Отговор: Toshiba Daiseikai 8
на Фуджицуто ги погледнах след 1 година експлоатация - чисти са .. съвсем малко прах имаше по ръба на кутията останал отвън .. но ако в стаята се готви и успеят да се омазнят ( както на голямото ми фуджицу ) самопочистването няма да успее да ги почисти добре
Спор няма враг номер едно са прахоляка и отворените прозорци за един климатик :)
При мен се запрашават различно и очевидно причината е интензитета на работа на машината.ТОШО в детската и ХИТАЧИ-то в кухнята се запрашават и ги чистя поне на 10-14 дена - в двете стаи се стои най-често и се върши нещо, докато ЛД-то и месец да не го погледна, почти няма прах.То е в хола и спалнята, а там през деня рядко някой влиза.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
на Фуджицуто ги погледнах след 1 година експлоатация - чисти са .. съвсем малко прах имаше по ръба на кутията останал отвън .. но ако в стаята се готви и успеят да се омазнят ( както на голямото ми фуджицу ) самопочистването няма да успее да ги почисти добре
Съгласен съм с теб. Toshiba-та в моята всекидневна, където се и готви, трупа по филтрите точно някаква примеска от мазно и прах, което самопочистването от един момент нататък не може да отстрани. Тази слой дори само с вода трудно пада и си иска малко веро или обезмаслител, затова както писах поне веднъж месечно ги мия ръчно. При Дайсекай 8 в спалнята като гледам, предвид едрите филтри, факта че не се готви и ниската запрашеност май едно леко измиване под чешмата на 2-3 месеца ще е досатъчно.
При мен за една седмица и двата се покриват с прах даже десния, като че ли има повече заради плазмата. Може би при вас праха е по-малко. Вентилатора е или на ауто или на нощен режим на работа.
Toshiba Daiseikai 8 - има ли ЕКО режим на отопление?
Здравейте,
Някой ползвал ли е ЕКО режима му на отопление? Освен, че променя зададената настройка на клапите, прави ли изобщо нещо друго, на практика? :confused:
Благодаря.
Има ли датчик за температура в дистанционното на климатика.
Така и предполагах. Значи няма значение къде ще го поставиш в стаята.
Цитат:
cve_t
Така и предполагах. Значи няма значение къде ще го поставиш в стаята.
А нещо, относно "еко" режима на машината?
Цитат:
dodo_pv
Кое грозде ми е кисело? Би се изложил този, който закачи това недоразумение на стената си, ако е платил за него 2400 лева. Това, че се намират излишни пари, не означава, че трябва да се харчат неразумно. Пак казвам, машината не е лоша, на фона на всички боклуци на европейския пазар. Но защо, по дяволите, опитват да я продават на тази цена? Сладкото грозде е доста по-на сметка. Киселото оставям на тези, които продължават да не искат да вдянат за какво иде реч.
чета малко назад темичката :lol:
Цитат:
Alexi
чета малко назад темичката :lol:
Че какво и е на темичката? Въпреки, че им свалиха цените на осмиците, пак са си скъпи. Широкума на Хитачи все още е по-хубав и по-на сметка от дайсейкайчетата. Проблем са им частите и сервиза тук, за разлика от Гърция. За хитачитата си купувам от там. Предпочетох да се набутам с пари, отколкото с евентуални бавно отстраними гаранционни проблеми. Нито ми е за първи път, нито ще да е за последен. Освен това, високия им минимум не ме засяга лично.
коя широкума е по изгоден.. тоя флагмана PSB дето е еквивалент на дайсейкая е доста по скъп