Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 45

Шоуто на Слави - 18.05.2005

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

"В най-общи линии направиха така наречената "жълта преса" на пух и прах. Предаването беше за жълтите вестници, които пишат лъжи и тровят живота на публичните личности с глупости - всеки ден я някой умирал, я бил обратен, я спал с еди-кого-си за пари и така нататък... Та на седмица тези вестници имали тираж 920 000-970 000 лв и доходите варирали между 20-25 милиона за година. Обади се Милен Велчев и изяви желание да помогне, т.е. от правителството да разследват тези хора. Наи-накрая Слави осведоми зрителите, че е завел дела срещу издателите на тези вестници, които между другото ги издирили - Росен Петров бил начело на разследването. Та Слави заведе дела срещу тях, на стойност около 500 000 лв, и ако спечели делата, ще дари парите на дом за деца с умствена изостаналост в град Мездра."

Според мен това е събитие, което заслужава коментар и обсъждане. Безрезервно подкрепям кампанията и искрено се надявам, че на тази мерзост "жълтите вестници" ще и бъдат отрязани крилата...

Моля за вашето мнение ако тази инициатива ви е направила някакво впечатление!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Жълти вестници има навсякъде. Да си чувал някой да се е преборил с хлебарките [?]

Мен повече ме дразни фактът, че "не-жълтата" преса с претенции е всъщност жълта по всички стандарти - непроверени факти, клюки тип "комшийката ми каза, че...", некомпететност и най-вече неграмотност на всяка възможна страница. Да спомена и безпричинната паника, която се насажда у читателя на всеки брой "не-жълт" вестник - то не са епидемии, природни бедствия, страхотии. При такава конкуренция истинските жълти са принудени да си изсмукват историите от пръстите - просто истинските истории вече са разкрасени достатъчно в другите. Заради това се наслаждаваме на истории от рода на "Един коч се качил връз друг и на оня му се изправили рогите"...

Слави...не коментирам - да не четете звездички. Ако пък вземе да одруса журналята с 500 000 и наистина ги дари на децата, лошо няма.

4. Тук е от
    Apr 2005

Дали пък няма връзка с предстоящите избори, какво мислите!Аз съм ЗА да ги съди ако има право , нека всички ги осъдим когато имаме право!

5. Member
    Тук е от
    Jan 2005

пожелавам му успех на Слави - дано покаже, че има някаква справедливост; такива жълти вестници виреят у нас просто защото има кой да ги чете...т.е. такива сме си ние българите - кефи ни чуждото нещастие, та даже го и измисляме

но нещо не ми хареса - Слави каза, че можел да смачка някакъв там издател, оклеветил майка му - това какво означа - че той лично е можел да отиде да го пребие или да изпрати биячи/мутри да го пребият...т.е. вижте ме колко съм як - мога и така, мога и чрез съда;не е редно в национална телевизия да парадираш, че може да смачкаш някого (ти си го смачкай, дори го гръмни, ако щеш, ама не се хвали...де)

айде споко...отивам да гледам STAR WARS EP.3[:D][][:P][][][:P]

6. Member
    Тук е от
    Jul 2004

Слави е доста EнтEлEгентен човек. Изключително надут, но EнтEлEгентен. И според мен, си дава сметка, че тази кауза е загубена още в самото си начало. Така, че той се цели в нещо друго - резултата, който гони се крие някъде другаде. А това... - е само за пред масите!

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Слави е доста интелегентен човек.

<div align="right">Originally posted by Araiz - 18/05/2005 : 23:30:45</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ти сериозно ли [?] Ентелегентен е колкото на шилето майката...

8.  

9. Gadget
    Guest

Слави хич не е ЕнтелЕгентен, ама има ЕнтелЕгентен екип, на който плаща много добре. Каузата е загубена дори и да спечели делото или се разберат предварително преди да стигнат до съд... После всичко по старому... много може да се изпише по темата ма немам нерви...

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Супер измекярски театър ...

Че чак многоуважаемия, кристалночистия и неподкупен господин Министър се обади. Пак част от театъра.

Точно пък на този министър за да свърши нещо се налага да му се говори в цифри. Не по бюджетни сметки разбира се.

Нетърпима подигравка за наивниците е това.

Иначе съм за издирването, спирането на дейността и осъждането на подобни издания.

Но като знам в кои печатници се печатат повечето от тях, все ми е на ума, че ще се случи ...

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Абсолютно е без значение дали Слави е интелигентен или не, макар че от друга страна определено притежава качества след като е и силна медийна личност и добър бизнесмен извън телевизията. А всеки известен човек в България буди задължително и силни симпатии и силни антипатии...къде от завис, къде от просто така... Всеки има правото да изпитва каквото си иска...Но да забравим за момент за него...и това кой е той!

1. Определено трябва голяма смелост за да се изправиш срещу годишно 25 милионен бизнес. Определено за да се реши някой на едни такива стъпки трябва много да му е писнало, защото възможните "отговори" от другата страна могат да бъдат "доста по-груби".

2. В тези вестници помията се излива основно върху интелектуалци, медийни личности, писатели, артисти и други хора занимаващи се с култура, които в голямата си част са бедни или под средния стандарт на живот ( от култура пари знаете не се правят поне досега ). т.е. нямат възможности да се защитят срещу помията нито финансово нито с други средства. Предаването определено изразяваше не само личната позиция на екипа му и него, а и на всичките тези оклеветени хора, а 14-те дела са само 14 защото дело може да се възбуди лично, а не от името на други хора.

3. Смисъла на това предаване и изложеното в него е в това, че е време всички тези гадни неща, с които толкова сме свикнали, че чак не ги забелязваме да бъдат изритани от обществото. Сигурен съм, че в близките дни възбудените дела ще станат в пъти повече, а това само по себе си ще е вече грандиозен успех. Едно две дела могат да се потулят, но не и десетки и то с такава медийна гласност. Възможно е тази кампания да предизвика дори промяна в законовата уредба касаеща тези престъпления в най-близко бъдеще.

4. Лично аз съм склонен да подкрепя всеки, дори хора към които не питая силни чувства, ако те правят наистина нещо достойно. Разбира се "правенето" все повече ще се свързва с наличието на финикийски знаци ( такъв е живота - мераци много но ако нямаш финансова мощ остават само мераците ) и ще се радвам ако виждам все повече имащи и можещи хора да нагърбват с "чистенето" на фекалиите от обществения живот.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Не съм гледал точно това предаване, просто защото почти не гледам г-н Трифонов, но от това което казвате съдя, че просто остава верен на себе си. Какво имам предвид:

1. Когато ти пада рейтинга, скандала е един от малкото ефективни способи да си го вдигнеш.

2. По същество неговото предаване се базира на същите принципи, както и "жълтата" преса: Иронични коментари и заядливи изказвания (естествено по балансирани и в по мека форма) на хора и събития. Дали пък съдебните дела не са някаква форма на конкурентна борба.

3. Особено са интересни случаите, в които се засягат интересите на г-н Трифонов (спомнете си Евровизия). То не е плач, то не са сълзи. Сега вече и дела. Един вид внимавайте с кого си имате работа.

4. Предполагам, че съответния господин е ходил достатъчно по света и му е ясно, че по цял свят има такива издания, които печатат глупости (и после си плащат). И освен това разбира, че няма "лоша" реклама. В смисъл, че няма значение какво говорят за теб - добро или лошо, важното е да говорят. Това води до повишаване на интереса. Което ме навежда на странната мисъл : дали някой много известен шоумен няма финансови интереси в едни много, ама много жълти вестници и не си прави косвена самореклама. Но аз нищо не съм казал, нито съм споменавал имена.[:D]

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

поредната "гимнастика за устата" с гарантирано нулев ефект, целяща малко повечко шум в медиите.

гусин министъра да не се меси където не му е работата, а като толкова му се иска да разследва, да се сеща, че който много разследва, в един момент него започват да го разследват.

жълтата преса пречела!

мен ако питате на тоя народ му пречат заплатите по 200-300лв, пречат му пенсиите по 50-60лв, пречи му огромната пропаст между служителя с 2 висши в автобуса и неграмотния шеф в кола за $100 000. не му пречи лъжата, че лили иванова имала трето ухо под мишницата или че е спала с фридрих енгелс [].

или хайде да направим като дядовците на село - да си поговорим за световната политика над една ракийка, да се почувстваме значими, барем забравим, че вкъщи има само лук и хляб за ядене.

pathetic!

14.  

15. Member Аватара на sclera_bg
    Тук е от
    Aug 2003

Не гледам шоуто на Слави по принцип. За тази "акция" разбрах от четящите в трамвая вестник 24 часа (вестник, който като в пиесата докосвам само с "дилаф" или маша).

Нещо много добре са се стиковали вестника и телевизията [] - струва ми се че това е добре замислена и осъществена акция с всякакви (незнайни за нас) други цели, само не и преборването на жълтата преса. Много хубаво са се изразили FearMe и Lazy Dog. Смятам, че както обикновено става дума за пари (кеш, в брой и на ръка).

Много ме издразниха думите на Росен Петров - "борим се за душите на хората" или нещо подобно (мернато във вестника) - не ми се ще хората, особено младите хора да бъдат защитавани, наставлявани и напътствани в живота от Слави & С-ие.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Абе защото не са писали за вас по вестниците, за това говорите така...

На мен ми се случи един път, вестник "24 часа", нямаше нищо общо с действителноста - свързах се с адвокати, те по свой канали с редакцията на "24 часа" и познайте - 30минути извинения по телефона от страна на главния им редактор ...

Честно казано, ако бяха писали, че съм ********, че умирам, че майка ми е курва - веднага щях да направя всичко възможно да ги смачкам по всички начини - включително силови. Не ми разправяйте, че Слави е преиграл с това за пребиването на някакъв там издател или каквото точно беше... Като прочетете 2 страници във вестник, че майка ви е курва тогава пишете, че е преиграване []

17. Member
    Тук е от
    Oct 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Та на седмица тези вестници имали тираж 920 000-970 000 лв

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

При цена от 50 стот. - тираж 2 000 000

За мен по притеснителен е факта, не колко печелят тези вестници, а колко хора ги купуват!![!]

18. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Съгласен съм напълно с Lazy Dog и Fear Me.

И напротив Цветанов, проблема е, че все по-малко хора купуват тези вестници.

Сега ще стане следното, народа ще си каже:

'баси мамата, нещо съм пропуснал. Абе я да видя какво толкова пише в тези вестници, че чак г'син Трифонов и г'син "Много проценти" са се възмутили.

И Skynet ... Трифонов не буди в мен нищо, безразличен ми е. Както Кеворкян, както тази от "Открито" ... Валя Ахчиева, както и Волен Сидеров.

Платени говорители, много добре платени.

С тази разлика, че екипа на Слави има малко повече умения да го прикрива по-добре.

Единственото политическо предаване, което ми доставя удоволствие да гледам е "В десетката". Никакви ожълтявания, никакви плюнки. Дава се думата на всеки.

Шоуто на Слави гледам единствено заради Любо Нейков и само заради него. Ако има негов скеч, мине ли, губя интерес.

Не може светло жълтото предаване на Слави да се противопоставя срещу ултражълтата преса. Не е логично. Затова казвам, че изглежда сме публика на пореден театър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Слави се върна. Защо???
    От Lupus във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 39
    Последно: 11-07-07, 00:40
  2. Годжи саботира Слави... :)
    От Zaphod B във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 40
    Последно: 14-02-07, 15:28
  3. Гледа ли още някой "Шоуто на Слави"
    От Black Adder във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 5
    Последно: 23-10-06, 22:56
  4. Отговори: 2
    Последно: 25-12-05, 11:33
  5. За и против Слави Трифонов
    От breiii във форум Анкети
    Отговори: 58
    Последно: 12-03-04, 23:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе