Аванта е еднороторен. Двойнороторни ползват основно при високия си клас - Дайсейкай. Аз заложих на сигурно и взех Дайсейкай 6.5. Иначе Еджа ми изглежда хубава машинка, мисля че ще останеш доволен.
Преглед за печат
Аванта е еднороторен. Двойнороторни ползват основно при високия си клас - Дайсейкай. Аз заложих на сигурно и взех Дайсейкай 6.5. Иначе Еджа ми изглежда хубава машинка, мисля че ще останеш доволен.
ами те и руснаците не го хвалят а по принцип на всякакви пръчки намират хубави страни :
https://www.youtube.com/watch?v=-dlj...BC%D0%B0%D1%82
И аз гледах видеото на Август клима. Въпреки това, Жоро казва, че и в тежки условия външните не са шумни, дори клип беше правил. Вътрешното определено трябва да е тихо, ако няма нещо дефектно.
това с неравномерния поток и духането под клапата е по притеснително .. Сузуми страда от тия болежки ,за 10г никакво подобрение
И при Дайсейкай 6.5 е същото. Мисля, че вътрешното е същото като на Сузуми+. Чел съм твоите коментари, относно духането през фугата между клапата и корпуса и го взех под внимание при монтажа. Да, усеща се полъх под вътрешното, но е встрани от спалнята и всичко е точно. Иначе за сега забележки нямам. То на охлаждане е страшно, така че на отопление няма какво да ме сбърка.
Алгоритъмът на управление на турбината на Еджа е като на старите Тошиби, но степените са свалени с дебита и шума на по-ниските. Сиреч Low на Еджа се равнява на SULo на моя Дайсейкай. Така че, при ниски загуби новите Тошиби би трябвашо да работят по-тихо, тъй като условието за работа на Low е много по-лесно изпълнимо от това са работа на SULo.
Какво му е страшното на охлаждане на твоя.
Много не се радвайте на свръх ниските степени на турбината.
Накарахте ме да се замисля за монтажа на вътрешното тяло, дали да не е над, а не срещу леглото. До сега старият климатик беше монтиран над прозореца и потокът беше насочен към празното пространство между леглото (там където са краката) и стената. Новите вътрешни тела са по-дълги и няма да се "хванат" над прозореца, мислех си да монтирам новия климатк срещу леглото с идеята, че вуздушният поток ще е много слаб, а и аз никога не спя на климатик през зимата, а лятно време ползвам климатика в някоя от съседните стаи, а този в спалнята ползвам само за бързо сваляне на температурата и го изключвам преди сън.
Технически е възможно климатикът да се монтира и над и срещу леглото - май ще е на стената на главата.
В кухнето е без всякакво значение, там ще "вее" където и да се сложи при размери на стаята приблизително 3Х3 метра - там проблемът ще е по-скоро с големината на 10-ката, много е вероятно да работи като сегашния ON-OFF.
Тъй като следващите климатици ще се купуват след 2 седмици, очаквам до тогава да събера мнения и евентуални предложения за по-малък климатик от същия клас.
Еджа няма такава голяма фуга между клапата и корпуса. Не мисля, че ще излиза нещо от там. Климатикът срещу леглото не е добра идея.
фуга няма ,но оста на клапата е към средата и и като се завърти се отваря сериозна пролука зад нея - гледай клипчето на руснаците
Гледах го, не е изнесена толкова към средата. Струва ми се, че нямя да духа от там на охлаждане. Да сподели някой от притежателите.
При дефрост ако е над главите си се усеща хлад, независимо каква е клапата.