Отговор: Toshiba RAS-B10J2KVSG-E/RAS-10J2AVSG-E EDGE
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Като дефроства повдигнете предният капак. Т.е. като приключи дефроста преди да обърне. Скреж, скреж...като в хладилник.
Именно. Слагал съм си ръката близо под вътрешното тяло по време на дефрост и се усеща как студения въздух пада надолу и то при спряла турбина, пък ако върти макар и леко, това със сигурност би се усетило, ако човек е седнал под него...
Цитат:
Mega
Да ти имам гениалната логика. Кой продава и монтира климатици с които ще има проблеми, и ще губи време, нерви и пари да им бае? Не случайно доста колеги започнаха да не предлагат GREE.
Няма логика. Нов началник, нов климатик и ново прасе.....никой не знае какво ще излезе.:)
мен не ме слагай до Мегата човека е хладилен техник професионалист ,аз съм техник в друга област ,в климатичната техника съм по скоро ползвател макар и дългогодишен .. Тошибата за да дефроства при 0° е доста натоварена - това мога да ти кажа като ползвател :)
joroooooo, нищо лично, но ми се струва, че не отделяш очи от тия машини, златни да бяха. Чак пък да се чудиш защо мирише на пластмаса... Почакай да поработят лятото, тогава и на чорапи ще замиришат. Климатика има принцип на работа, не е печка, има големи температурни амплитуди, разширения, свивания, въртящи части ... Не всеки може да му понесе, още повече не е високия клас. Но на мен не ми е минало на ум, защо новата ми кола мирише на пластмаса, не на махагон, като я напече лятото. Тука най-полезен може да ти бъде г-н Миланов, той спи с машината, знае и всяко винтче, абе любов до гроб.
Правилно. В една стая спя с "машината". И искам да ми е тихооо. Като в рекламната брошурка когато я избирах. Малко диво излезе (прасето/климатика), но го дресирах.:) С повечко термометри/ватметри станаха горе долу нещата.
П.П.
Прост софтуер, лесно се лъже. (на моето прасе де)
Цитат:
milanov
Правилно. В една стая спя с "машината". И искам да ми е тихооо..
Кое му е правилното бе, миланов?? Да спиш на едно легло с хремавата Ламя, в барутен погреб? :)) Ватметрите биха ти помогнали в извисяването, след като Тя кихне...
Цитат:
Mega
joroooooo, нищо лично, но ми се струва, че не отделяш очи от тия машини, златни да бяха. Чак пък да се чудиш защо мирише на пластмаса... Почакай да поработят лятото, тогава и на чорапи ще замиришат. Климатика има принцип на работа, не е печка, има големи температурни амплитуди, разширения, свивания, въртящи части ... Не всеки може да му понесе, още повече не е високия клас. Но на мен не ми е минало на ум, защо новата ми кола мирише на пластмаса, не на махагон, като я напече лятото. Тука най-полезен може да ти бъде г-н Миланов, той спи с машината, знае и всяко винтче, абе любов до гроб.
Мне... объркал си се... ама наистина :lol: (относно неотделянето на очи от машините). Купих ги само за да ни е комфортно през малкото време, което прекарвам тук... но това е друга тема.
Тук, където са монтирани, лятото е до към 25 градуса вътре и грам няма да ги ползвам за охлаждане.
За мириса на пластмаса, който усетих днес, останах неприятно изненадан и затова и попитах.
Мисля, че форумите са за да споделяме инфо и хора като теб да обясняват на хора като мен. Но ако съм в грешка, спирам да пиша.
Цитат:
dodo_pv
Кое му е правилното бе, миланов?? Да спиш на едно легло с хремавата Ламя, в барутен погреб? :)) Ватметрите биха ти помогнали в извисяването, след като Тя кихне...
Да ти кажа ли от къде ми е. ( ламята):)
- - - - - - - - - -
joroooooo, нали ти писах за мирисането на хладилник. Вдигни капака след дефрост, на моята тошиба снежна топка може да си направя.
Жоро ти пиши какви наблюдения имаш , форумите са за това , а който иска да чете който не иска да не чете . А колко до обясненията тук отдавна не влизат хората които обясняват .
Цитат:
gerhar
Жоро ти пиши какви наблюдения имаш , форумите са за това , а който иска да чете който не иска да не чете . А колко до обясненията тук отдавна не влизат хората които обясняват .
Аз така и правя, но все ми се струва, че ако задам някой въпрос, бих се радвал, човек с опит и познания да ми отговори.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
мен не ме слагай до Мегата човека е хладилен техник професионалист ,аз съм техник в друга област ,в климатичната техника съм по скоро ползвател макар и дългогодишен .. Тошибата за да дефроства при 0° е доста натоварена - това мога да ти кажа като ползвател :)
Не знам по какво се определя като натоварен или не един климатик. При максимум около 2200 вата, този работи на 700-900 вата, което за мен са едни (грубо) 30-40% натоварване. Казвам го като лаик, разбира се.
- - - - - - - - - -
Цитат:
darko_d
Именно. Слагал съм си ръката близо под вътрешното тяло по време на дефрост и се усеща как студения въздух пада надолу и то при спряла турбина, пък ако върти макар и леко, това със сигурност би се усетило, ако човек е седнал под него...
Възможно е и при мен да е точно така... затова и написах, че вентилаторът върти много слабо, а реално просто студеният въздух пада надолу.
Гледай номинала не максимума, защото на макса кой знае колко може да работи.
Ако сега при външни около 0° работи на около 800W без да изключва, може да не смогва при -10°..-12°.
Цитат:
milanov
Ако сега при външни около 0° работи на около 800W без да изключва, може да не смогва при -10°..-12°.
Другата седмица по това време ще разберем... Не очаквам чудеса, разбира се. Онези -15, които им дават "на хартия", са със съответните лимитации на машините.
Ако играта загрубее, камината на дърва, конвектори и духалки влизат в боя :lol:
Каква височина имат тия 30 кв.м. в които работи 16ката.
Цитат:
gerhar
Каква височина имат тия 30 кв.м. в които работи 16ката.
2.50м