Днеска цял ден бръмчи климатика, но грешка няма, излязох вънка и яко шуми външното тяло сякаш лагера на перката е заминал, а и не топли изобщо, смених на студено и там същата работа не духа студено, явно ще се чака понеделник докато им се обадя
Днеска цял ден бръмчи климатика, но грешка няма, излязох вънка и яко шуми външното тяло сякаш лагера на перката е заминал, а и не топли изобщо, смених на студено и там същата работа не духа студено, явно ще се чака понеделник докато им се обадя
Може ли да ми кажете, колко време отнема горе долу подмяната на един компресор гаранционно от тошиба, защото от сервиза, който се занимава с това ми говорят, че ще отнеме повече от месец
ами като мине месец да връщат парите .. или КЗП
Въпроса е след колко време ще пристигне в БГ компресора. Нали не си мислиш, че някой държи компресори под рафта.
А на тези дето трябва да ти го оправят гаранционно им е още по-неприятно.
Не знам как е при тошиба, но мога да ти гарантирам че и при други марки нещата пак се въртят около месец. Ако я има резервната час в европейски склад си отиват едни 14 дни само да дойде до БГ. После от вносителя до дистрибутора, физическия ремонт монтаж при клиента и си става един месец.
Е вносителя такъв мизерник ли е, че няма поне по 1 компресор от моделите които внася на склад? Стига майтапи.
А сигурно и компресора е някякво GMCC който се монтира в какви ли не Мидеи и други незнайни китайци
Този пост е редактиран от dwrbudr; 12-12-22 в 11:51.
в Шорая се ползва стар модел GMCC който е за фреон 410 ,може би това е поскъсило живота му на R32 ... то не знам дали е в производство още този компресор .. в "незнайните" Мидеи се ползват последен модел GMCC компресори проектирани специално за R32 ,които надали са съвместими с Шорай
Ако няма задължение по закон или пазарна логика за къв чеп да купуват компресори, които да седят на склад? В ЕС гражданите имат права като никъде по света и ако не могат да ти оправят продукта с гаранция до 30 календарни дни трябва да ти върнат парите, ако искаш. 30 дни не е кратък период да си без пералня, съдомиялна, хладилник или климатик, ама е по-добре от да няма краен срок.
На моето Уруру му се скапа вентилатора на външното тяло след гаранционния срок и отне 4 месеца на вносителя да го достави от на майната си.
Щом предпочиташ да защитаваш вносителя и да стоиш на студено 4 месеца това си е твое право. Добре, че има фирми които държат на склад авточасти, които може и да не продадат с години и не мислят като теб. За мен е тотална излагация ако вносител няма на склад от най-дефектиращите резервни части като платки, моторчета и т.н. за моделите, които още продава. Не говоря конкретно за Тошиба, а по принцип. Би трябвало компресор GMCC да го намерят за нула време.
има задължение по закон - в рамките на 1 месец трябва да отстрани проблема какъвто и да е той .. аз бих си търсил правата
Абе това с правата не е баш така. Нали се сещаш, че си с едни 300лв назад с монтажа, а колко ще ти изгори една духалка ако се забавят седмица, две. Кога с тези върнати пари ще си вземеш друг климатик и ще ти е монтиран? Никой не иска да бави гаранционното обслужване. За фирмите които знам, а предполагам и при другите задържат няколко бройки за донори, ако доставката на гаранционната част се забави да не минава месеца по закона. Също и за машините които са продали след като производителя е спрял модела, а са имали на склад голям брой и ги продават още няколко години. Производителите поддържат около 5 години резервни части след като финишират с дадения модел. Едно време при санчовците беше 10 години сега не знам как стоят нещата.
Аналогията с автомобили е доста лаишка и разбирането, че това е лего - днес събираш модел А а утре модел Б е доста грешна и простовата. В крайна сметка никой не е забранил печките с дърва и кюмюра, тогава всичко е в твоите ръце и не трябва да се съобразяваш с никой и нищо.
Здравейте проблема беше решен гаранционен, оказа се заминал компресор
Здравейте, закупих си климатик Климатик Toshiba RAS-B13G3KVSG-E / RAS-13J2AVSG-E1 Edge WiFi. Успях да го настроя да работи и през приложението на телефона. Не мога да разбера, какъв е смисъла от този wifi, може би единствено, че има някаква опция за следене на консумацията. И сега след като го настроих да работи и с wifi на самия климатик постоянно свети иконата за wifi и не мога да я махна. Искам да си го управлявам само от дистанционното. Другото което искам да питам е как е най-правилно да работи за отопление, в момента съм задала 26 градуса, пълна скорост на вентилатора и p-sel е настроено на 3 черти, така ли трябва да е? Поздрави.