Аз бих сложил това:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs25g
...само ще спомена че с 3 климатика (2 от които са от този модел и един турски боклук) сметката ми за отопление в най студените месеци за цялото жилище беше 80 лева.
Аз бих сложил това:
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs25g
...само ще спомена че с 3 климатика (2 от които са от този модел и един турски боклук) сметката ми за отопление в най студените месеци за цялото жилище беше 80 лева.
ХА, ама вие не четете май май много изискванията на човека....
Доколкото четох аз той е финансово независим,е защо тогава никой не смее да му предложи един топ модел на йероглифи? Не пишеше ли в упътванията на климите с плазма нещо за хирургични стаи,или аз греша?Светнете го какво е Японската сила и сигурно чак тогава ще разбере какво е да имаш климатик в детска!
desanten - Тези "печки" картини те нагряват само чрез лъчи-ако се зачетеш ще разбереш че въздуха не се загрява толкова-за това се казват лъчисти.....Я щом си финансово независим,виж в раздела на тошиба Александър какво монтира в една заложна къща - има много снимки, щом е за дете и имаш достатъчно средства- само най доброто!
Много извинете непросветения в Японската сила (визирам себе си), но тези топ модели вместо въздушен поток йероглифи ли издухват през жалузите?Първоначално публикувано от marian1
Сигурен съм че бебчо всякак ще преживее - и с кюмюр и с йероглифи. По-скоро майка му и баща му да са спокойни, че правят най-доброто за него. Като прокашли веднъж майките такъв поглед са способни да хвърлят и да просъскат "Виж какво стана с твоите.....ти си виновен". Семейният комфорт също е важен.
Ха ха ама точно подобно нещо очаквах,даже закъсня....и точно заради:но тези топ модели вместо въздушен поток йероглифи ли издухват през жалузите?
Ще ти отговоря кратко:
Издухват само най новите технологии,за който тук ще мечтаеш поне още 2-3 години докогато стигнат до теб!
П.С. Нали едно от условията е тишиина? Отговора само може да намериш тук из темите за това колко често се чува: Пукане на пластмаси,преливане на фреон,тракане щракане вибрации от климатици-съотношението е в полза на Евро-то и те някъде трябва да водят
Нещо за разликата в качеството ще отваряме ли дума? Ако да, мини на лични,защото за не мисля да обръщам темата на Левски-ЦСКА...
На черното бяло не ме карай да кажа!
Специално италянските радиатори ще изгорят 90лв.,но в такъв случай трябва да работят на пълна мощност за да се достигне тази сума.Според мен ще изгори не повече от 50-60 лева ако апартамента си е със хубава дограма и изолация.
Може да се отчете още един фактор. Ако в останалата част на жилището се поддържа средна температура от 23-24*C (или повече според вкуса) а в спалнята на бебето температурата е 21*, то ще се окаже, че затопленото жилище ще подпомага отоплянето на спалнята и това ще води до намалена консумация на енергия в тази стая. Тоест би могло да се очакват топлопритоци от целият апартамент към спалнята а топлозагубите да са само към външните стени. И това ще е валидно независимо от вида на отопляващия уред.
До IМonev: Благодаря, че си разбрал точно за какво става на въпрос. Не случайно целта не е максимална икономия /няма спор, че климатиците в тази връзка и по-точно визираните от мен модели са най-енергийно ефективни/, а спокойствие - както за бебето, така и от изблици на бъдещата майка . За лъчистото отопление не намирам отрицателни отзиви. Визираните по-горе италиански лъчисти инфрачервени уреди ми прави впечатление, че са 800 вата за 24 кв.м., а за другите лъчисти уреди изискването за подобна квадратура е поне 2000 вата. Да не би да се касае за нова технология? При разговор с представителя им /имперобългария/, ми бе посочено, че същите нагряват и въздуха, а ефективността се постига от по-голяма дължина на вълната, която отразява топлината от стените, изсушава ги, и същите връщат топлина в стаята, т.е. отоплението е равномерно, и температурата включително на въздуха е колкото и на предметите /т.е. не нагряват само предмети/. Разбрах се за посещение на зала с монтирани подобни уреди, за да преценя сам начина им на действие. Неприятното е, че нямат температурен контрол, т.е. казаха ми, че трябвало да си закупя от Метро някаква приставка "за по 10-ина лева, дето се монтирала до контакта", а аз хич не ги обичамтези доизкосурени работи, особено за уреди от порядъка на 1500 лв. за лъчист ел уред /при положение, че АДАКС са по 300 лв./. Особено когато ми казаха, че не могат те да ми монтират такава приставка за темп.контрол. Това може да ме откаже. Другото е размер на панела - 1,2 м. на 80 см. - големичък е, а при окачане на стена /няма да се събере под прозореца/, кабела към ел.захранването ще виси грозно и ще разваля ефекта. Накрая - какво се получава за 1500 лв. при този уред от 800 вата в повече от АДАКС за 300 лв. /5-кратна разлика в цената/, освен визията? Ако е само дизайн - определено не си заслужава. А какъв е разхода на АДАКС за 18кв.м. стая - или какъв е твоя разход IMonev на месец през зимата за 21 градуса непрекъсната работа? Имат ли температурен контрол АДАКС?
При това положение мисля следното - ако не ме впечатлят с нещо наистина уникално при презантацията от имперобългария, мисля да си взема Тошиба дайсейкай 5 13-ка - явно нивата на шум са ниски, и ще мога да разчитам на топла струя през зимата, с добро разпръсване на въздушния поток и плазмен филтър. Не е за подценяване, че ще изполвам вкопания си тръбен път и няма да има ново пробиване и ремонти! Ще прежаля допълнителните пари за демонтаж на Панасоника, а и имам къде да го монтирам - имаме апартамент в Смолян, където ходим зимата за сноуборд, а Панасоника е рядко устойчив на ниски температури и за там ще е идеален. Ще ползвам данъчен кредит за тошиба и ще си върна 20% от стойността още следващия месец, така че всички ще ми излезе максимум 2300 лв. /с монтаж и демонтаж/. Само с 800 лв. повече от един брой лъчист конвектор, а получавам много за тези пари. Със спестеното ДДС /около 400 лв./ ще закупя евентуално конвектор АДАКС, който ще монтирам за допълнително отопление в спалнята за спокойствие на жената - всичко около 2700 лв. и вълкът сит, и агнето цяло . Така ще имам най-доброто от двете технологии за бебето и ако има проблем с климатика, ще включвам АДАКС. Какво мислите по въпроса?
Благодаря на всички за коментарите!
До Aleksandars: Можеш ли да ми пишеш на лични за това за коя фирма работиш, издавате ли фактури по ДДС и дали би се занимал с моя случай - за оглед, демонтаж на ПАНА, и монтаж на Тошиба и на какви цени? Благодаря предварително! От София съм, Лозенец.
А за какъв модел с йероглифи се спомена по-нагоре, че нищо не намирам нищо в раздела за Тошиба?
Откъде мога да закупя АДАКС?
http://japanclima.com/products/TOSHI...52d281PDR.html
За нещо подобно става дума, това са климите с йероглифи. Технологиите вкарвани в тези климатици са върха на постиженията в тази област. При теб проблем ще е обаче наличието на аспирация в повечето японски топ модели и достанционно с йероглифи. При монтажа им се слага и допълнителен траф, който преубразува волтажа от 220 на 100.
Правя логически предположения относно лъчистия отоплител:Първоначално публикувано от desanten
800 W консумирана електрическа енергия се трансформират в топлинна енергия и лъчиста такава. Това е при всички електрически нагреватели. При Лъчистите отоплители се акцентира върху отделянето на лъчиста енергия но те също отделят и топлинна такава (ако си се парил на кварцова ЕЛВА). Топлинната енергия дирекно отива в затоплянето на въздуха. Отделенате фотони лъчиста енергия попадат без загуби върху предметите и ги загряват (както слънчевите лъчи). В това се състои предимството на този вид отопление – енергията директно достига до кожата на човек и усещането за топлина е по-голямо. Естествено, загретите повърхности след това отделят топлината към околната среда (правя аналогия със напечената земя през лятото,която загрява въздуха)
Сега идва момента да си кажем истината за италиянския отоплител. 800W консумирана електрическа енергия са си 800W топлинна такава. При работеща печка усещането за топлина ще е добро, но в крайна сметка затоплянето на стаята ще се извършва само с 800Wh. Мисля си че италиянците не напразно не са сложели терморегулатор на този скъп уред – той е предвиден да бъде винаги включен. Тези 800W са неспособни да поддържат топлозагубите в стандартните български стаи с посочения размер. Ако сложиш външен терморегулатор или реле за време ще се влоши работата на уреда и усещането за топлина и конфорт.
Конвекторните отоплители се акцентира върху загряването на въздуха и възможно-най равномерното му разпределение в помещението. При тях излъчването на лъчи е сведено до минимум чрез ниска температира на топлоотделящите повърхности. При достигане на температурата всички конвектори изключват чрез терморегулатор. Мисля, че е некоректно директното сравнение между двата вида отоплители ADAX и италианчето и не е правилно да се заплюва втория за това че за 1500 лв не са сложели термостат - просто това му е начина на работа. Нека да уточна, че по никакъв начин не се опитвам да омаловажа този уред, сигурно е страхотен и е въпрос на избор
Сега да коментирам моят AIRELEC серия TACTIC 1200W. Терморегулаторът му е електронен и се характеризира с много тесен хистерезис на работа. Това му позволява да се включва и изключва в много тесни времеви интервали. Да го обесня по-просто. Примерно загрявам стаята. При наближаване на температурата първото изключване е за около 5-10 секунди и включва. При достигане на температурата поради малките топлозагуби в моята стая се получава, че уреда се включва за около 20-30 секунди и изключва за няколко минути.Това е недостижимо за механичнитетермостати. При това положение уреда е почти хладен и отделя съвсем малко топлина (не можеш да стоплиш студени ръце). Оказа се, че за моята добре изолирана стая от 9м2 този уред е преоразмерен и то доста (отчитам го като недостатък).
Относно консумацията не си спомням какво съм засичал с Олимпиата (преди да изгори), но бяха някакви мижави kWh и съответно левчета.
Може би съм твърде обяснителен и губя доста време да го опиша това но си мисля че има хора които все пак се интерисуват.
Ако имаш и други въпроси: Do not hesitate to contact me. Е това е малко професиално изкривяване но любезност не е излишна.
IMonev, какви мижави kW си отчитал на твоя AIRELEC? Аз на моя ADAX 2000W с електронен терморегулатор в 14м2 отчитам по 8-10kWh за 1 нощ (около 10-11 часа) при поддържана темп. 24градуса. От честото включване и изключване се наблюдава пукане от топлинната деформация на ламарините.
Поддържах 24 часа температура 21*С в стая 9м2 юг с една външна стена. Всички стени на стаята са изолирани с 2см стиропор (пода с фибран) + гипсокартон. Относно консумацията, не помня конкретни цифри от зимата, но скоро смених изгорялата Олимпия и тази зима ще засека и ще споделя (колко е лесно да обещаваш). Използвах субективно думата "мижави" защото консумацията беше доста под очакванията ми.Първоначално публикувано от biro
Относно пукането на ADAX-a де на би да е монтиран на крива стена и да е посукан. Моя AIRELEC рядко и абсолютно ненатрапчиво пропуква, ако не беше го споменал нямаше даже да се сетя.
Стената, на която е монтиран адакса видимо не е крива и все пак е окачен на стойка, захваната за стената с 4 дюбела. По моите сметки консумриа около 70лв на месец при включване само нощем. За малко имах климатик в същото помещение и разхода му беше около 40лв на месец при работа денонощно на 22-24 градуса.
http://www.infraswiss.bg.Това е със сигурност добро и качествено.
Най-вероятно имаш големи топлозагуби, за да ти консумира 70лв. на месец. Ползвам 1400W Адакс, в 16кв. спалня, и въобще не го усещам в месчната сметка. Разбира се, помещението е много добре изолирано и температурата никога не пада под 17гр. дори и без отопление, като тази която желая е22гр. Имам и климатик във всекидневната и смятам, че разликата в комфорта е огромна. Няма да изпадам в подробности, относно плюсовете и минусите на двата вида отопление, а само ще кажа, че според мен човекът изобщо няма нужда от климатик встаята на бебето. Между другото, никога не съм чувал моя конвектор да пука.Първоначално публикувано от biro