Резултати от 1 до 3 от общо 3

Toshiba RAS251 PT - сам спира да работи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    1
    #1

    Toshiba RAS251 PT - сам спира да работи

    Здравейте всички!

    Имам Toshiba RAS251 PT - 12 -ка, с която се топля вече четвърта година.До сега се държеше неочаквано добре,като се има предвид много ниските температури и седмиците гъста мъгла(живея в Пловдив).Но вчера ми се случи следното.След поредното размразяване ,машинката остана в положение с двата си включени светодиода и не пожела да започне отново да топли.Погледнах вътрешното тяло - ламелите бяха покрити със скреж!Погледнах отвън - снопът тръби с изолация бяха също покрити със скреж.Външният агрегат издаваше някакъв шум,но не можех да забележа дали върти перката.Изключих и след около половин час го включих отново.Машината си заработи,но след около 5 часа отново повтори същият "номер".Мисля,че проблемът може да се окаже вентилът ,който управлява потокът на фреона.Моля за съвет или консултации! Благодаря.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re: Проблем с Toshiba RAS251 PT

    Много малко наблюдения имаш върху проблема. Подходил си много мързеливо, само си го изключил и толкова. Ако искаш някой тук да помогне в решаването на проблема ти, трябва малко да се понапънеш, ако не можеш, извикай фирма да го види.

    1. Преди да го пуснеш е трябвало да го размразиш, след като е показал проблем. Трябва и вътре в тавата на външното тяло да си сигурен че няма и грам лед или скреж.
    2. Работи ли външният вентилатор. Как така не си могъл да забележиш дали работи. Излез, сложи си ръката пред вентилатора ако е на недостъпно място виж има ли движение на струя въздух. Ако си в блок слез пред блока да го видиш, направи нещо, разбери.
    3. След като тръгне на отопление виж дали се заскрежава външната пита за до към 5 минути, следи как се държи при работа.

    Събери повече наблюдения.

  4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,749
    #3

    Re: Проблем с Toshiba RAS251 PT

    Цитат Първоначално публикувано от nasko_da_gama
    Здравейте всички!

    Имам Toshiba RAS251 PT - 12 -ка, с която се топля вече четвърта година.До сега се държеше неочаквано добре,като се има предвид много ниските температури и седмиците гъста мъгла(живея в Пловдив)....
    Човече, Тошиба са много добри климатици. Занимавам се с климатична техника и също имам тошиби вкъщи...Моделите са други, но мога да ти кажа в общи линии какво да направиш.
    При цикъл размразяване има вероятност четирипътния вентил да засяда и от това да се получава проблема. Странното е, че ти не споменаваш дали изпарителя (вътрешното тяло) индикира авария (продължителна комбинация от мигане на светодиодите). Наистина трябва да се погледне по обстойно външното тяло и да се установи защо се получава това увисване. Аз съм от Пловдив и ако решиш мога да ти помогна. Пиши на емайл. aleksa@abv.bg

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. климатик Beco - компресора не спира да работи
    От Sasho T. във форум Други марки климатици
    Отговори: 1
    Последно: 16-04-14, 23:26
  2. USB-то спира да работи
    От nikolin във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 08-10-11, 16:10
  3. HSU-14V03/R2 Компресора не спира да работи
    От Features във форум Климатици Haier
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-11, 22:19
  4. Panasonic CU/CS-W12DKE - работи само 45 секунди и спира
    От zarzalai във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 15-09-08, 21:21
  5. Samsung AQV09MSA - външното тяло не спира да работи
    От vafko във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 7
    Последно: 02-01-08, 01:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе