Най ме кефи да ползвам "маркови" 7-ци като 12-ки и да "трансформирам" конвенционалки в инвертори (като помещението им идва голямо)
:)
Преглед за печат
Най ме кефи да ползвам "маркови" 7-ци като 12-ки и да "трансформирам" конвенционалки в инвертори (като помещението им идва голямо)
:)
Сподели повече от този ти опит. Благодаря.
:offtopic:
SRK20ZSX-S - тоя модел примерно е 5.3 kW, ограничен софтуерно. Не виждам проблем да се сложи в 25 m2. Според мен ще работи добре.
Още един пример. Ползвам 20ZMX-S в абсолютно идентично помещение с друго, в което имам монтирана 12LUCA. 7-цата по абсолютно нищо не отстъпва на 12-ката. Помещенията са 15 m2, така че това не е от най-добрите примери, но все пак да го спомена.
Аз лично си направих извод за себе си. Занапред, ако имам възможност (да сме живи и здрави), бих вземал само машини от високия клас. Парите си заслужават. 20ZMX-S го взех само за 150 лева повече от 12LUCA, но съм и много по-доволен от него.
Един пример и за конвенционалките. Имам наблюдения върху един Panasonic 4.2 kW, на фреон R22, монтиран в помещение 35 m2. Работи си като инвертор. 30 градуса на ДУ :) Прави дефрости през час и 10 минути, но това е защото е стара машина просто. Иначе си работи идеално, не се мъчи, не са заскрежава, не работи под голямо натоварване, защото си е конвенционалка. Колкото стопли, толкова. До -2 градуса е ок. После му се помага с камина.
Здравейте,
Тъй като за първа зима се отоплявам с климатик (Daiseikai 8 10-тка), имам въпрос. Знам, че при режим отопление, достигне ли се желаната температура климатикът би трябвало да спре, да си вдигне максимално нагоре хоризонталните жализи и само отвреме-навреме да проверява температурата, до момента, в който започне да работи пак. Въпросът е че последния около месец, при темеператури все около нулата навън и климатик настроен на 22-3 вътре, то това "спиране" не го виждам. Ако намаля от 23 градуса на, да речем, 20, то се получава споменатият процес, но държа ли го на 23 постоянно, така и не спира. Ако проблемът е голямата температурна разлика спрямо навън и е предвиден да не спира съм ок, но ме притеснява да не би да се мъчи да поддържа температурата и затова да не спира. Имате ли наблюдения как е при вас (и дали не сгрешил с 10-тката)?
Знаеш ли сега колко ти завиждат ;) не се притеснявай,така трябва да работи хубавия инвентор.
what's up dog
Пий си спокойно ракията. Така трябва да работи един инверторен климатик.
П.п. Сега чакаме включване от milanov. :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз с хора дето нямат по два ватметъра на климатик и три-четири термометъра по него не разговарям.:)
Шегувам се.:) Браво на машината.
Поздрави на всички с настъпващите Коледни Празници.
:Drinks::Drinks::Drinks:
П.П.
...и моята тошиба си работи мирно и тихо, сега като е облачно и температурите са около нулата...
Почвам да съжалявам, че избрах монтажа на моите мултисплитове така, че да изключва намесата на ватмери. Започвам да си мисля, дали наистина работят толкова перфектно...:p
Някой може ли да ми каже как се връщат фабричните настрйки ?
Пробвах с бутона ресет , но не мисшя че връща всичко в фабрично състояние
Какво ночно си променял, че изкаш да възстановяваш?
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Опитвах се да направя това с клапите ,но нещо не се получи.
И май съм направил нещо друго.
Сега климатика за да държи 23 градуса трябва да работи на 27-28.
Преди колкото му кажа толкова правеше.
Друга разлика е ,че преди като му кажа примерно 25-26 градуса се раздухваше и то силно.
Сега едвам едвам крета и дори понякога изключва ,а температурата е 22-23 градуса.
Нещо съм променил.
Сега е по- мързелив.
Включвам го към 8 за да може до към 9 да стопли хубаво кухнята на 24-25 градуса ,че там къпим малката .
После се спира и работи само Панасоника.
Преди седмица се пробвах с клапите с идея поне да го ползвам ама не се получи .