Здравейте
Ще се опитам да съм възможно най кратък . Първо ето попълнена форма за помещенията :
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н? - Жилище
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът? - основно за отопление и в по-малка степен за охлаждане
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението; (1)26 м² /67м3 /// 2)15 м²/39м3 )
б) вида на дограмата и стъклопакета: ПВЦ дограма , троен стъклопакет 3 сезона + КА
в) квадратура на прозорците; 1) 5 м² 2) 4.7 м²
г) изложението на помещението; 1)Изток 2-1) изток 2-2)запад
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)? 2ри етаж (първи жилищен) отдолу са гаражи ,отгоре е необитаем апартамент , тухла , среден апартамент
е) какво е предназначението на помещението : 1)всекидневна 2-1)детска 2-2)детска
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?: Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима? :24 С
6. Има ли изолация на стени: Изолация на таван - 5см каменна вата/ под - 4см фибран /стени 10 см стериопор
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви? Не
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик. Без фиксиран бюджет
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане? : -10 С
10. Имате ли съпруга приятелка -отговора само на този въпрос е по желание на питащият. : да
Уточнение : 1) е всекидневна (хол + кухненски бокс) 2-1) и 2-2) са 2 детски стаи с еднакви размери но едната е с източно , а другата с западно изложение
И сега , ако условията са достатъчни ,ето въпросите които ме вълнуват :
Първо за хола - искам да нямам проблеми с отоплението зимата . Като слагаха окачените тавани/шпакловка нямах време за проучване и платих на една фирма да ми монтират тръбите , които впоследствие вградих в стените. За Хола сложиха тръби с по-голям диаметър (смятах там да е Нокрия14) а другите стаи са за 10- ки .
После започнах да чета темите тук , и май взех да се разубеждавам за Нокията ,защото -1) по-нисък минимум 2)по-висок stand by . Ориентирах се към TOSHIBA Ras 13 SKVP2-E Super Daiseikai6 . За съжаление (доколкото виждам ) не се предлага в момента ,във Варна поне. Така че погледнах данните на Daiseikai6.5 но там не ми хареса 1)по-високия максимум 2)намаления минимум 3)по-нов модел , не се знаят проблемите които може да възникнат , а ми се играе на сигурно . Чудя се дали Daisekai 5 RAS-13PKVP/PAVP ще се справи с това помещение . Ако не - препоръчайте нещо друго или пак да се връщам към Нокрията ?
За детските - там смятам Тoshiba RAS-10PKVP/PAVP-E Daisekai5
И последно - смятах да купувам климатиците по-късно (Окт-Дек) но взех да се чудя да не вземат да изчезнат и Daisekai5 от пазара.Ако е така да поръчвам сега
Благодаря предварително на всеки решил да помогне със съвет