Markony, тръгна ли климатика? Просто ми е интересно това ли му е бил проблема. Ще е хубаво да има обратна информация все пак.
Markony, тръгна ли климатика? Просто ми е интересно това ли му е бил проблема. Ще е хубаво да има обратна информация все пак.
Естествено ,че ще има обратна връзка.За съжаление седмицата ми беше адски натоварена и не ми остана време да се занимавам с климатика.В понеделник ще подновя борбата ако е рекъл ....
Спряха дъждовете най-накрая и се захванах пак с любимия климатик.Смених доста кондензатори,даже се опитах да премеря старите...тия които са ми в обхвата на LC метъра,но дърво...
Ама нямаше нужда да сменяш всички кондензатори, само тея трите които ти казах. Пълната им подмяна на всичките се прави чак като се отстрани проблема.
Значи не е тръгнал след подмяната на тея трите. Можеш ли да ми кажеш колко пъти мига светодиода, за ориентация? Че такъв двупроцесорен хибрид...
И кондензатор не се мери на LC метър. Преди да му спадне капацитета доста преди това се случват други проблеми. Не че на един 1000uF не примерих 5nF.
Този пост е редактиран от Rumb@ta; 23-06-16 в 00:12.
6 тройни мигания,ако разбирам правилно ейроглифите би трябвало да е грешка номер 7.
Климатика има проблем в променливо токовото ограничение. Примери тези диоди на долната и горната малка платка и в двете посоки. Не виждам пистите и не мога да намеря това което търся. По принцип на горната платка трябва да има още един диод, а не го виждам. Ако има и други стъклени диоди на горната платка ги провери и тях, както и ако има СМД такива отдолу. После докладвай в темата.
На горната снимка виждам най в ляво на мястото на един предпазител запоена жица! Или бъркам?
Диодите и трите са здрави,всъщност всички диоди проверих.Този D14 ми е съмнителен.Показваше ми 026 и в двете посоки,като го разпоих дойде на себе си,но схемата MA3810 e била сменяна преди мен.Проверих транзистора в нея на1,2,3 крак и изглежда ок,R89 e 3 ома.Като цяло не намерих pdf с примерна схема и не знам какво прави,но щом е гърмяла преди ,може пак нещо да се е сдухала.В вторник ще ти направя качествени снимки от двете страни с голям обектив и ще мислим нататък.
Д14 няма как да е дефектен. Не се занимавай с него и интегралната схема. Ако бяха дефектни импулсното нямаше да работи и нямаше да имаш захранване на процесорите.
Кофтито е че климатика е двупроцесорен и ползват Дайкинска топология. Честно да ти кажа не ми е минавал такъв през мен, а и не бих повярвал че Шарп са направили такава глупост. Виж Дайкин с два процесора съм поправял.
Както и да е. Виж снимката по-долу. Имаш два токови трансформатора. Единия е във веригата на звездния център, а с другия се следи тока в реално време. Интерисува ни втория.
Проследи всичко след втория токов трансформатор. Трябва да минава през малък диод, резистори, може да има втори защитен диод и да отива в един кондензатор. Кондензатора може да е близо до процесора. Интерисува ни какъв потенциял има върху този кондензатор когато климатика е захранен с напрежение. Можеш ли да го направиш това?
Проследи цялата верига до процесора. И напрежението върху кондензатора като стигнеш до него. Процесора е този в DIP корпус.
Sent from my phone.