Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 29 от общо 29

Двама гранични полицаи в ареста, заради gsm-а на американския посланик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Двама гранични полицаи в ареста, заради gsm-а на американския посланик

Аве кво ви пука за Джиесема на Хамериканския посланник, светиня му.
    А полицаите - ами да не са били тъпи копчета, да не са ги взели за пример за укор и назидание...
    Макар че:
    На мен и на приятелката ми джиесемите никой никога не върна, макар че наш човек в глобул засече нееднократно местоположение; сините костюми нищо не направиха.
    Никой не върна на приятелката ми документите, които откраднаха на рожденния й ден заедно с портмонето с парите.
    Така че ако на мен се случи в тая държава сигурно и аз ще постъпя като полицай. Ха, какво готино джиесемче!
    А че било на посланника - лош късмет!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2002

Знам, че на всички им е писнало да слушат оплаквания за положението в БГ, затова нека се оплача чрез един виц, дето на много хора им е писнал и почти клони към действителността*:

Отишъл българският президент на посещение в САЩ.. Там му показали последното си изобретение - телефон, с който можело да се разговаря навсякъде... Нашият човек решил да го пробва и ги накарал да го свържат с ада.. След като говорил няколко минути му дали сметка от няколко хиляди долара... На изпроводяк му подарили телефона... Прибрал се в България и решил да покаже телефона в народното събрание.. Отишъл там и отново позвънил в ада - пак говорил няколко минути, но този път сметката била няколко стотинки... Учудил се нашият човек какво става и звъни на американския президент за обяснение...
    Онзи изслушал всичко и казал следното:
    - Докато говори с ада от САЩ ти се таксуваше международен разговор... докато сега разговора ти се таксува като междуградски...

*Вица почти клони към действителността, понеже знам, че и в САЩ или на друго място не е кой знае какъв рай, но все пак е леко по-добре от тук...

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Истината е, че законите са различни за различните личности. Нищо, че може да става дума за някакъв най-обикновен телефон. Получава се адски баналната ситуация "Нека съседа да си мисли, че сме добре и всичко ни е наред". Тези полицайчета следващият път ще се замислят преди да посегнат към чужда собственост. Поне така мисля аз.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2005

има няколко мътни неща в цялата работа...
    -защо посланика не ползва ВИП терминала
    -откога има телефони в самолетите дето излитат от Варна (пише, че се е обадил от самолета)
    -как тия типове не са разбрали, че това е посланика при положение, че има 4-5 души охрана

6. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Доста ми е трудно да повярвам, че ходи без поне четирима гавази...
    Ами повярвай на мен, ако искаш. Бях на мероприятието, на което присъстваше посланика в Албена - нямаше гавази край него, освен общата охрана от НСО, заради присъствието на премиера и няколко министри, но, подчертавам, основно на премиера. Бил съм и на доста други подобни места, посланиците не се движат с (явна) охрана.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Един посланик има абсолютен дипломатически имунитет - не може да бъде обискиран, задържан или предприемани каквито и да е други действия срещу него, в това число и проверка на багажа. Така е навсякъде по света. На граничните пунктове има и специални трасета за преминаване на пътници с дипломатически паспорти.
    Не е точно така. Имунитета си е имунитет, той няма нищо общо с граничния полицейски и митнически контрол. Това не значи, че багажа на дипломатите и самите те не могат да бъдат проверявани.
    Ако има достатъчно основания да се провери, ще се провери. Лошо се пише на проверяващия, ако основанията му се окажат безпочвени.
    Не един са случаите на злоупотреба с дипломатическия статут. Скоро ако си спомняте имаше и случай на трафик на наркотични вещества от дипломат.
    Верно е, че монголския дипломат се различава от американския, но е важен принципа. Всеки може да бъде проверен, ако има основания за това.

И VIP трасетата не са безконтролни. Просто там няма опашки и контрола е облекчен значително, макар и в повечето случаи да е незабележим.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Въобще ако толкова е важно да навлезем в подробности, цялата тая дискусия дали са го обискирали или са му сваляли панталоните е излишна. Най - вероятно не са. И да са, ясно е едно: те не са го обискирали и са му задигнали джиесема от куфара, а просто той си го е зарязал някъде и вероятно е използвал евентуалната проверка като повод. Понеже е цар на шпионите, думата му не подлежи на съмнение - щом при обиск е изчезнал джиесема, значи е било там.

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Да, нещата се изместиха... Всъщност проблема е не в GSMа на посланика (за който ми дреме, колкото за ланшния сняг), а за интерпретациите в пресата.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2002

Всъщност проблема е не в GSMа на посланика (за който ми дреме, колкото за ланшния сняг), а за интерпретациите в пресата.
    Всъщност проблема не е и в интерпретациите , а в това че на БЪЛГАРКСИТЕ МИТНИЦИ СЕ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО! и това с вица кое е мое и кое е твое , далеч не е безобидна шега .... не знам кой от тук пишещите е постоянно пребиваващ в чужбина но на мен лично са ми разигравали какви ли не вариянти на вица.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Не знам колко се краде на митниците и колко се връща; знам едно: ако проверяващите действително са задигнали джиесема на американския посланник, те вероятно са го и проверявали. При всички положения проверката ще включва поне едно минимално нещо, после и всичко останало: дипломатическия му паспорт и трябва да са големи идиоти въпреки това да го преджобят. Тъй че развитата хипотеза че става въпрос за обир на митницата за мен е несъстоятелна, не знам вече как точно протича редът на проверката и възможно ли е полицаите Гудо и Агудо да са разполагали само с куфар и да не са знаели кой обират - тук евентуално Малоун може да знае, съмнително е и посланника да си държи джиесема в куфара.
    Че на митниците яко се краде, не знам, за пръв път го чувам, а имам доста познати из Европа и Америка, включително и хора, които ходят да търгуват навън. Знам, че яко се проверява и се чакат рушвети, знам, че има уговорки кой кога и откъде да мине и с какво и къде да го скрие, и много други неща, ама чак пък джебчийство... Както и да е, и да го има, този случай може да помогне за намаляването му; в този случай ти, Боби, можеш да благодариш на американския посланник, прав или неправ.

13. Тук е от
    Feb 2005

За мен пък проблема не е нито в "жесеема" на Янкито, нито в пресата, а в това, че утре ако си забравя телефона в една държавна институция като гранична полиция например, вероятността да не ми го върнат е огромна.
    Навсякъде пресата интерпретира и се държи арогантно, и това за съжаление вече се възприема за нормално. Не навсякъде обаче гранична полиция ще ти гепа телефона.
    Ако не се лъжа, преди няколко години на варненското летище имаше голям скандал от подобен род. Явно положението се спича за известно време, след което пак се улабва и я подкарват през просото.

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Правете разлика между Митница и ГКПП. [BobyTT]
    В България всички работещи на границата [Митница, ГКПП, УПТР, ДВСК, ГИВКК, Безмитни магазини] се наричат митничари.
    Айде за някой теракот от Грудово/Бургаско е простено, но имам впечатлението, че тук сме се събрали интелигентни хора.

В случая става дума за преминаване през обикновен скенер [полицейско оборудване] и оставяне на телефона извън него. Служителите, които са се поизложили в случая, са служители на МВР/Гранична полиция, а не на митниците. Не е без значение факта, че конкретно тези двамата са с кратък трудов стаж [AFAIK].

Не казвам, че митничарите са целите в бяло, но считам за нужно да уточним това за да сме коректни.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

@Malone,
    Хайде стига си се засягал на професионална чест. Предполага се, че повечето тук могат да направят разлика между тези служби, както и между теракота от Грудово и Негово превъзходителство американския посланик. Без значение в коя служба си били въпросните, те еднакво "добре" ни преставят пред света. Не е до пагона, а до човека. А как мислиш, дали щеше да се вдигне такава валявица ако въпросните бяха забърсали GSMа на теракота? Сигурен съм, че ако беше надал голям вой, най-много да отнесеше и голям бой (демек да го респектират де).

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Не се засягам въобще Вълчо.
    Уточних, че уточнявам понятията, а не защитавам никого. [Извинения за тавтологията]
    Неслучайно съм написал към кого се отнася уточнението.
    Знам че си го написал неволно Boby, просто искам да е ясно.

И акцента според мен тук е друг.
    Става дума не за почтеност или непочтеност, а за демонстрирана мега глупост от страна на гранични служители.

При следните факти:
    1. VIP трасе/коридор
    2. Дипломатически паспорт
    3. Посрещачи [посланика не се движи с такси]
    4. Face control [да бяха погледнали някой вестник]
    , трябва наистина да си умствен инвалид за да си помислиш да пренебрегнеш професионалната етика.

Почти съм сигурен, че всеки пети американец ще прибере тихомълком телефона на негово превъзходителство. А и всеки втори българин. И всеки трети италианец да кажем.
    Непочтеността е човешки недостатък, а не български или граничен.
    Тук става дума за глупост.
    Пък и който е безгрешен, нека пръв хвърли камък по тях [двамата младежи].

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Отговори: 9
    Последно: 05-06-14, 15:47
  2. Отговори: 23
    Последно: 02-11-08, 11:14
  3. Отговори: 6
    Последно: 21-07-08, 23:15
  4. Пуснаха от ареста перничанката, убила трима на пътя
    От Perk0 във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 05-07-07, 00:41
  5. За и против уличните полицаи (катажиите)
    От EX-DJ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 48
    Последно: 05-07-03, 13:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе