Бъди напълно спокоен, 25-цата е напълно достатъчна за 17кв. м. дори и повече ще отоплява добре, 35-цата е излишно голяма и мощна.
Бъди напълно спокоен, 25-цата е напълно достатъчна за 17кв. м. дори и повече ще отоплява добре, 35-цата е излишно голяма и мощна.
да 25-ца става само малко Митсубиши Електрик не ме кефи по добре си купи Митсубиши Хеви
[quote=ilia1984 ]
въпросната китайска тошиба
От 3 години не бях чувал по-голяма лъжа.TOSHIBA RAS-137SAV-E е единствено тайландска сглобка.
то не бяха течове
Ако говориш за течове на фреон,то каква вина търсим в климатика ?
Здравейте, искам да попитам за :TOSHIBA RAS-137SAV-E3, да ли е с двоен топлообменик или не?
В темата видях доста мнения за и против този модел, но аз съм се насочил точно към него.
Когато разпитах в магазина за него нищо повече на ми казаха от написаното на табелата с цената
С единичен топлообменник и китайски компресор.Първоначално публикувано от choki_ip
Отказа ме от този модел:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1314019948[/time]_________________________________________________
Накрая ще си взема един Санг препоръча ми го познат, който монтира климатици за Технополис, изцяло китайски с двоен топлообменик и на цена от 719лв за 12-ка.
Я го пропусни тоя Санг. Аз бих взел едно GE25VA ако още може да се намери на старата цена - колкото Тошибата беше. Иначе Тошибата е 100 пъти по-добра от Санга, без значение, че е с единичен топлообменник.
Не е важна марката, а какво се крие зад модела. От Toshiba до Toshiba може да има разлики от небето до земята.
Аз и не твърдя, че Тошиба не е по-добър климатик от Санг. Санг са търговсака марка, а Тошиба са име и традиция в климатичната техника. Но не смятам, че моделът на Тошиба заслужава тази сума пари, за това което предлага. А относно Санга моят познат твърди, че от година и половина на този модел нямат рекламации. Компресорът е Мицубиши, двоен топлообменик и се държат перфектно на ниски темератури. На мен също ми е трудно да повярвам, че климатик на такава цена е добър , но когато фактите говорят... А и си мисля, че голяма част от марките климатици са доста надценени, заради имената, които носят, а качеството е доста занижено.
Че каква е била цената преди на GE25VA защото и сега не е кое знае колко висока.Първоначално публикувано от deian
Че на 1200 с монтажа се намираше, сега не знам.
Миналата година септември беше 1450 с монтажа,сега гледам 1100 без монтаж,нереално ниско ми се вижда.
Макар АВАНТ да е най-ниския клас на ТОШИБА от трите за Европа, 137 и 167 си заслужават парите.
И защо така!?!?Гарантирам ти че в този ценови клас(среден)няма по-добре работеща машинаПървоначално публикувано от choki_ip
.Няма FTX,LE и тем подобни хвалени напоследък Панасоници,Шарпове и т.н.
И ако направиш правилния избор(имам впредвид Тошибата а не Санга)го вземи от дилър на Джи и Ей а не от Тполис или някои незнаен вносител(защото има и такива) за да си спокоен.
Препоръчайте и други модели с цена до 1400лв с монтажа. Толкова мога да отделя за климатик в момента, знам не са много за хубав климатик, но това е положението