Днес явно, защото е доста по-студено на вън си работи без да спира, но пък и консумацията е по-ниска. Сега работи на 440 вата от час и половина и не е спирал. Може би се е "оправил" за сега, докато не започне пак да тръгва/спира.
Днес явно, защото е доста по-студено на вън си работи без да спира, но пък и консумацията е по-ниска. Сега работи на 440 вата от час и половина и не е спирал. Може би се е "оправил" за сега, докато не започне пак да тръгва/спира.
Докато са големи загуби така ще си работи като намалеят според покачването на външната температура пак ще почне да тръгва и спира
Здравейте,не знам дали пиша в правилната тема,но ще ме извините.
Преди месец си купих два климатика Тошиба Шорай - 10-ка и 13-ца. Големият е в хол -27 кв.м, а малкия в стая 16 кв.м.
Мисля,че имам проблем с малкият климатик. След като достигне зададената мощност спира и вдига клапата, но се включва, чак след 1-2 часа, дори и повече.
В стаята става осезаемо по-хладно в сравнение с другата, температурата пада с около градус. Тъй като вратата между двете е отворена, реших да я затворя, да не би големият, да компенсира температурата, но нямаше ефект.
Като всяка сутрин, и днес направих течение в цялата къща за 15 минути, за да проветря- големият се включи почти веднага, докато малкият си остана изключен, чак като затворих 5 мин. след това се включи.
Понякога докато е изключен усещам,че духа студено.
Реших да направя вентилатора от авто на втора степен,но нямаше ефект.Рестартирах го изцяло,но отново никакъв ефект.
Моля за съвет.
Датчика за околна температура изнесен извън вътрешното тяло, но понеже ти е гаранционен отпада като вариант. 5години докато е в гаранция така ще е.
А този датчик не може ли да се смени?
Вчера след като го рестартирах, все пак явно е имало ефект, защото започна да работи нормално, но след като намалих градусите от 22 на 21,за през нощта, той спря да работи и цяла нощ не е работил.
Днес отново го направих на 22 градуса,но не проработи, чак след като го рестартирах проработи.
А колко градуса е била температурата до вътрешното тяло на машината през цялата нощ? Питам, защото при мен си е все 21°С, до 22°С, при това, без изобщо да е включен.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Темометрите ми в стаите не са перфектни, показват с около градус повече,но аз съм им свикнал. Но те са далече от вътрешните тела.
Сутринта в стаята беше около 20.5 градуса /реални/,но вратата на стаята е отворена към другата ,където работи големият климатик.
Но днес отново проветрявах ,и температурата падна с още градус,но малкият не се включи изобщо,догато големият работи почти непрекъснато,защото му идва в повече,да отоплява още една стая.
Нормално е да работят по този начин. И аз имам две тошиби, в две различни помещения, които престават да работят по задание, когато оставя отворени вратихе на помещенията. Направя ли го, пренастройвам темпаратурите, с по градус на всяка - единия нагоре, другия надолу.
Тогава,какво ще ми препоръчате,кой на колко градуса да направя?
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Бирата на 6 , пържолата на 40...![]()
Вдигай с по 1гр. през 10мин. докато тръгне да топли. И обясняваш какво стана с числа.
В стаята толкова при задание толкова.
Вдигнах на толкова+1, след 10 мин. нищо, не стана ... и т.н.