Хаха все едно не може да се генерира номер за OS-a без значение дали е нелегалена или легална version
Хаха все едно не може да се генерира номер за OS-a без значение дали е нелегалена или легална version
Аз лично мисля, че би било добре, хората да си легализират софтуера и тогава проблеми с активациата ще се решават с едно телефонно обаждане.
Всв пак от Microsoft редовно обявяват отстъпки и промоции и поне за служебните и офисните машини това би било решение на голяма част от проблемите.
Аз пък лично чувам вече за много хора, които си дърпат SP2 и си го качват на пиратския Уин и си нямат никакви проблеми; така че не виждам за какви точно проблеми с нелегалния софт си говорим.
Освен това няма съществена пречка човек да си дърпа желаните кръпки една по една и да си ги качва. Аз например имам SP2 но няма да си го кача скоро, поне не и докато не се убедя, че е безпроблемен. Дотогава security и някои други пачове си ги имам.
Все пак една добре конфигурирана защитна стена окомплектована с добър антивирусен софтуер е в състояние да застопори всяка хакерска изява.Единственото положително което мога да видя в тази втора добавка ще е ако са подобрили стабилността на услугите и са оптимизирали още повече процесите.Да ви кажа честно....днеска намерих една единствена хитринка която има ефект ако ползвате тоя комп за сървър.Иначе за лична употреба...геймърите са на ход да кажат какво им е харесало в него[8D]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Все пак една добре конфигурирана защитна стена окомплектована с добър антивирусен софтуер е в състояние да застопори всяка хакерска изява...
<div align="right">Originally posted by fena_is_here*-*13/06/2004*:* 14:32:40</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Откровенно казано мисля че ако юзъра който работи на въпросната система е необучен няма значение колко е пачнат ОС-а или колко нови са дефинициите на AV-то - пак ще има грижи. Проблемите са в 'предклавиатурните' устройства.[:D]
здравейте,
хайде и аз да се включа... вчера си инсталирах някакъв СП2/пише в.2144/ след инсталацията се опитах да ъпдейтна, но не успях и ми изписа че съм имал грешен ключ... тогава се ядосах и го деинсталирах и.... много странно се изключи нортъна, половината драйвери....и се наложи преинсталация на целия компютър....
явно това може да е някъква защита... да прави мизерии ...
някой може ли да сподели опит?
След всичките "анализи и теории" някой все пак няма ли ключ за SP2, с който да вървят ъпдейтите от Windows Update? Ако да моля да бъде така добър да ми го прати (mail/PM). Предварително благодаря.
Кофти е този SP2! Key-generators не бачкат [] Или поне незнам как да ги пусна.
<font color="green">Edit:</font id="green">
@DeathKnight не знам да ли ме разбра. Не Key-generators за Widnows-а за програмите и игрите - не ги пуска. Просто ги затваря автоматично. Както и някои кракове, които изобщо не са за Windows-a.
<font color="red">Edit:</font id="red">
Вие не ме разбирате. Не искам да update-вам Windows-a, <u>key-generators за игрите не работят</u>, казано по-просто. Прост пример: теглите от http://dockera.data.bg StyleXP и го инсталирате. За да го регистрирате ви иска сериен номер, който се прави с генератор, ама тоя генератор вече не върви. Не ми се вярва от ключа на операционната система да ми казва, че софт-а е опасен и няма да го "екзекутира"[V]
Серийния номер ти е "в черния списък" на тази тестова версия на SP2. Съвет изчaкай официален SP2.. със SN който да върви.
Ключ-генератор има в дата-та ,който ти създава уникален неизползван ключ за СП2,след което си ъпдейтващ от Микромек без проблеми.Във форума на датата си има поодробни инструкции и връзки поразтърси се малко.
Аз пък си мисля друго. Никакви firewall-и и никакви анти-вирусни не могат да спрат kernel-a на хр-то да праща конфеденциална информация на Този Който я Пожелае и Знае Как Да я Вземе (ТКПЗКВ). Самите обслужващи програмки са обслужвани от кернела и обработват това до което им се позволи достъп. Така е при затворение сорс кодове, никога не можеш да си сигурен какво всъщност става. Всеки пач, независимо за какво е предназначен може да променя този статут в която си иска насока и не виждам кой може да попречи на ТКПЗКВ. Хихи, ама как прилича на ТКСЗ само []
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ключ-генератор има в дата-та ,който ти създава уникален неизползван ключ за СП2,след което си ъпдейтващ от Микромек без проблеми.Във форума на датата си има поодробни инструкции и връзки поразтърси се малко.
<div align="right">Originally posted by visible*-*16/07/2004*:* 17:37:05</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Благодарско за инфото
Malone, "Windows_XP_Service_Pack_2_Technical_Preview_Build_2096" се казва този SP2, който се инсталира безпроблемно (засега) върху WinXPro.
А ето и линкове към руски сайтове, където има информация по въпроса:
http://www.gazeta.ru/2004/07/12/oa_126816.shtml
http://www.zdnet.ru/?ID=452002
сега ще ви дам един удобен и изпитан начин да подкарате Windows XP SP2
Вземате си Оригиналното ЦД с Windows XP, и изсипвате цялото мъ съдържание, примерно в c:\XP
Вземате Сървис Пака, "разархивирате" го в дос прозорче с с:
WindowsXP-KB835935-SP2-ENU.exe /x
когато ви попита "къде да се разархивира" му посочвате примерно C:\XPSP2
в същото дос прозорче, след като се разархивира сървис пака, го "splitstream-vate" с инсталацията на Windows от C:\XP както е показано:
C:\>C:\XPSP2\i386\UPDATE\update.exe /S:C:\XP
след няколко минути ще имате интегриран SP2 в инсталация на Windows
Намирате файла C:\XP\i386\setupp.ini, w kojto ]e widite primerno:
[Pid]
ExtraData=796674736977656D7A622E385892A4
Pid=55274270
така изглежда при мен..
убедете се, че последните 3 цифри в реда "Pid" са "270", ако не са, направете ги
Взимате този файл: http://test.link.bg/winxp/boot.bin
Пуснете си каквато и да е програмка за записване на ЦД-та, и си направете boot-ващо ЦД със съдържанието на файловете от C:\XP, и този bootsector, ще обясня как се прави това с НЕРО:
1: избирате "CD-ROM (Boot)" от "New Compilation" диалог-а на НЕРО
2: в таб-чето "boot" избирате "Image file" и посочвате пътя до boot.bin
3: маркирате "Enable expert settings"
4: избирате "Kind of emulation" -> "No Emulation"
5: променяте "Number of loaded sectors" на 4
стъпки 3, 4 и 5 са много важни, ако не го направите така, цд-то просто няма да boot-не
6: в таб-чето "ISO" маркирате "ISO Level 2", "Mode 1", "ISO 9660", "Joliet"
7: Пишете каквото и да е за "Volume Labl" в таб-чето "Label", ако след записване на цд-то не се получи, напишете за лейбъл: WB2PFRE_EN
8: избирате "New" за да създадете компилацията
9: от "File Browser-a" намирате C:\XP, и прехвърляте цялото му съдържание в компилацията, така че директорийната структурка да прилича на това:
--Docs
--i386
-----Asms
-----Compdata
-----Drw
-----...
-----_default.pi_
-----...
--Support
--Valueadd
--Autorun.inf
--Setup.exe
--Win51
--...
--win51ip.SP2
--...
10: записвате си ЦД-то (добре е първия опит да го направите върху презаписваемо)
11: boot-вате от току що изпеченото цд, и си инсталирате Windows с ключ за "оригинално" XP, с такъв, работещ за SP1, с такъв, който имате, и знаете че работи с вашето XP cd, или с някой от тези:
RHKG3-8YW4W-4RHJG-83M4Y-7X9GW
QW4HD-DQCRG-HM64M-6GJRK-8K83T
PQTHM-RWBHR-3BPVW-TFB22-V8HXQ
KQC2B-X683R-2CDXT-PQ7HQ-47MPT
JFQYM-YJQFQ-VBRCY-4VV7W-QRXBY
KMTTB-68H32-8MKRK-GBHKT-RKCP6
CX7DD-4GX4Y-BTTR4-H88Y7-GQPWQ
XP8BF-F8HPF-PY6BX-K24PJ-TWT6M
8RCKG-36TH8-VWBGK-T3CB6-RHG48
7G4H4-T4XXW-BVXTH-4QP4V-9CV28
PG274-383QX-6C32H-P8RWC-48M4Q
CWY3F-JGYHJ-W6KBG-3VYK7-DGG7M
X6YWJ-M4TG2-DPGWJ-QCFR8-927M6
QCP6D-7VGVJ-JBKB4-DQMB2-9GTJ3
F7GV4-B7JGY-Q2KQW-6R8BM-FR8D6
HFVK4-TFWFG-4JKDH-H3FTT-8B23W
HRPR7-WGJFC-VPHRB-XVFRW-2KPWY
V3V63-3QW2G-JMFBY-8F4CM-PDMQW
WX736-8YJCM-2JW33-4KJGY-XCDJ6
CQKYH-GKDJC-MJTWP-FPTJX-PKK23
CHYVW-V63RT-67XVC-XJ4VC-M3YWD
XMDCV-2TJMR-7JD66-YTVMK-V7PBD
Така windows-а ще се инсталира, заедно със сървис пак 2.
При мене номера при тестовете мина (Казвам тестовете, защото ползвам Вин2000), а и по същия начин ползвах сървис пак 1
sorrowsad хмм, кофти работа.. това го имаше и преди. Някои от генераторите под 2k, 98 не работеха на XP.. сега ново 20.
Вероятно са ъпдейтнали някоя библиотека на Visual Basic която причинява това...