Този модел е с компресор на Daikin. "Гаден" звезден център...
Sent from my C3 using Tapatalk
Този модел е с компресор на Daikin. "Гаден" звезден център...
Sent from my C3 using Tapatalk
Да, то само те ползват такава топология.
Сега разгледах по-обстойно снимките. Луда работа..Тоя климатик има два пълноценни процесора и то само заради Дайкинската топология.
Почти съм сигурен че няма да ти тръгне на лампи, но като сложиш транзистора ще ти кажа какво да направиш за да тръгне.![]()
Eм навързах лампите 3х50W ,но наистина не светнаха.После монтирах крокодили на волтметъра и измерих 289в изправено напрежение при 109в променливо входящо.Доколкото знам греца и кондензаторите трябва да ми извадят 150-160в изправено?Греца е здрав,предполагам нещо дроселите или филтърната група прави нещо?
Този пост е редактиран от Markony; 14-04-16 в 19:21.
Този компресор май не може да го замениш с лампи, доколкото знам е с много ниско съпротивление на намотката,и с лампи не можеш да го натовариш най много да премигнат за бързо.Ако има същия компресор за проба само,ще е най-добре.
Не е заради съпротивлението на компресора, от друго е. Не е компресор за сега.
Слагай транзистора като дойде, след това ще ти кажа какво да правиш.
Не казвам,че компресора е изпаткал а,че трудно се замества с лампи.Румба виждам,че при сърце си взел нещата успех,че малко са като теб да помагат.
Така,смених транзистора днес и напрежението на греца,захранващ IPM пак е 290в.Сега приемам съвети.Лампите ще ги пробвами по-късно.Няма как IPM-a да пусне управление при овърволтаж.
Намаш овърволтаж!Не се притеснявай - всичко е нормално. Просто имаш двоител на напрежение.
Лампите няма да ти трябват. Останалото на лично, че е малко ембаргова информацията.![]()
Само дадопълня.В същия момент греца DB2 e с променливо 109 и изправено 96в.л
Как на лична бре, това е една от малкото свестни теми тук, с нетърпение следя за развитието и.
И LDR имам, не разбирам от това за което пишете, но ме кефи безкористната взаимопомощ..... това според мен е смисълът на форума.
Не съм изненадан...аз помагам в друг форум,знам какво е![]()