, то само те ползват такава топология.
Сега разгледах по-обстойно снимките. Луда работа.. Тоя климатик има два пълноценни процесора и то само заради Дайкинската топология.
Почти съм сигурен че няма да ти тръгне на лампи, но като сложиш транзистора ще ти кажа какво да направиш за да тръгне.
Eм навързах лампите 3х50W ,но наистина не светнаха.После монтирах крокодили на волтметъра и измерих 289в изправено напрежение при 109в променливо входящо.Доколкото знам греца и кондензаторите трябва да ми извадят 150-160в изправено?Греца е здрав,предполагам нещо дроселите или филтърната група прави нещо?
Този пост е редактиран от Markony; 14-04-16 в 20:21.
Този компресор май не може да го замениш с лампи, доколкото знам е с много ниско съпротивление на намотката,и с лампи не можеш да го натовариш най много да премигнат за бързо.Ако има същия компресор за проба само,ще е най-добре.
Не е заради съпротивлението на компресора, от друго е. Не е компресор за сега.
Слагай транзистора като дойде, след това ще ти кажа какво да правиш.
Не казвам,че компресора е изпаткал а,че трудно се замества с лампи.Румба виждам,че при сърце си взел нещата успех,че малко са като теб да помагат.
Така,смених транзистора днес и напрежението на греца,захранващ IPM пак е 290в.Сега приемам съвети.Лампите ще ги пробвами по-късно.Няма как IPM-a да пусне управление при овърволтаж.
Намаш овърволтаж! Не се притеснявай - всичко е нормално. Просто имаш двоител на напрежение.
Лампите няма да ти трябват. Останалото на лично, че е малко ембаргова информацията.
Само дадопълня.В същия момент греца DB2 e с променливо 109 и изправено 96в.л
Как на лична бре, това е една от малкото свестни теми тук, с нетърпение следя за развитието и.
И LDR имам, не разбирам от това за което пишете, но ме кефи безкористната взаимопомощ..... това според мен е смисълът на форума.
Не съм изненадан...аз помагам в друг форум,знам какво е