Страница 21 от 56 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 832
Like Tree59Одобрявам

Mitsubishi MSZ-GE25VA

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Mitsubishi MSZ-GE25VA

Какво точно не разбирам ?
    Казваш, че се заскрежава вътрешният топлообменник, - ОК.
    Аз ти казвам че дори и заскрежено няма как да предаде ниската си температура за няколко минути на пласмасите, ако не се движи въздуха.Това ще стане но много бавно, а то няма налично такова време, просто щото след минути студеното се заменя с топло.
    Обяснението ми беше че, не може да се взаимства поведението на климатика при дефрост с това да се редува на охлаждане и отопление.
    Разбирам за какво иде реч.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Ако някой прегледа постовете ми в тази тема, може да остане с впечатлението, че съм от конкуренцията и нарочно се изказвам негативно за модела. Вярвайте обаче че всичко е 100% факти. Не еднократно бяха споменати (и от други) положителните неща за модела : много тихо вътрешно и външно тяло, масивни тела, достатъчно мощност, добра цена. Ето още малко критика от мен- Вече работи от 1 месец и реших да вдигна капака на вътрешното за да видя мрежестите филтри. По филтрите няма и прашинка, с толкова едри дупки ги направили, че явно всичко минава през тях и се наблъсква в питата.

Докато гледах външното дали няма да заскрежи и да направи дефрост( още не е) случайно чух един звук, който се появява около 2 мин след като тръгне компресора и продължава 3-4 сек. Звука (чаткане) е същия като пуснеш кубчета лед в чаша с вода. Някой да знае нещо за този ефект.

4. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Аз ти казвам че дори и заскрежено няма как да предаде ниската си температура за няколко минути на пласмасите, ако не се движи въздуха.
    Конкретно за пластмасата на телата на МЕ явно не и трябва драстична разлика в температурата,защото си пука дори и само след спиране на компресора при достигане на зададената t , а при дефрост просто няма как да не се охлади тялото.Та то дори пукането е само в първата минута (поне при мен)

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Обяснението ми беше че, не може да се взаимства поведението на климатика при дефрост с това да се редува на охлаждане и отопление.
    Така си е

5. Тук е от
    Jan 2011

d_imige , ще те попитам нещо на лични съобщения

6. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от IVO-1977
    Ако някой прегледа постовете ми в тази тема, може да остане с впечатлението, че съм от конкуренцията и нарочно се изказвам негативно за модела. Вярвайте обаче че всичко е 100% факти. Не еднократно бяха споменати (и от други) положителните неща за модела : много тихо вътрешно и външно тяло, масивни тела, достатъчно мощност, добра цена. Ето още малко критика от мен- Вече работи от 1 месец и реших да вдигна капака на вътрешното за да видя мрежестите филтри. По филтрите няма и прашинка, с толкова едри дупки ги направили, че явно всичко минава през тях и се наблъсква в питата.

Докато гледах външното дали няма да заскрежи и да направи дефрост( още не е) случайно чух един звук, който се появява около 2 мин след като тръгне компресора и продължава 3-4 сек. Звука (чаткане) е същия като пуснеш кубчета лед в чаша с вода. Някой да знае нещо за този ефект.
    Пич ти, голямо изследване на тоя климатик , върви дай 10 000 за нещо и може и да нема НИКАКВИ проблеми

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

днес чакам да чуя мнения за първите дефрости - времето ще е перфектно в софия -3 до 3
    държа парите в ръка - чакам да видя дали да купувам.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз дефрост не съм чул, но не съм в София .

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Който иска да види дефрост , сутрин в 7 когато е най студено вдига градусите на 28 и след минута дефроста може и да започне.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    днес чакам да чуя мнения за първите дефрости - времето ще е перфектно в софия -3 до 3
    държа парите в ръка - чакам да видя дали да купувам.
    Ами жената не се е оплакала досега. Или няма дефрост, или не й пречи. Което говори добре .

12. Тук е от
    Aug 2011

И при мен в Пловдив все още няма дефрост ,държа го на 22-23 C в стая 12 кв.м. и си бачка тихо и кротко и топли повече от добре.

13. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте! Да споделя и аз за работата на моята машина.И в Бургас температурите отидоха надолу,вечер около 0 - 1-2 градуса,а през деня достигат до към 5 - 7 гр.Климатика съм му задал 23 гр.вентилатора на auto,жалюзите под ъгъл около 45.Доволен съм,държи си зададената температура.С тези параметри разхода на ток е 280 - 300W. На 10.11.2011г. купих цифров електромер и му гледам актуалната консумация.От тогава ,до сега е изразходвал 20KW.Климата не го изключвам от дистанционното.Вчера сутрин и тази вдигна жалюзите нагоре,спря вентилатора и започна да топли питата на външното тяло,въпреки,че не беше заскрежено.Усетих топлината на питата,като си сложих ръката на нея / имам достъп до външното тяло/.Това трае около 3-5 минути,като не бе съпроводено с големи шумове.В стаята не се чуваше нищо.И вътрешното тяло също,само като спря вентилатора ,един два пъти превключиха някакви релета във вътрешното.Така за сега се държи моята машинка.Изключително тихо вътрешно тяло.Като стане по-студено,ще видим....Пишете и вие. Поздрави от БУРГАС!!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от vaskogrudov
    И вътрешното тяло също,само като спря вентилатора ,един два пъти превключиха някакви релета във вътрешното.
    Във вътрешното тяло няма релета които да щракат. Двете релета са във външното и пускат и спират компресора и перката. Моята машина все още е он-офф, защото е на 20 гр, а двете щракания на релетата ги чувам и вътре. Даже са описани като симптом в книжката. Явно Тайландците са нямали по-безшумни релета и са хакнали тези.

16. Тук е от
    Feb 2011

Явно и аз това чувам,а ми се струва,че е от вътре.20 градуса, не ти ли е хладно?Аз го оставям на 20,когато сме на работа.

17. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от vasko_grudov
    20 градуса, не ти ли е хладно?
    1. 27 гр- гол.
    2. 25- с тениска къс ръкав.
    3. 22- с фанела дълъг ръкав- тънка.
    4. 20- с фанела дълъг ръкав- по-дебела.
    5. 16- с яке.
    Най ми е добре на вариант 4.

18. Тук е от
    Feb 2011

Много си изчерпателен!!!! А от кой град си? И най-вече доволен ли си от климатика и колко квадрата топлиш?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 56 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHI 25 ZJ-S или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA
    От kaki във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 27
    Последно: 31-08-13, 00:36
  2. Отговори: 8
    Последно: 24-05-13, 18:01
  3. Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
    От maddog9 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 20-01-13, 14:08
  4. Fujitsu ASYG 09LE или Mitsubishi Electric MSZ-GE25VA/MUZ-GE25VA
    От kurdamon във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 18-12-12, 22:22
  5. MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 20 ZJ-S PREMIUM SERIES ИЛИ MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-FD25VA/MUZ-GE25VA
    От kalliman във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 13
    Последно: 20-09-12, 17:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе