Нали ти препоръчаха вече GE25VA. В рамките на бюджета ти е и е много добра машина.
Е ми така е климите поевтиняват живота поскъпва абе абсурдна работа.
здравеите искам и за да попитам нещо от скоро си търся климатик за горе долу 30кв.-хол+затворена тераса, в хола ще се спи, има ал. дограма без изолация,бюджет1400лв за сега сам се спрял на FTXN50k или TOSHIBA RAS-137SAV-E но ме е страх че тошибата няма да да ми стига зимата защото сам на 1ви етаж и нямам ватрешна стена освентази към коридора, а пък даикина през преходните сезони ше си лапа защото консумацията на мин. му е висока моля даите ми съвет
Тошибата ти е малка за основно отопление. Колко е точно "горе-долу"? Дайкинът ще спира когато нуждите на помещението са по-малки от минимума му, няма да работи постоянно на него.
Тошиба 13-ка в 15 квадрата направо ще го свари. Не знам, защо мислиш, че ще му е малка?
p.s. Sorry, сега видях, че има ново запитване в старата тема ...
Първоначално публикувано от vanshПървоначално публикувано от Mega
Не е за 15 а за 30 кв. темата е стара и човека просто я ползва.При 30кв. или около 90 кубика Тошко ще се напъва доста при -15 и надолу градуси.
Първоначално публикувано от lavsho
Sorry, аз гледам заглавието и за това
хола е 21кв а терасата 6кв но имам от север външна стена изток също(терасата гледа на изток), на запад се пада входа(вечно отворен като хан) на блока а до него шахтата на сансйора(мнооого бетон)
Здравейте,
Ще използвам и аз вече създадената тема за едно въпросче.
Спрял съм се на този модел тошиба RAS-137SKV-E.
Не мога разбера широко рекламираната функция "тих режим" какво представлява.
В каталога на low го дават 26 дб шум при охлаждане и 28 дб при отопление.
А малко по-нагоре в същия каталог рекламират 20 дб шум на low.
Понеже никога не съм ползвал климатик и се чудя има ли действителна възможност за допълнително намаляване на шума чрез т.н. "тих режим" или това е просто маркенигов трик?
Не е маркетингов трик. Когато се превключи от "Low" на "Тих/Нощен режим" на вентилация се усеща разликата.Първоначално публикувано от adash