Здравейте,
до момента съм само четящ форума потребител, но в името на "общото благо", при препрогамирането на моите 2 RAS-10G2KVP-E, направих доста настоятелен,а и според мен успешен опит, да разбера точно в какво се изразява то.
Според сервизния техник, който ме посети, препрограмирането се изразява единствено в промяна на начина на работа на "cold draft prevention" функцията, като възможностите са следните:
1.Корекция на очакваната температура : възможна е корекция от +4 до -4 градуса на стъпки през 1 градус. Препоръката на Toshiba за нашия казус е да се зададе стойност -4 градуса.
2. Изключване на функцията - при изключване получаваме "бонус" невдигане на клапите при off
Препрогамирането е напълно обратимо !
Тъй като за себе си не съм сигурен коя от двете опции е по-удачна, помолих климатика в хола да бъде конфигуриран с намаляне на температурата, а този в спалнята да е с изключена "cold draft prevention", тъй като движенето на клапите определено е шумно.
Смятам, че информацията е коректна и от достоверен източник и че ще бъде полезна на всички засегнати от "заспиването" на нашите климатици.