Отговор: Toshiba Daiseikai 8
Цитат:
Първоначално публикувано от
predato
от 15 години този магазин е с tadiran tnl s20 и охлажда чудесно. едва ли тези два климатика които казах са по лоши от тадирана.
Колега, не слушай специалистите, които ти дават съвети.Никой от тях не си е направил труда даже да види характеристиките на Тадирана, за който говориш и да ги сравни с тези на Тошибата.Аз също имам магазин малко по-малък от твоя и го охлаждам с 12ка.Сутрин като отворя се чувства приятна хладина, въпреки че имам 9 витрини.Ти като каза магазин и те си представиха, че ще охлаждаш Метро с Тошибата. :)Щом тази антика с тези характеристики, които аз видях е охлаждала, тогава Тошибата ще пее,а пък ако искаш извикай фирма да смята витрините :)и да ти каже,че ти трябва климатик от 15 хилки.
Продавам климатици на две вериги за алкохол и цигари много често, с много хладилници за безалкохолно. За квадратурата посочена от вас и с такова голямо количество хладилници бих ви препоръчал да не пестите пари защото често машини, които не са оразмерени правилно за помещението ви бъркат в джоба със загубената стока от това че се е разтопила най- често.
Ако не пестите пари ви препоръчвам Fuji 30LFC , ако цената е висока за Вас, може да купите и Fujitus 24LFC.
Съвета ми е да не пестите пари и да си купите нещо разумно, а не някоя хипермаркетска "........" за малко пари.
браво предлагаш му консумация 2.2 и 2.5 той тадирана му е горял 1.7 и човека каза че му е охлаждал.ако не плащаш ток вземай.
Ако няма климатик излиза без пари, като цяло е най-икономично. То и хладилните витрини харчат ток?
Дайсейкайчетата развъртат здраво на максимал, докато не темперират. Много кофти вариянт за помещение с толкова много топлина, ще и се вземе здравето на осмицата. Единият вариянт е нещо конвенционално, другият е две 13-ки G2AVP-E, с включени ограничители на мощност, напълно обезсмислящо капиталовложението, имайки пред вид евтините мидейки.
Цитат:
Mega
Ако няма климатик излиза без пари, като цяло е най-икономично. То и хладилните витрини харчат ток?
Нали идеята е, че 15 години по-късно като реша да давам пари за климатик, той би трябвало да е по- икономичен от стария.Да и хладилните витрини харчат ток, но има такива, които харчат по 6кв/24ч, а има и по 1.36кв/24ч-е моите са от вторите.
Е да де , ама преди 15г не си имал 10 хладилника нали така. Продължавай да слагаш хладилници , продължавай да вземаш евтините мидейки за които ти говорят тук. Ще те очакваме др лято пак да питаш какво да си сложиш както в този форум така и в другите :lol:.
Старата машина ти е работила добре защото не си имал толкова хладилници. Всичко е взаимно свързано. Извинявам се за грубия тон ;)
Цитат:
powerful
Е да де , ама преди 15г не си имал 10 хладилника нали така. Продължавай да слагаш хладилници , продължавай да вземаш евтините мидейки за които ти говорят тук. Ще те очакваме др лято пак да питаш какво да си сложиш както в този форум така и в другите :lol:.
Старата машина ти е работила добре защото не си имал толкова хладилници. Всичко е взаимно свързано. Извинявам се за грубия тон ;)
Да преди 15 г имах също толкова витрини.няма да ги увеличавам, защото трябва да ги сложа една върху друга:).Ако си прочел по-горе, ще разбереш, че питам за две машини, които не са никак евтини май,а това,че някой ми е предложил Мидея не означава, че ще хукна да я купувам, нали?
Това, че не са евтини не означава, че ще работят добре. Тези машини са с инверторно управление и поради специфичните условия в магазините за хранителни стоки ще им се налага в 99% от времето да работят на максимална мощност, което от своя страна ще ги направи не само неефективни, но и ще ги превърне в скъпоструваща скрап, тъй като платките и компресорите на такива машини струват колкото самите тях.
Цитат:
AC_From_Hell
Това, че не са евтини не означава, че ще работят добре. Тези машини са с инверторно управление и поради специфичните условия в магазините за хранителни стоки ще им се налага в 99% от времето да работят на максимална мощност, което от своя страна ще ги направи не само неефективни, но и ще ги превърне в скъпоструваща скрап, тъй като платките и компресорите на такива машини струват колкото самите тях.
ето това е отговор най-накрая.ако разбирах от климатици нямаше да питам.явно daisekikai 8 няма да ми свърши работа или по скоро никои инвентор.май трябва да се насоча към нещо читаво конвенционално което да не надвишава 1.7 квт както беше тадирана.
Успех :thumbsup:
извинявам се за спама.
Дайсейкай 8 може да свърши чудесна работа, защото може да се настрои да работи като "конвенционалка" в това помещение. Писах как. Проблем ще е прекалено високата цена.
Е , да именно за това говоря. За цената на два дайсейкая може да си закупи 24/30LFC и да забрави за проблемите си и да сложи ако иска още 5 хладилника :lol:. Но явно не ме разбра за какво говоря.
Доста хора, при това разбиращи, казаха едно и също, но повечето не го разбраха, включително питащия. Или казано по-просто, мощността на новата машина по номинал трябва да бъде равна или малко по-голяма на нуждите на помещението + топлоотдаването от хладилните витрини + човекопотока и времето в което външната врата е отворена. За жалост тези сметки не се правят с хвърляне на боб, а с посещение на място. Като е желателно да се обяснят на човек, който разбира какво му се казва. Ако предварително е решил какво ще купи е безмислено.
Цитат:
karrum
за Пловдив се разрови из форума - има много добри отзиви за професионалисти, от които ще останеш напълно доволен...
Например ?
Че вече съм имал допир с 2-3 и съм меко казано "недоволен" и не искам да "стрелям" напосоки ...