Отговор: Toshiba Daiseikai 8
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
DDM87 сега погледнах старите ти постове.Ако говориш за машината, която е монтирана в усвоената тераса зад колоните, определено си мисля, че топли себе си при този начин на монтаж.
Меря температурата точно на терасата върху маса със стандартна височина.
- - - - - - - - - -
milanov, не мога да си позволя да го сменям посред зима. А и 400-500 лева загуба не ми се вътри. Ще се мести на лято, ясна е работата.
- - - - - - - - - -
COP, MOP, лайна, искам само да топли и да не трябва да го следя нон стоп.
Цитат:
edi1
Що да си трая, във всяко сервизно ги има.На III са във вътрешното тяло на платката на компютъра обозначени са с J801 и J802.На страница 45 от сервизното са дадени комбинациите.За 5 серия пак на вътрешната платка но са J804 и J805, комбинациите са на страница 49 от сервизното.За другите модели вече нямам спомен кой точно имаше, кой нямаше, всеки да си види сервизните.
Edi беше закачка :thumbup
milanov е сега към какво си се насочил.
Цитат:
DDM87
Това е нелепо. Снощи си поиграх малко с дистанционното. На трета степен не става нищо. Върнах на Auto вентилатор. Сутринта се събуждам в 6:20. Хладно ми е. Беше 22.9 където меря, ДУ на 27. Слагам на 28. Ставам в 9:15, пак духа яко ама хладно. В стаята 23. След малко се вкара в някъв 15-20 мин дефрост. Изчаках го и хард ресет от бутона на вътрешното. Оставих го на 28 градуса и почна да си духа топло. Външната беше -11 с насрещен вятър. Софтуера на тва нещо ще вземе да ме откаже от климатиците.
В тея студове и при мен на моменти 3-та степен на вентилатора не е достатъчна да поддържа точните градуси. На 4-та ги заковава, на зададени 23 поддържа 23. На мен шума на 4-та ми идва в повече, но като видя, че стаята започва да изстива я ползвам. Няма начин, PDR-a във всекидневната които има перфектен ауто вентилатор си вее доста повече от обичайното при тези външни температури.
Ще го наблюдавате ,като почнат да падат градусите ще давате на 4та ,инак на 3та .. то е приятно за разцъкване дистанционното .. няма страшно ще се намери кой да си пие ракията през това време :))
Цитат:
Alexi
Ще го наблюдавате ,като почнат да падат градусите ще давате на 4та ,инак на 3та .. то е приятно за разцъкване дистанционното .. няма страшно ще се намери кой да си пие ракията през това време :))
Не я разбирам тази ирония, ма както и да е. 2-3 пъти съм сменил степента на вентилация тези дни, не съм се прекъснал от това. Ракия не пия, ама не се притеснявай грижи с Тошибите нямам никави. Явно свикнахте Дайсекай 8 да е повод за бъзици и подигравки,ама след препрограмирането свърши тази промоция. Машината няма никакви дертове в тези условия!
Абе 2 годишна промоция не е малко .. при мене не би изкарала повече от месец ( колкото е законовия срок за ремонтиране на дефектен уред ) :)
Ами то причината да е на 2,3,4-та степен на вентилатора не е в климатика.:BigGrin Единият ми е на ауто в момента и е перфектен. Защо ли?
Топлозагуби....?
Не знам някои други марки и модели, с малките си и леки вътрешни тела, как биха били при същите условия - може би на 16-та, ако я имаха? :BigGrin
Въпрос към някой с изваден датчик: Поддържа ли зададената температура на Auto FAN в студените дни напоследък?
Колеги, кои модел на Daiseikai 8 е с отопление в тавичката за ниски температури? Търсих инфо навсякъде, но не можах да разбера до колко градуса си запазва номинала при отопление този климатик?
Този модел не се продава в България.Маркиран е RAS-35G2KVP-ND / RAS-35G2AVP-ND.Ето малко данни при -10 и -15 - http://www.toshibavarmepumper.no/pro...a-daiseikai-8/ .
Цитат:
edi1
Правилно ли разбирам, при -7 градуса мощността му е 2150 W, а при -15 - 1800 W ? По принцип ме интересуваха данни за тези модели, които се продават в Бг....От нискотемпературния модел и този другия дали само отоплението в тавичката е разликата? Мен ми трябва да отоплявам 16 м2 хол вътрешен + 13 м2 спалня с външна изолация на външната стена. Понеже ми трябва за основно отопление и за това гледам да тапли и при -20, че видяхме тази зима какво стана.....колебая се между тошибата и този http://www.antonovclima.com/klimatik...tc-varna-sofia, понеже му дават работа до -20 и да не променя оптималната си мощност на -7 - 4 квт, а на -15 около 3.5, което е доста добро постижение за климатик без нагревател....
При -15 със сигурност не е 1800 вата топлоотдаването, това го проверих скоро. Много повече е, но не можах да го измеря.