Резултати от 1 до 9 от общо 9

"Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #1

    "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    [size=14px]"Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори[/size]

    Мобилният оператор "Глобул" свали цените на предплатените си услуги, като пусна нова тарифна програма, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Атанасиос Кацирубас. Новият продукт се нарича "Хит тарифа" (Hit tariff) и от сряда може да се намери в търговската мрежа на оператора. С новата програма цената на разговорите към всички национални мрежи пада до 0.39 лв. без ДДС, което е намаление с 34 на сто спрямо досегашните цени на услугите b-cоnnect.

    "Хит тарифа" ще се продава като пакет с цена от 14 лв. с ДДС, който включва време за разговори на стойност 22 лв. и допълнително по 1 лев на месец в продължение на една година. Клиентите, които вече ползват предплатените услуги на "Глобул", могат да преминат на новата тарифа, като запазят стария си телефонен номер, като смяната се таксува с 0.50 лв. без ДДС от наличния кредит по картата.

    Минималното първоначално време на таксуване с новата програма нараства до 60 секунди, като досега това време е било само 30 секунди. Това означава, че за всяко обаждане с продължителност по-малко от минута ще се плаща малко над 46 стотинки. След изтичането на минутата таксуването става на всяка следваща секунда. Причината да се увеличи периодът на отчитане е, че минималното време на разговорите на клиентите на "Глобул", които ползват предплатените услуги, се е покачило и вече е 40 секунди, показват изследванията на компанията. Преди 40-секунден разговор е струвал 0.39 лв., а сега това е цената на разговор с продължителност от една минута, обясни Кацирубас. Цената на кратките текстови съобщения остава 0.18 лв. без ДДС.

    С новата тарифна програма "Глобул" поставя единна тарифа за разговорите към всички мрежи и независимо от часовата зона. По този начин за разговорите през по-натоварения период клиентите на предплатените услуги на оператора ще плащат една и съща сума независимо от избрания номер и от времето на провеждане на разговора.

    Сравнение с цената на предплатените услуги "Прима" на "Мобилтел" е трудно да се направи, тъй като клиентите на двете компании имат различен потребителски профил, коментират специалисти. Предимството на "Мобилтел" е в диверсификацията на цените, като от оператора предлагат по-ниски цени за разговори през нощта и в група от предварително избрани номера. В този случай цените на "Мобилтел" са по-ниски от тези на "Глобул", въпреки че номинално вторият GSM оператор предлага по-изгодни условия.

    "Глобул" залага на предплатените услуги, които се използват от около 65 на сто от клиентите на компанията. Останалите 35 на сто са на абонаментни планове, обобщи Кацирубас. По думите му пазарът на предплатените мобилни услуги все още има много потенциал. Към този вид тарифни програми се насочват предимно младите хора, които не искат да се обвързват с договори и ежемесечни сметки. Именно към този сегмент е насочена и новата програмата "Хит тарифа", поясни той.

    --------------

    "Мобилтел" също предлага предплатени мобилни услуги на клиентите си. Цените на разговорите в класическата програма "Прима" са от 0.65 лв. без ДДС към всички мрежи. Класическият пакет "Прима" предвижда и възможност всеки клиент, който я ползва, да говори с пет номера от услугата "Семейство и приятели" на преференциални цени от 0.325 лв. без ДДС. "Мобилтел" предлага и пакета от предплатени услуги "Прима парти". Тук тарифирането става според часовата зона. Така от 9.00 до 21.00 ч. разговорите във всички мрежи са на цена от 0.69 лв. без ДДС. Цената намалява значително в периода от 21.00 до 9.00 часа, когато разговорите в мрежата на "Мобилтел" са на цена от 0.29 лв. а към останалите мрежи са от 0.49 лв. без ДДС. Тук също са предвидени по-ниски цени за пет номера от "Семейство и приятели", като цената варира от 0.39 лв. в периода 9.00 - 21.00 ч. и пада на 0.19 лв. от 21.00 до 9.00 ч. Минималното време за отчитане и за двете програми е от 30 секунди, като след изтичането им таксуването става на всяка секунда.

    Източник: в-к Дневник
    Май ще тегля една на МТел в най-скоро време... :knuppel2:

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    А дали ще има пак три номера за по евтини разговори.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #3

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    ами то се пита , на 123 - безплатен е !
    само че аз от моята карта на Ебонамент , мми казаха че трябва от биконект да се набере 123 и тогава

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    72
    #4

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    Тези 60 сек. първоначално таксуване ще изядат разликата от по-ниската цена. Повечето хора, които не си вадят хляба с телефона водят разговори около 15-20 сек. Аз например, с моят служебен телефон, въобще не се ограничавам, но на края на месеца като си погледна разпечатката 50% от разговорите ми са под 30 сек., но там поне 30 сек. е първоначалното тарифиране. Така, че не се радвайте много-много.

  6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #5

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    Не, няма по-ниска цена за три номера по избор.
    Или "Приятели" или този новия вариант.
    Аз предпочитам "Приятели", тъй като ми е втори телефон и говоря само с определени хора по него.

  7. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    156
    #6

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    Нямам НИТО ЕДИН мой приятел или познат, който да е на предплатена услуга и да води дълги разговори /за дълъг разговор приемам 30 секунди и повече/. Ако говориш дълго си на абонамент, ако не - си с предплатена карта и се специализираш в клипването или бързото говорене. Така, че тея 60 секунди първоначално таксуване много добре компенсират смъкнатата цена. Определено от Глобул са си направили сметката... добре при това!

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    620
    #7

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори


  10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    1,687
    #8

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    Цитат Първоначално публикувано от mikk
    Ее, и пак трябва да си сменям номера, а?
    А бе аман от тия предплатени промоции!

  11. Member
    Тук е от
    Jul 2004
    Мнения
    156
    #9

    Re: "Глобул" обяви по-ниски цени на предплатените разговори

    Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    Ее, и пак трябва да си сменям номера, а?
    А бе аман от тия предплатени промоции!
    Не е необходимо да си сменяш номера - важи и за настоящи абонати.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. "Глобул" спамят на поразия....
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 25-01-10, 15:41
  2. Отговори: 45
    Последно: 05-12-05, 08:31
  3. Два номера в една СИМ-карта пуска "Глобул"
    От Lupus във форум Коментирай новина
    Отговори: 13
    Последно: 06-10-05, 15:19
  4. "Вивател" атакува пазара с по-ниски цени
    От BerkStock във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 26-09-05, 20:31
  5. Ниски цени за влюбени от 'ГлоБул'
    От IvO™ във форум Коментирай новина
    Отговори: 14
    Последно: 24-02-05, 03:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе