Резултати от 1 до 8 от общо 8

Българинът е песимист, защото е максималист

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Всъщност това едва ли е новина за някого. Все пак е интересно да се прочете интерпретацията на големия български артист Джоко Росич в интервюто му във вестник "Монитор".

Ето само една от мислите му:

ОБЕЗЛИЧАВАНЕ

Чуждите празници ни обезличават, скоро ще започнем да печем пуйки за Коледа и ще забравим как се меси козунак за Великден. Но един ден хората ще преядат и ще кажат "Писна ми".

Цялото интервю можете да прочетете тук:

http://www.zone168.com/article?sid=&aid=20066&eid=190

2.  

3. Senior Member Аватара на Profita
    Тук е от
    Jun 2003
    Живее в
    Бургас

Това обезличаване наистина звучи страшно, но аз смятам, че българинът никога не би допуснал да се случи. Това ще се дължи на по-възрастното поколение, защото дори младите да залитнат по западна пътека, то винаги и дай Боже ще има хора, който да му покажат отъпканите пътища през който да не забравя да минава.

По моему, ние не се превръщаме в българо-американци, а непрестанно взаимстваме нещо и успяваме да го вместим в нашенското си.

Може би да прозвучи наивно, но вярвам, че такъв народ като българския, не може да потъпче традициите си докато корените му все още са живи.

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

В нас се пече пуйка откакто се помня... Това, че е с кисело зеле не отнема достойнствата й...

Обезличаване е другото име на интеграцията, зависи кой как го възприема.

Всички сме човеци и след 50-100 години идеята, че някой някога си се е гордял с подвизи и обичаи на ограничена групичка хора, живеещи около него в георафски смисъл на думата ще е колкото тъпа, толкова и смешна.

Аз лично съм за. Колкото по-скоро човечеството се "обезличи", толкова по-добре. Ще се забрави що е терористичен акт или война в днешния смисъл на думата, ще се развият технологиите и общуването по цялата планета. Въобще не виждам място за спор - така нареченото "обезличаване" ще доведе само до положителни промени.

А Джоко Росич... ами както всяка застаряла и вече обезличена бивша изразена индивидуалност бленува за миналото и индиректно обвинява глобалните неизбежни промени.

5. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Вълчо,не виждам нищо лошо в това.Все пак става въпрос за християнски ценности.Знаеш ли колко приятно изненадан останах когато преди няколко дена когато беше Хелоуин на вратата ми звъннаха около 30 хлапета от махалата преоблечени в "страшни"костюми искайки бонбони.

Поразпитах ги кой ги накара,а те ми викат че сами са се организирали.Абе гот ми стана че децата се радват.

Живеем в епохата на високите технологий и телекомуникаций и е естествено да научаваме повече за другите култури, ценности и обичаи на народите.Ако пренасяме нещо от тяхните обичаи в нашите традиций това по-скоро говори за някакъв вид сплотеност.

Нека да не забравяме че тази година много от евро депутатите и

чиновници са си "шушукали"че обичаят на Българите да символизират идването на пролетта с носенето на мартеница е много добра и че се надяват това да стане традиция и за ЕС.

Е нещо лошо в това?

6. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Аз си харесвам Снежанка[:D] + Дядо Мраз , а пък Санта Клаус нека да си ходи все сам и трезвен [:D] .

Дали ни обезличават ?? НЕ

Колко българи носят мартеници - езически ритуал от времето на Хан Аспрух . Дори вече не помнят и значението им , но пак продължават да ги носят - дори и след покръсвтането са продължили . А други пък намериха в Свети Валентин още един повод за наздравица на Трифон Зарезан . Има и още ред други празници и традиции , които ни отличават от останалите народи , и които няма да изчезнат . Така че обезличаване няма .

7. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Много ми е чудно, като вземат да разправят българина това, българина онова. Няма нации, няма бели и черни, има само бедни и богати. Това е. Българина се нуждае само от мо-ти-ва-ци-я, нито е по-мъзелив от другите, нито те са по-работни. Вижте за пример гермаците, само че от времето на стената. Едните мотивирани и правят мерцедеси, а другите демотивирани и правят трабанти и това при един и същ народ с еднакви интелектуални и други качества. Работа му е майката и непрестанно търсене на нови възможности. Човек трябва да си поставя високи цели и бавно но методично да ги осъществява.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Аз си харесвам Снежанка[:D] + Дядо Мраз , а пък <font color="red">Санта Клаус нека да си ходи все сам и трезвен</font id="red"> [:D] .

<div align="right">Originally posted by nikolin*-*21/11/2004*:* 14:47:07</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

дръпни си Bad Santa ..![:D][:D][:D]

10. GGG
    GGG е офлайн

Тук е от
    Aug 2003

Само това искам да кажа: Да си пазим празниците и всичко българско дори то да не е най-доброто то си е все пак наше.Всички наши уникалности на културата ни ни правят по различни и интересни за останалите народи.Не трябва да го потъпкваме.

Много по добре те да се научат, от нас отколкото да ни наложат нещо което да ни изличи като нация.

За разделението на бедни и богати винаги го е имало под различни форми , то не е резултат на различните култури.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Българинът - алкохолик №1 в Европа
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 13
    Последно: 09-12-06, 19:26
  2. Отговори: 6
    Последно: 01-12-06, 10:22
  3. Отговори: 4
    Последно: 22-01-06, 13:52
  4. Отговори: 0
    Последно: 28-09-05, 20:00
  5. Аиде сега кажете.Защото аз не разбрах.
    От DoHKuXoT във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 18-06-04, 12:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе