Страница 11 от 56 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 832
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    MSZ-GE25VA коя година модел е?
    Модела е 2010 г.

Времето се затопли и моята машина пак е он-офф. Сега вратите са отворени, стая+ коридор+ кухня, общо към 100 кубика. В стаята 22 гр, в коридора 20, в кухнята 18. Чак на 24 гр не изключва, ама много жега. Само при мен ли го има това пукане от вътрешното, при старт и стоп на компресора. Някой друг ще потвърди ли.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Има го и при мен, ако си на ауто излиза по гореща струя въздух, и колкото по-голяма температурна разлика толкова повече пукат пластмасите, ако искаш да не пукат слагай на 2-ра или трета степен турбината ,така по-рядко и ще изключва защото върти повече въздух и от другите помещения. Колкото по-малка циркулация толкова по бързо изключва защото топли само около него самия.В момента навънка е поне 15 градуса и минимума не е 1,3 ами поне 1,5.
    Ауто е най подходяща когато не работи он оф.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Някой беше казал- 'Не съм по-умен от климатика, затова слагам турбината на АУТО.'
    Е, значи все пак понякога сме по-умни от него.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Някой беше казал- 'Не съм по-умен от климатика, затова слагам турбината на АУТО.'
    Бе ние тъпите сме с ниски минимуми, а тук умниците говорите за он/офф.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Е, не така де. Не се присмивайте на чуждия некомфорт. Аз вече казах каква машина ми се ще да имам, с мощност 0.1-5-10 kw. Може някой ден да я имам, и аз ще се смея тогава.

p.s.
    ivan1, верно има разлика. При он-офф, ауто= low. Сложих турбината първо на 2 степен( med) и започна да изключва по-рядко, но пак припукваше, малко по-слабо. След това пробвах и на 3-та( high), така вече заработи постоянно, усети се повече топлина и в другите помещения. Обаче, в стаята стана голям ветрилник, както и шума, дават го 36 db. Реално най-практичната настройка е турбината на med, поносим дебит, шум 29 db, и по-малко паразитен шум от припукване.
    Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Kasap-а не ме е разбрал. Да се чете : Е, значи все пак понякога сме по-умни от него /КЛИМАТИКА/.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Вчера го сложиха.

Чак сега го пуснах. И първите впечатления след 1 час работа :

Не чувам никакво пукане и пращене. Държа го на 2 степен на вентилатора. На по - малко имам чувството, че нищо не прави, а на по - висока ми е шумно. Стаята от 9 квадрата е свари за минутки. Вярно, че не е много студено навън. През нощта какво ще стане, като се намали вентилатора - ще разбера по - късно . Като го пуснах на 30 градуса в началото харчеше по 1,4 киловата. Но за 2 минути стана горещо ( може защото съм стоял близо до него ) и го намалих на 20. Тогава вече харчеше по 0,500 киловата. Не знам колко е добре. А и вратата към коридора си стои отворена.

Засега съм доволен от машината. Ако някой обясни как да настроя часовника, че мига на дистанционнто, ще съм доволен. Ако ли не, ще видя някъде в нета .

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от ops5
    Вчера го сложиха.
    Честито, дълги години безаварийна работа

...( може защото съм стоял близо до него )...
    В тази стаичка, където и да стоиш все ще си близо до него

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако някой обясни как да настроя часовника, че мига на дистанционнто, ще съм доволен. Ако ли не, ще видя някъде в нета .
    Има една дупка с надпис отгоре CLOCK, що не я "боцнеш"???

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Честито оps5,
    щом като имаш с какво да измерваш консумацията съм любопитен до колко може да падне в минимума, но това след като се отопли хубаво стаята.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf

В тази стаичка, където и да стоиш все ще си близо до него
    Чаках някой вместо мен да го каже .

е преди малко гледам температурата в стаята 21 градуса, като е настроен на 23-24 да буха на 3 или 4 вентилатора я поддържа, но като свалих вентилатора на 1 и за 30 мин падна на 16 градуса . Много студено у тоя апартамент .

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Имаш яки загуби. При мен с 24 квадрата като го изключа за час пада от 21 на 19. И го карам на авто климата и в повечето време си духа на low.

14.  

15. Тук е от
    Aug 2011

Вчера го сложиха.

Чак сега го пуснах. И първите впечатления след 1 час работа :

Не чувам никакво пукане и пращене. Държа го на 2 степен на вентилатора. На по - малко имам чувството, че нищо не прави, а на по - висока ми е шумно. Стаята от 9 квадрата е свари за минутки. Вярно, че не е много студено навън. През нощта какво ще стане, като се намали вентилатора - ще разбера по - късно . Като го пуснах на 30 градуса в началото харчеше по 1,4 киловата. Но за 2 минути стана горещо ( може защото съм стоял близо до него ) и го намалих на 20. Тогава вече харчеше по 0,500 киловата. Не знам колко е добре. А и вратата към коридора си стои отворена.

Засега съм доволен от машината. Ако някой обясни как да настроя часовника, че мига на дистанционнто, ще съм доволен. Ако ли не, ще видя някъде в нета .
    Ето тук можеш да си свалиш ръководствата на български

http://v-clima.com/prod.php?id=mitsu...z-muz-ge-25-va

16. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от neznaiko_2
    Ето тук можеш да си свалиш ръководствата на български

http://v-clima.com/prod.php?id=mitsu...z-muz-ge-25-va
    Благодаря.

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Честито оps5,
    щом като имаш с какво да измерваш консумацията съм любопитен до колко може да падне в минимума, но това след като се отопли хубаво стаята.
    След няколко дни мога да кажа за най-ниския разход. След като се стопли вечерта преди лягане, го оставям на 21 градуса и вентилатор на 1 степен. От време на време се събуждам и виждам, че си поддържа толкова в стаята и харчи 0,290-0,320 kW. За мен е добре. Нека по-разбиращите да кажат дали е добре като разход и въобще като работа. За съжаление не знам колко често спира работа. Не ми се будува, за да го следя.

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Я си се топли и остави машинката на мира. Аз моите не съм ги мерил, колко консумират.Бях решил да си взема уредче за измерване на консумацията ама се отказах.

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Здравейте! Вчера си закупих 2 климатика Mitsubishi MSZ-GE 25VA за помещение,което е 32кв.м., но е разчупено и от фирмата ме насочиха да купя два,а не един за да може ефективно да се отоплява цялото помещение. Като към това помещение имаме тенденция да присъединим тереса от около 6кв.м. Това добро решение ли е?Бяхме се насочили към 50-ката,но от фирмата ми препоръчаха два малки, които и без това били на промоция-по 1100лв. В понеделник ще ги монтират. Притеснява ме факта,че тезе пластмаси щракали и разни тем подобни. Моля за съвет докато все още не са ги монтирали????Толкова ли е шумно?А уж ги взех като най-безшумните и енергоспестяващи!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 56 ПърваПърва ... 91011121321 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе