Подкрепям Malone, Lazy Dog и Fear Me.
Пари и Рейтинг са в основата. Срещу клевети и неверни твърдения си има съответния ред - седебно дело или право на отговор в изданието.
не забравяйте ЖЪЛТОТО ДИВАНЧЕ [][:D][:D]
Подкрепям Malone, Lazy Dog и Fear Me.
Пари и Рейтинг са в основата. Срещу клевети и неверни твърдения си има съответния ред - седебно дело или право на отговор в изданието.
не забравяйте ЖЪЛТОТО ДИВАНЧЕ [][:D][:D]
@Malone, Lazy, Fear etc - радвам се че изказвате мнения и позиции независимо дали те ми допадат или не. Всеки има право да изрази свободно волята си, а нивото на осмисляне на действителността зависи от толкова много фактори, че не е за разправяне...,но с две думи:
прекалено много лични чувства влагате и не виждате или не искате да видите същността на проблема - безнаказано до момента тотално и безкрупулно оплюване на хора ( нямам предвид само Трифонов и сие ) и невъзможност на потърпевшите да реагират по какъвто и да е начин - съдебен или лично-разправен. А да се търсят допирни точки между шоуто на г-н Трифонов и жълтите вестници е толкова несериозно, че чак детински наивно. Шоуто му добро или лошо има в основата си забавно-развлекателен характер и предимно в него преобладават скечове, които ти Malone инак толкова харесваш. А от другата страна стоят толкова сериозно изказани твърдения, че чак много хора ги приемат за чиста истина като "Майката на този духа на онзи", "Баща му на другия лизал едикого си и после заболял от спин" и т.н. достоверно монтиран снимков материал, "достоверни източници" на информация...и т.н.
Но да приемем, че на някого не му хареса предаване на слави от което се засегнал - ето го г-н трифонов, ето я фирмата му - съди когото си искаш. Докато за т.н. жълти а според мен кафяви вестници това няма как да бъде направено...и понеже няма как да бъде направено - няма координати, няма имена, няма собственици, говедата занимаващи се с производството и разпространението на помия отдавна минаха всякакви морални, обществени и каквито и да речете граници....е аман.
skynet, не отричам липсата на всякакви морални и етични задръжки в "журналистите" на жълтата преса.
аз просто отказвам да отдавам значение на "проблемите" на хора, дотолкова затънали в самодоволство и обладани от мания за собствената си значимост, които отместват фокуса на общественото мнение от ИСТИНСКИТЕ проблеми, пред които е изправена България, а ни занимават с нараненото си самолюбие!
<font color="orange">@Skynet</font id="orange">
Отново мисля, че волно или неволно не разбираш какво искам да кажа.
Нямам нищо против някакво противодействие срещу подобни издания и техните автори, дори напротив.
Против съм начина на воденето на подобна кампания, тай като мисля, че целта на подобно противодействие по точно този начин не е тази, която се демонстрира. Отново подчертавам думата театър.
Наивно и популистко изглежда твърдението, за "невъзможността потърпевшите да реагират по какъвто и да е начин - съдебен или лично-разправен".
Всеки има право да протестира пред съда и прокуратура за каквото си иска. Работа на прокурора е да разпореди предварителна проверка, като тя ще се осъществи по следния начин:
0. Тези издания са на улицата, по будките, не се лепят и не се хвърлят от самолети, като позиви.
1. Тези будки се стопанисват от търговци.
2. Тези търговци се снабдяват от и плащат на разпространители.
3. Тези разпространители получават печатните материали от издателите или печатарите.
4. Ако са директно от издателите, ясно, намерихме виновниците.
5. Ако не, на печатарите им се плаща да печатат и естествено е при такива финансови отношения да познават човека който им плаща, издателя.
Voala, намерихме ги.
Всичко написано до тук може да стане за по малко от 24 часа, но никой не предприема такива мерки, което ще рече, че посочената помия или е вярна, или не засяга някого или на този някого това не му пречи.
Остави теорията за пасивни прокуратура и полиция. Говорим принципно. Един, двама, трима прокурори ще се ослушат, но третия ще свърши работа. Най-малкото заради слава.
И сега изведнъж на екипа на Слави му скимнало, че точно тази преса пречи на "душите ни".
На мен лично, не ми пречи, защото не я купувам, не я чета и не ме интересува. Но ако ме заинтересува, със сигурност ще намеря начин да потърся правата си в съда или по друг начин и няма да чакам егоцентричния и самовлюбен водещ да спаси душата ми.
И поради това, че посочения водещ, към когото очевидно таиш някакво уважение, до сегашния момент спасява душата ми единствено с "Треска за злато", "Бързи пари" и "Вот на доверие" имам основателни съмнения за целите на инициирана от него кампания. Още повече, че така като на филм, шокиран се обади и г-н НЕкомерсиален. Това прави инициативата още по прозрачна откъм намерения.[/b]
@Malone - можем да го спорим дълго, но едва ли ще избистрим въпроса...а и не желая да убеждавам никого...Vive la Revolution!!!
всъщност прекрасно е че хората се различават, така имаме Скайнет имаме и Малоун....шарен свят.
Щеше да е адски тъпо да сме само Скайнет-овци или само Малоун-овци, не мислиш ли? :-)))
Много ще се радвам ако Слави и скъса з...ците на тези отребки. Наричам ги така защото за мен това са най-долните и продажни същества в България. Пиша го това от личен опит, защото съм бил свидетел как тъй наречената "Преса" и то не само "жълтата" изкривява истината и пише това което на тях им изнася. Как скрива доказателства, който са им представени от 15 човека и пише не истината, а това което ще е сензация и това което ще се продава. После всеки казва, че има свобода на словото в държавата, това са пълни глупости. Пишат това което им се каже и то не в полза на читателя, който има нужда да знае истината, а в полза на някой, за който нищо лошо не смеят да кажат или просто той добре си плаща.
@Малоне,
Извинявай приятелю, но пак заемаш позиция, граничеща с казуистиката!
Не съм фен нито на Слави, нито на шоуто му, но едва ли могат да се отрекат няколко дребни факта:
1. Темида е сляпа по рождение! Някои факти трябва да я бодат в очите, за да ги види.
2. Жълтата преса действа на принципа : "Ти кажи, че сестра му е курва, а той да върви да доказва после, че няма сестра"
3. В основата на това предаване ( както и няколко други) личи интелекта и хватката на Росен Петров. Слави е само изразител.
4. Няма никакво значение в тази кампания има ли скрити помисли или не. На тезгяха се поставя един наболял за цялата интелигенция проблем и даже самото "разлайване на кучетата" има положителен ефект. Когато един почти "недосегаем" човек го казва открито, това дава смелост и на другите да си кажат думата...
5. В днешния век на медиите, всяко събитие се е случило наистина, ако са го давали по CNN...[:D]
За останалото съм напълно съгласен със Skynet.
Начесахте си езиците, аз ви казах две изречения и като чета останалите мнения са им реално обобщениеДайте да седнем заедно на по "ракийка", както предлага FearMe да обсъдим нещо друго
![]()
<font color="orange">@Lupus</font id="orange">
Темида е с вързани очи по друга причина. Да не гледа кой е на везните. Но ако на везните няма никой и да е с отвързани все е тая.
На нас все някой ни е виновен да не правим нищо. И сега се появява месията, който да ни отърве от неверниците. Айде стига басни.
Същата работа и на изборите. Няма значение, дали човека иска да краде, нали все пак в предизборната си кампания показва наболелите социални проблеми. И по телевизията го показват дори.
Моля ти се Вълчо, недей ме хвърля във върбалака с подобни твърдения. Ти поне си видял доста хора по трибуните и виждаш докъде сме я докарали с лапането на всичко което хвърчи.
Patrido or Muerte! []
В никакъв случай не съм искал да се конфронтираме, още по-малко смятам, че съм спечелил спора, ако можем да го наречем така.
Просто изказах моето мнение, което както казах 95% съвпада с твоето с изключение на хората и начина на театралното провеждане на тази кампания. По точно e започване, ще видим какво ще направят. Дано успеят, дано аз се окажа лош пророк, а ти излезеш прав.
Fear Me съвсем деликатно намекна за приоритетите при решаването на проблемите в страната ни.
Няма да забравя една изключително оживена дискусия в парламента, предавана директно в ефир, вероятно поради извънредно важната и тема, а именно, приемане на проектозакон в който се решаваше начина на умъртвяване на животните в кланиците поради болката моля ви се, която изпитвали при определен вид умъртвяване.
Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против безболезненото умъртвяване, ако въобще е нужно, тъй като не съм вегетарианец, но да се акцентира на подобни дискусии при условие, че пенсионерите ни, инвалидите ни, хората без работа умират от глад или най-малкото са на ръба на съществуването си е най-малкото цинично.
Вижте по колко човека са в залата, когато се обсъжда нещо свързано със социалната политика и от което не могат да се изкарат пари от нашите избраници и министри.
И на фона на това безхаберие и тотално разграбване Слави ще занимава цялата ни нация с проблемите на жълтата преса.
Е не ме интересува.
Интересува ме кога баща ми и майка ми ще могат да отидат с пенсията си до Метро и ще си купят това, което им се яде. Интересува ме, кога и какво да направят за да им е топло през зимата. Такива неща ме интересуват, а не че някой вестник е определил някой потенциален гей като вече оформен гей и същия гей се чувства ултра обиден.
@Malone - когато си определяме задачите сутрин, всеки от нас има да свърши за деня важни неща и не толкова важни неща. Добрият организатор комбинира задачите си и успоредно с важните, решава и не толкова важните...Моите родители също са пенсионери и не по завидно положение от твоите, но това не означава че 15 години в миналото и поне още 15 години в бъдещето трябва да мислим само и единствено за пуканицата...Прекрасни и "европейски" заплати и пенсии няма да дойдат просто така от нищото...и това всички много добре го разбираме, но има много други гадни неща ( щото усещането за добър живот не е само да си се наял, а е доста комплексно ).
Така де, явно си дойдохме на приказката.
Не гледайте пуканицата народе, гледайте културата.
-Тате, гладен съм бе ...
-А ... сине, я виж там к'во фърчи ...
На гладен стомах, усещанията ми са конкретни, нищо комплексно не мога да постигна.
Необръщайки внимание на духовното си задоволяване е възможно да бъда наречен и "npocтак", но кратуните навремето имаха една приказка: "Глада е по-силен от болката и електрическия ток".
Много е нелепо под лачените обувки, да си с чорапи на дупки. Или да се притесняваш, че ти "куркат" червата докато си на театър.
Някой няма ли да организира среща на Сетком, че да му скъсам ******а на тоя сладуран Малоун IN LIVE))
Е и какво Malone, да сведем цялото си съществуване до "ракийката и салатката" ли? С какво тогава ще се различаваме от добитъка?
Ето нещо, което за много хора ще прозвучи тъпо и патетично, но го е писал прост бачкатор преди 50 години:
<font size="1">"В живота, от тревоги още гърбав, претоварен
ний всеки ден по мъничко изгаряме.
И някои са уморени рано, много рано -
Вий, хлебоеди, слушайте!
И аз съм хлебоед загрижен за цената на брашното;
и аз търча за лук и зеле и вардя в магазина своя ред,
следя и аз тиража на спорт-тото.
Но смелите мечти, възвишените цели
нима са в зелето и печелившия билет?
Да гледаш в седмицата два-три пъти мач,
да тръпнеш цял, че можел някой си играч
и с левия, и с десния си крак да ритне топката така и еди-как -
в това ли са високите стремежи, идеалите?
Това ли е на времето голямото вълнение?
Не с тоя лучен дъх и тотомания ти,
мое мъдро, мое храбро поколение....
Светът бакалница и кухня станал е за тях!
За тях партиен секретар си ти, стомах!"</font id="size1">
Не е ли още по-вярно сега?
Такаааааа.... Не мислех да се изказвам отнаво в тази тема, защото не мога да кажа нещо ново, а само да потвърдя предишните си мисли, че това е своеобразна РЕКЛАМНА АКЦИЯ, само дето не знам чия, но...
Но, колегите Lupus и skynet го избиват на морал и "висок полет на душата". Хора, приятели мои (надявам се, че мога да ви наричам така), бъркате защитавайки Трифонов и подобните му. Уверявам ви. Тези хора, както и онези от "жълтите" издания, нямат морал, нито "висок полет" на каквото и да било освен на носове си. Пак казвам, не ми пука за "жълтите" (не китайците, а вестниците[:D], защото не ги чета), но да представяте Сл.Трифонов за едва ли не апостол на морала и културата, това ми идва много. Има добри професоиналисти в екипа си - така е, никой не спори по професионалните им качества. Но да ми се представя за борец за морал - щи съ пръснъ от СМЯХ-ХА-ХА-ХА-ХА.
@Lazy Dog,
Слави - борец за морал????
Това къде го прочете в моите постове по темата?[!]