Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Шведите вече няма да бъдат погребвани или кремирани

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Шведите вече няма да бъдат погребвани или кремирани

Шведите вече няма да бъдат погребвани или кремирани, а 'лиофилизирани'

Алтернативният начин на погребване е много по-евтин и при това безопасен от екологична гледна точка

28.09.2005 г., НетИнфо.БГ

"Градчето Йончопинг в Южна Швеция ще стане първият град в света, където починалите няма да бъдат погребвани или кремирани, а ще бъдат подлагани на т. нар. лиофилизация, пише британският вестник "Дейли Телеграф".

Този екологично безопасен метод се състои в това, че първо тялото се подлага на дълбоко замразяване с последващо изсушаване във вакуум. После изсушеното тяло се раздробява на прах с помощта на вибрации,след което сепаратор отделя неорганичните части, като например зъбните пломби и протезите.

Прахът се поставя в кутийка от картофено или царевично нишесте и се предава на роднините. Погребването ще става в плитък гроб и според еколози прахът и кутийката ще се дезинтегрират в продължение на една година.

При това на роднините се препоръчва да посадят дърво на гроба. Процесите на разлагане на праха ще подхранват дървото, а в същото време посаденото дърво ще символизира постоянния жизнен цикъл.

Очаква се тази практика да се разпространи в цяла Швеция през следващите няколко години.

Методът е изнамерен от шведския биолог Сюзън Вииг Масак. Причина за разработването и внедряването му станал фактът, че преоборудването на остарелия крематориум в Йончопинг съгласно европейското екологично законодателство щяло да струва скъпо.

Алтернативният начин на погребване е много по-евтин и при това безопасен от екологична гледна точка."

Връзка: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=783996

2.  

3. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Re: Шведите вече няма да бъдат погребвани или кремирани

Никак не е ясно дали е безопасно от екологична гледна точка!
    Човекът е бозайник и би следвало да си намира смъртта в стомаха на друг или в пръстта.
    Това е нормалният цикъл за мен. Бозайници - разлагане - тор - растения - бозайници.......

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

този процес е безопасен за починалия ли?

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Както се казва, "...Баш ме боли курец да Мажарска нема море и да има рат в Мърнарица..."

6. Member
    Тук е от
    Sep 2004

И Б*Х ги в откачалниците!!!! Тия нормални ли са ???Погребение ?!?!?!?! това е гавра с труп! И то от най-гадните! Не стига че си приритал ми и ще те замразяват МИ и ще те раздробяват ПЪК и дърво ще тислагат отгоре!!!!!!!!!! Ми че то по-добре да ти се изпикаят на гроба то по-малко оскверняване на тялото ще стане! Някой хора верно нямат какво да правят та мислят само глупости...

7. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от IvO™

Прахът се поставя в кутийка от картофено или царевично нишесте и се предава на роднините.
    Представяте ли си.
    Отиваш да вземеш праха на близък човек, а те ти дават кутия от картофено нишесте*

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Предполагам не става дума за опаковка на картофено нишесте, а за добре направена, красива кутия изработена от картофено нишесте.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2005

...
    Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    И Б*Х ги в откачалниците!!!! Тия нормални ли са ???Погребение ?!?!?!?! това е гавра с труп! И то от най-гадните! Не стига че си приритал ми и ще те замразяват МИ и ще те раздробяват ПЪК и дърво ще тислагат отгоре!!!!!!!!!! Ми че то по-добре да ти се изпикаят на гроба то по-малко оскверняване на тялото ще стане! Някой хора верно нямат какво да правят та мислят само глупости...

Знае се, че шведите са построили истинския социализъм (или капитализъм с човешко лице);

аз лично бих предпочел техния начин, отколкото например да ме заровят по доста варварски, некрасив и сиромашки начин на полето в Бакърена фабрика и отгоре ми да тичат бездомни кучета;

цивилизоваността на дадено общество се познава по тоалетните и гробищата...

11. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Hihimor, забрави да споменеш, че някой може да те разкопае, за да отмъкне и златцето по теб...

12. Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    Hihimor, забрави да споменеш, че някой може да те разкопае, за да отмъкне и златцето по теб...
    ....а в циганския случай* - и телвизора, масичката, костюмите И други

13. Member
    Тук е от
    Sep 2004

ааа не! hihimor няма начин да ме убедиш че е по-добре да те направят на брашно и да те връчат на роднините в някаква кутия! Тва е е****и гнусотията. Тази варващина е християнския начин на погребение! Преди като е имало варвари те са си горели починалите! Толкова за варварщината. А това че ония ненормални шведи се кефят на гаврата с труп не ги прави ама изобщо по-цивилизовани. Егатти погребението че те само не те изнасилват!!!!!!!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2005

въобще заформи се една много весела тема - което погребение е най-правилното; някак си ми приляга с настроението след работа :angel:

16. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от Az_sum_bre_ombre
    Егатти погребението че те само не те изнасилват!!!!!!!

Че ти пък откъде знаеш???
    Да не би да си жив, че да усетиш???

17. Member
    Тук е от
    Sep 2004

не чесно казано си прав Иво ще да не те натаковат като за последно те знаят че няма да подадеш жалба. Тъй че хора имигрирайте към Швеция там ще ви оправят достойно

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Прахът се поставя в кутийка от картофено или царевично нишесте и се предава на роднините.
    Който после вкъщи си приготвят картофено пюре в помен на починалия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. защо вече няма COP 6 и нагоре ?
    От Alexi във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 24-01-15, 14:40
  2. Pioneer One – телевизията вече няма да бъде същата
    От MitkoS във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 24-01-11, 17:50
  3. Отговори: 7
    Последно: 25-08-08, 00:16
  4. Обиден колаж.... вече го няма!!!
    От glowndark във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 04-06-07, 16:57
  5. Проблем с буут - вече го няма
    От Poinovito във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 18
    Последно: 19-11-05, 01:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе