Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 24 от общо 24

За цените на е-книгите ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора

Re:За цените на е-книгите ?

Ако цените на е-книгите са наистина 3-4 лева изцяло ще мина на тях и ще престана да си купувам книжните им варианти! За тези пари ще мога да си купя доста повече книги, така че книгоиздателите няма да са на загуба поне от мен!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Аз също смятам, че цена 3-5 лева би трябвало да нормална за електронните книги.
    Мисля си, че с тези технологии глобално ще се промени модела на книгоиздаването - между автора и читателя реално не остават посредници (ако не броим преводач и евентуално сайт който би ги продавал). Нямам идея в момента при хартиена книга ако струа 15 лева, колко реално остават за автора, но едва ли за автова остава повече от 10% (1-3 лева), така, че изглежда разумно при цена 5 лева, да остават примерно 2 лева за автора.
    Интересно е класическите издателства които все още ги има, как биха се нагодили към електронните книги т.е. каква добавена стойност ще имат те по веригата.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

и такааа.... всички бъркаме, лакомията си е лакомия, което си личи от новия почин на виваком:

https://vivabooks.vivacom.bg/

преобладаващите цени са 5-6-7 лева, като има дори и по 14, което лично за мен е безумие, независимо, че книгата е от тази (2012) година. освен това не знам какво имат предвид под "наемане" на книга, но ако там искат повече от лев-два, то тогава наистина са откачили

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Наемането е като се абонираш. Плащаш месечна такса и имаш определен брой книги на месец, които можеш да ползваш.
    Интересно е дали тази защита на Adobe, която ползват е толкова сигурна.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

месечната такса позволява наем на 2 книги. не бих казал, че те стимулират особено да им се вържеш

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Има и за 15 лв/месец - 5 книги. Това са по 3 лв/книга. Цената е добра, но въпроса е дали всички книги могат да се взимат под наем.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Наемането е като се абонираш. Плащаш месечна такса и имаш определен брой книги на месец, които можеш да ползваш.
    Интересно е дали тази защита на Adobe, която ползват е толкова сигурна.
    Сваля се за секунди - купих две книги от мтел и след като не можах да ги качя чрез Adobe Digital Editions на NOOK-a(грешка: "Error: No permission to copy document here". ), с помощта на Google на втория опит намерих нужната програма за целта.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Отговор: За цените на е-книгите ?

Цитат Първоначално публикувано от sbx Виж публикацията
    според мен са малко високи цените....разликата между електронната книга и хартиената е 2-3 лв, което според мен е твърде малко
    Ами толкова струва хартията, останалото е за творческия труд и авторските права. Не че тук някой много ги цени, ама и без хич не може.

11. Junior Member Аватара на hgeorgiev
    Тук е от
    Dec 2021

Отговор: За цените на е-книгите ?

Тези които си купувам аз са наполовина. 11-12 лева електронно, срещу 20-тина на хартия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Какво ви дразни в книгите?
    От FearMe във форум Книги
    Отговори: 30
    Последно: 06-05-18, 18:45
  2. За Е-книгите
    От AMOK във форум Книги
    Отговори: 90
    Последно: 24-09-15, 11:07
  3. Отговори: 0
    Последно: 17-10-11, 00:39
  4. Отговори: 15
    Последно: 21-03-11, 18:54
  5. Цените на Шарп
    От sssaaa във форум Sharp телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 29-04-08, 10:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе