Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 117
Like Tree97Одобрявам

Климатик Тошиба работи на on/off, а пък уж е инверторен

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Ми когато започнеш да четеш малко повече, отколкото да пишеш, може и да разбереш. В сервизните е описано много добре....
    Последно, да имаме ли вяра на сгрешени сервизни?
    Аз така се нахаках с едната си машина. От много четене на "обективни" мнения и сервизни мануали.
    При тази марка също има доста хора чели мануали които започват да се чудят какво точно са чели след като си купят машината.
    Аз за това искам някой да разкаже от първо лице.
    За мен няма утвърдени помощници.
    Всеки който има Тошиба и иска да сподели може да го направи.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Климатик Тошиба работи на on/off, а пък уж е инверторен

На режим Ауто на турбината, има много междинни степени, обозначени примерно от w1 до w9. Има и степени, които са по формула, със стойности дори между изброените 9 (по спомен). Според температурата на ТО отива на различни междинки. Вече, когато падне доста температурата му, сваля и на степени под low, нещо като "cold draft prevention", като 1-вата на Фуджжицу. Но при Тошиба са няколко степени. Лично съм тествал на няколко Тошиби, като наистина управлението на турбината е впечатляващо. На компресора също. Други ползватели споделят същите впечатления. Не ми допада климатика да бачка само на една степен или да го държа само на 1-ва. За това KGTA остана на 2-ро място, иначе ми изглежда страхотна машина.
    Ето и за управлението на Тошиба.

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Да, това в сервизното е ясно.
    Интересува ме, дали реално успява да слиза на тези ниски и евентуално тихи степени.
    Там дебитите са нищожни, но предполагам в помещение с добра вътрешна изолация ще вършат работа.
    Миланов?

Изпратено от моят Redmi Note 4 с помощта на Tapatalk

5. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Климатик Тошиба работи на on/off, а пък уж е инверторен

При тестовете, които правих, слезе на някаква степен, толкова ниска, че едвам се въртеше турбината. Все едно в режим следене, а струята беше леко хладна. При това на базовия модел, от старата серия. Нека и ползвателите споделят. Убедих се, че при Тошиба нещата в действителност са много по-добре, отколкото изглеждат на хартия. На една от фиксираните степени (low) и даваха 28dB, а реално се чуваше като на МЕ-то втората (24dB). Доста тихо, почти незабележимо. Тествах на пълна тишина, в малка стая около 11м2. Пак казвам, това беше базовия модел. На Шорай турбината е с по-голям диаметър и променен профил на лопатките, с цел по-нисък шум и по-висок дебит. Светлия отвор, от който излиза въздуха, също е доста по-голям. Имаше човек, който дори беше тествал с професионален уред. Правил замерване както е дадено по сервизните и децибелите реално били 4-5 под тези, посочено в сервизното.
    Този пост е редактиран от rosswen; 06-02-20 в 10:59.

6. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

Относно сервизните и инженерни книги
    Да, има грешки, но има и коригирани такива с нова версия, както примерно колегата е постнал данни от SVM-17020.
    Това което е актуално за този модел в момента е FILE NO. SVM-18009-1 (Revised on February, 2019)
    Пише си го на първа страница на документа.
    rosswen одобрява това.

7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Реално и на Дайсейкая шумовете са сходни с тези на шорая. Съответно Миланов може да даде инфо в реално време, на кой от двата му климатика 24-те децибела са по-тихи.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Интересува ме, дали реално успява да слиза на тези ниски и евентуално тихи степени.
    Там дебитите са нищожни, но предполагам в помещение с добра вътрешна изолация ще вършат работа.
    Миланов?

Сметнете по формулата при колко градуса отклонение какъв дебит прави фиг.5
    При мене ( пак повтарям при моят дайсейкай6) ако компресора не слезе под 180W ( а той не слиза) степени под първа са неприложими. Случвало се е няколко пъти да слиза на тези под първа и се получава следното- вдига се консумацията, става прегряване и се вдигат и оборотите на турбината, после пада консумацията, турбината намалява и горното се повтаря. Зацикля се. На Фиг.4 е описано.
    След модификацията не слиза на степени под L-
    Според мене за да се ползват трите степени под първа трябва да слиза на 100W.

10. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Миланов?

Да реално си слиза под лоу в зависимост от помещението и външната температура.При мен климатика работи по добре когато темп.са от 4-5гр. надолу т.е.иска си студено.Относно това колко му остава при -10 или -15 гр.по книга за мен няма значение.Реалноста е съвсем друга топли си при всякакви температури.
    rosswen одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Реално и на Дайсейкая шумовете са сходни с тези на шорая. Съответно Миланов може да даде инфо в реално време, на кой от двата му климатика 24-те децибела са по-тихи.
    Моите клими са стари модели, 24 децибела при новите модели са много по тихи от 24 децибела на старите клими.
    Така съвсем на око 2-ра на 25zm-s е като на тошибата първа или малко над първа.
    mimojef одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Сузуми 16 си ползва с охота степени под Лоу на които е напълно незабележим .. много бодро реагира на команди от дистанционното като има явен стремеж да не изключва без причина примерно намаляване на градусите с 2 ( при Фуджицу дори с 1 ) води до моментално изключване ,дори да е развъртян на 300-400 вата и медиум турбина .. при Сузуми просто се кротва на някаква степен под лоу и ниска консумация ,не изключва .. Хитачито ми работи по подобен начин ,което значително повишава комфорта

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

При мене на дайсейкая е точно обратното на твоето сузуми- сваляш градус и почти винаги изключва. Качваш градус- не се променя нищо, нито турбина нито показанията на ватметъра.
    Ама при мене сигурно е от космоса, ъъъ...помещението искам да кажа.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не мога да коментирам климатици които не съм наблюдавал ,към Сузуми реално нямам никакви забележки единствената е че в по тежки условия успява да обледи яко тавата даже се изкриви и перката блокира преди време ... ако Шорай е запазил хубавите неща ще е добър климатик ,мен лично ме притеснява склонноста към успиване на всичките им нови модели явно софта не е същия като на Сузуми

16. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    не мога да коментирам климатици които не съм наблюдавал ,към Сузуми реално нямам никакви забележки единствената е че в по тежки условия успява да обледи яко тавата даже се изкриви и перката блокира преди време ... ако Шорай е запазил хубавите неща ще е добър климатик ,мен лично ме притеснява склонноста към успиване на всичките им нови модели явно софта не е същия като на Сузуми
    Твоето Сузуми е с двойнороторен компресор и двуредов топлообменник. Минимумът му е по-нисък от на по-малките. Доста добра машинка.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Живее в
    София

Шорай вдигали клапите при оф и шумни ли са като при Дайсейкай?

18. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Цитат Първоначално публикувано от Gyokov Виж публикацията
    Шорай вдигали клапите при оф и шумни ли са като при Дайсейкай?
    Там клапата е единична и го няма този зъбен механизъм като при Дайсейкаите.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Здравейте имам проблем с климатик митцубиши хипер инверторен не работи ПОМАГАЙ ТЕ
    От Форката във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 4
    Последно: 17-12-18, 23:30
  2. Препоръчайте инверторен климатик
    От cecko във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 22-09-12, 00:12
  3. Защита на инверторен климатик
    От esso във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 61
    Последно: 21-11-11, 15:15
  4. Продавам инверторен климатик
    От Josiv1234 във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 13-11-10, 21:52
  5. Как да проверя работи ли компресора при DC инверторен климатик
    От batgrad във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 73
    Последно: 11-03-09, 18:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе