Страница 17 от 28 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 418
Like Tree348Одобрявам

Спи града

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Спи града

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Някой да е казал, че им има нещо? Просто се променя начина на работа при определени условия - свързано е с "Cold Draft Prevention"...
    Е чели са техниците темата - хванали сме го де е проблема още на 3та страница без да сме "инижиниери" - с едно голо сервизно в ръка... да си бяха чели сервизните по-рано не да се бавят 2 месеца.

Преди седмица бяхме двама дето сме ги хвърлили Тошибите на боклука,и двама чакаха решение.
    просто статистика от писалите по темата.

Ндр-ката имам не ждр. там проблеми няма - 0 вата този сезон още е топло тук на север, цветята са на 17 градуса само от слънце.
    Пак съм забравил само на вентилатор как се пуска - пусти японци.
    Този пост е редактиран от avenger; 17-12-16 в 22:14.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    пак съм забравил само на вентилатор как се пуска - пусти японци.
    Натискаш бутона за плазма при изключен климатик - това ти е вентилацията.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    ...А по темата, добре, че на дайсекаите ще могат да им коригират проблема с успиването само със стандартното дистанционно. Защо не го решиха по-рано този проблем?
    Защото, Джак, номерът с дистанционното не е панацея. Това не е самсунг. Дайсейкай 8 има алгоритъм за пресмятане на обема на помещението, който е много вероятно да се прецака, след като се промени мощността на развъртането на компресора след -Off цикъла. Затова най-безболезнения вариянт е преместването на сензора за стайна температура на друго място. Отдавна съм го писал. Продават се пинове по магазините, струващи стотинки, с помощта на които може да се удължи кабела му, без да се прекъсва. Докато някой не обясни любезно какво точно променя с тези кодове и дали има бекъп, не бих му дал дистанционното в ръцете.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Как реши, че има алгоритъм за пресмятане на обема на помещението? Може да се хване скорост на промяна на температурата, но с вентилатор и термистор да сметнеш обем...

6. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

... оборотите на турбината , време за достигане на заданието, едва ли е толкова трудно да се направят приблизителни изчисления.
    Този пост е редактиран от KI_YOOU; 17-12-16 в 00:27.

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Утре dodo_pv ще обясни.

8.  

9. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отдавна съм го написал, Миланов. Не ми е кеф да преписвам. Проблемът с "cold draft prevention control" се решава по-интелигентно с активирането на допълнителен брояч и таймер в програмата за управление. Ако това се прави с дистанционното на модела, или японците са отишли много напред с материята, или аз съм доста изостанал

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Еми аз не го намирам къде си го писал.
    С този "cold draft...", или ще пуснат турбината при Ттръбен ="А+4" както е по сервизно или при излизане от off компресора да развърта повече. Сигурно са го предвидили с параметър. Мое предположение.

11. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте,
    Имам Daisekai 8 - 10ка, от една седмица го наблюдавам малко повече и бих желал да разбера за един и същ проблем ли става въпрос. Има закачен термометър на изходящата струя.
    Монтиран в 19кв, сравнително добре изолирана стая, но все пак в панелен блок. Взет е този модел заради ниският минимум, понеже в друга подобна стая в същият апартамент има FTXS25 които работи on/off до около 0 градуса.
    Какво точно се случва - с честота средно веднъж на ден (някой дни няма, а понякога и по два пъти на ден), при температури около 0градуса +- 5,
    настроен е на 25градуса и AUTO fan, когато работи в помещението си е толкова(има бебе)
    изключва рядко по принцип,
    когато се изключи, клапите се вдигат (Мда относително шумно), външното тяло спира(монтиран така че се вижда перката), след минута две външното работи и клапите се насочват на долу, без вътрешната турбина да тръгва, работи така дълго време може да достигне и 10мин, след което се пуска вътрешния вентилатор, и започва да духа директно над 35г и ми се струва че изобщо не е на минимална степен. Мисълта ми е, че тръгва доста рязко, вероятно да предотврати да ви лъхне студен въздух.
    Но, при някои от тези изключвания, има момент в които изобщо не тръгва вътрешният вентилатор дори и след 10минути работа на външното, при което то изключва и климатика си седи така с насочени клапи надолу, докато в стаята не стане 22градуса(или -3 от зададената) което отнема повече от час в моя случай.
    Не прочетох основно цялата тема, вероятно е писано точно какво се случва, но да си кажа и моята версия.
    Първо климатикът си вдига минимума при падане на външните температури, защото при +7 8 външна, работи цял ден без да изключва и вътре духа на минимум около 30градуса струя
    но около 0градуса изходящата струя е почти винаги около 35градуса. Вероятно вдига минимума защото COP e по висок така.
    След като превиши зададената температура следва изключване вдигане на клапи, температурата пада с 0.5градуса, следва включване, клапите се свалят, но вътрешният вентилатор не тръгва, работи така и загрява вътрешната пита, от топлината вътрешният сензор вдига температурата си и отчита отново по висока от зададената, външното спира, и климатика остава 'заспал' дълго време докато не изстине датчика( в тоя случай докато не стане 22 градуса в стаята).
    Разбирам че има стойност на питата която трябва да се достигне преди да се пусне вътрешният вентилатор, ако тя действително е 42градуса, е прекалено висока.

Как се справям с проблема когато вече е "заспал":
    с MODE пускам само на вентилатор за десетина секунди, после на отопление, климатикът тръгва веднага и условието за чакане на 42градуса не съществува, почва да си духа на минимум изходящата струя си е 30-тина градуса.

От което възниква въпросът, защо има cold draft prevenention при On/off цикли а при смяна на MODE няма?

Ако това препрограмиране може да махне този функция изцяло бих го направил веднага.

P.S също ако може да се препрограмира да не си вдига минимума с падането на температурите - майната му на COP-a

12. Member
    Тук е от
    Jul 2008

@V1LeaD ами успива ти се климатика. Няколко човека от миналата година го наблюдавахме това. Аз съм си извадил датчика и проблема се реши. По съвет на MisterT
    Миналата година докато се усетя, после докато уведомя Тошиба, времето захладня сериозно и тогава не го прави и хич не се занимавах с него. Обаче тази година ми се случваше по до 5 пъти на ден в определени дни и не издържах.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Задай втора или трета скорост на турбината и настрой немпературата на 23 градуса. Хем по-добре за бебето, хем няма да се успива

14.  

15. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе

Дано бързо ви се разреши проблема, това всичко , което описвате не е нормална работа на висококачествен климатик .
    Толкова много излагация заради един не добре написан софтуер. Защо не си ползват софтуера от япопнксите дайсекай а си правят експерименти ??
    Иначе трябва да е качествен климатик вярвам че е така .
    Успех и пишете за развитието на казуса .

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Защото няма хардуер за японски софтуер! Нито компресора двуроторен, нито на бройка на вентили го докарват. Хванаха маймуни с трици!
    hawai76 и milanov харесват това.

17. Member Аватара на hawai76
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Русе

За съжаление е така, дано само това да им е проблема(soft) защото не са малко пари дадени уж за нещо по - добро направо нямам думи .........

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Парите са почти точно, а качеството за тях е повече от добро. По-хубав от него е само PSB модела на Хитачи, но отива ва 3k лева. Толкова са и японските тошиби на 200 волта, даже повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 28 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Разстояние между два града ?
    От DarkRose във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 12
    Последно: 12-06-08, 09:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе